agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

arzu_ 17-06-2012 02:28

Sevgili Maki01 hoşgeldiniz ,
Menekşeleriniz harika, maşallah. Hemen bir soru ile karşılamak istiyorum size :) 4. resimdeki menekşenizin ismi nedir ?

missmenas 17-06-2012 08:52

5 Eklenti(ler)
Minyatür Menekşeler o kadar küçükki dokunmaya korkuyorum. Saksılama işlemide umarım başarılı geçer...

Orkun Kırcı 17-06-2012 09:34

1 Eklenti(ler)
İnci menekşem açtı :)

Eriklibahçe 17-06-2012 10:33

afrika menekşesi

1 Eklenti(ler)
Menekşenizi daha önce hiç hindistan cevizi kabuğunda yetiştirdiniz mi?;)
Bende yetiştirmedim ama denemeden bir zarar gelmeyeceğini düşünerek ve umut ederek kendi çapımda bir ilk gerçekleştirmek istedim,ayırdığım menekşemi buraya dikerek sizlerle paylaşmak istedim...
Eklenti 309769

maki01 17-06-2012 13:01

Teşekkürler sevgili Arzu :)

4. fotoğraftaki menekşe minyatür türlerden Rob's Kitten Caboodle. Alacalı yapraklarıyla çok süslü bir tür.

maki01 17-06-2012 13:24

Sevgili Eriklibahçe,

Hindistan cevizi kabuğunda menekşe yetiştirme düşüncenizi ve uygulamanızı çok sevdim.Yüksek nem tutma özelliği nedeniyle uygulamanın çok başarılı olacağını düşünüyorum.

Olası bakteri faaliyetine karşı kabuk fırında belli ısıda kurutulsa daha iyi olabilir mi dışında bir soru aklıma gelmiyor. Başarılar diliyorum :)

Gelişmeleri lütfen bizimle paylaşın.

maki01 17-06-2012 15:48

5 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yaz bu günlerde menekşelerimi mite (akar-zararlı) nedeniyle birer birer kaybettiğim için al baştan yapmak zorunda kalmıştım. Bu yaza güçlü girdiler, umarım aynı şekilde yazı atlatırlar :)

Çiçekte olan menekşelerim...

Eklenti 309835

Eklenti 309836

Eklenti 309837

Eklenti 309838

Eklenti 309839

maki01 17-06-2012 15:53

4 Eklenti(ler)
devamı...

Eklenti 309840

Eklenti 309841

Eklenti 309842

Eklenti 309843

katmer 17-06-2012 17:30

5 Eklenti(ler)
Yer gök minyatür:)

katmer 17-06-2012 17:33

5 Eklenti(ler)
Biraz daha...

katmer 17-06-2012 17:35

5 Eklenti(ler)
Hepsini eklemiyorum, bu kadar minyatür yeter:)

katmer 17-06-2012 17:44

5 Eklenti(ler)
Biraz da standart:)

katmer 17-06-2012 17:51

5 Eklenti(ler)
Ve bunlar:)

katmer 17-06-2012 17:53

2 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafı da kermese giderken çekmiştim:)

asliayhan 17-06-2012 17:56

Katmer abla ellerine saglık cok güzeller minyatürler hep böyle katmerlimi ;)

katmer 17-06-2012 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 986145)
Sevgili Eriklibahçe,

Hindistan cevizi kabuğunda menekşe yetiştirme düşüncenizi ve uygulamanızı çok sevdim.Yüksek nem tutma özelliği nedeniyle uygulamanın çok başarılı olacağını düşünüyorum.

Olası bakteri faaliyetine karşı kabuk fırında belli ısıda kurutulsa daha iyi olabilir mi dışında bir soru aklıma gelmiyor. Başarılar diliyorum :)

Gelişmeleri lütfen bizimle paylaşın.

Hindistan cevizi kabuğu benim de çok severek kullandığım bir materyal. Artık kendi karışımımı hazırladığım için kullanmasam da, tavsiye etmekten çekinmiyorum.

katmer 17-06-2012 19:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asliayhan (Mesaj 986218)
minyatürler hep böyle katmerlimi ;)

Yüzden fazla tür minyatür menekşem var. Büyük bir kısmı katmerli.

asliayhan 17-06-2012 19:50

sevgili katmer abla aslında hiç kıskanc biri degilim ama menekşe konusunda herşey cok farklı oluyor seni ve senin gibi menekşesi olanları inanılmaz kıskanıyorum.:( Yüz minyatür varsa standar ne kadar sormaya korkuyorum.neyse ablacım senin kiler güzel olsunlar ki bizlere de ulaşsın.satış siten varmış duydum ama bulamadım yardımcı olursan sevinirim.

menekşecibaba 18-06-2012 07:49

Sevgil Maki01 sizleri çok özledik, hoşgeldiniz .Menekşeleriniz harika tam bir şölen ellerinize yüreğinize sağlık bu sene hiç firesiz atlatılır inşallah.
Sevgili Katmer menekşeleriniz süper bu çeşitlerle artık bir çok ülkenin üzerine çıktık sayılır , hızlı bir gelişim gösterdik. Ellerinize sağlık..

katmer 18-06-2012 09:00

Sevgili meneksecibaba, yaklaşık iki buçuk yıl önceki hayalim gercek oldu. Ben de bu kadar çabuk olmasını beklemiyordum. Artık net sayıyı bilemiyorum. Tevazu göstermeye gerek yok. Bu bizim başarımız. Sizin de ellerinize sağlık;)

ÇİÇEK MERAKLISI 18-06-2012 15:08

Merhaba,
İyi birşey yaptıgımı zannederken enekşelerimi ve orkidemi mahvettim((Evim kuzey cepheli camın tam önüne koydum menekşelerimi . Çiçeklerini döktüler bende yeteri kadar güneş almadıklarını düşünerek güneş alsınlar diye güney cephesinde cam önüne koydum.. Menekşelerimin (Orkideminde) yapraklarını bir güzel güneşte kavurdum.. Şimdi onları kurtarmaya çalışıyorum. Güneş yanıgı olan yapraklarını temizledim. Baya küçüldüler. Acaba saksılarını değiştirip bol vitamin mi versem Kuzucuklarımı bu şekilde gördükçe içim gidiyor. Uzman arkadaşlarım bana yardımcı olabilirmisiniz(((

pembegül 18-06-2012 15:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ÇİÇEK MERAKLISI (Mesaj 986576)
Merhaba,
İyi birşey yaptıgımı zannederken enekşelerimi ve orkidemi mahvettim((Evim kuzey cepheli camın tam önüne koydum menekşelerimi . Çiçeklerini döktüler bende yeteri kadar güneş almadıklarını düşünerek güneş alsınlar diye güney cephesinde cam önüne koydum.. Menekşelerimin (Orkideminde) yapraklarını bir güzel güneşte kavurdum.. Şimdi onları kurtarmaya çalışıyorum. Güneş yanıgı olan yapraklarını temizledim. Baya küçüldüler. Acaba saksılarını değiştirip bol vitamin mi versem Kuzucuklarımı bu şekilde gördükçe içim gidiyor. Uzman arkadaşlarım bana yardımcı olabilirmisiniz(((

Sakın saksı değiştirmeyin yeteri kadar vitamin verin direkt güneşe değilde bol ışık alan bir yere koyun şuan zayıf durumdalar onca yaprak aldınız birde yeni saksıya alışması zor olur kaybadebilirsiniz geçmiş olsun ..

sema62 18-06-2012 17:05

Sevgili maki01,sevgili katmer,
Epeydir bu kadar güzellik seyretmemiştik.Ellerinize sağlık.
maki01,sulama konusunda uyarıda bulunduğunuz için teşekkür ederiz.Çok çabuk su istiyorlar.Az azmı verelim yoksa bir seferde bolcamı verelim.
Merak ettiğim bütün menekşeleriniz fitilli sulamadamı?Gübreleme konusundada bilgilendirirmisiniz?
Deniz prensi galiba mavi çilli menekşe.Benimkiside tomurcuk yapmıştı ama hepsinide kuruttu.Neden olabilir?Yardımcı olabilirmisiniz?Kalsiyum eksikliğinden olabileceğini okudum.

katmer 18-06-2012 18:12

Sayın ÇİÇEK MERAKLISI, eğer menekşelerinizi yeni aldıysanız hemen vitamin vermeyin. Çünkü hazır aldınan menekşeler evimize vitamine doymuş olarak geliyor. Ben sizin yerinizde olsam saksıları gölge ve serin bir yere taşır, biraz kendilerine gelmelerini sağlardım. Yeni yaprak geliştirmeye başlayınca tül arkası veya direkt güneşte kalmayacakları bir yere yerleştirirdim. Bu havalarda fazla vitamine yüklenmeyin derim. Bırakın yazı dinlenerek çürümeden geçirsinler.

yeşillim 18-06-2012 18:14

1 Eklenti(ler)
Bir de benden soru cevap için şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.
Fotoğraftaki menekşemin genel durumu hakkında bir değişiklik yapmam gerekiyor mu?

katmer 18-06-2012 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sema62 (Mesaj 986652)
Sevgili maki01,sevgili katmer,
Epeydir bu kadar güzellik seyretmemiştik.Ellerinize sağlık.
maki01,sulama konusunda uyarıda bulunduğunuz için teşekkür ederiz.Çok çabuk su istiyorlar.Az azmı verelim yoksa bir seferde bolcamı verelim.
Merak ettiğim bütün menekşeleriniz fitilli sulamadamı?Gübreleme konusundada bilgilendirirmisiniz?
Deniz prensi galiba mavi çilli menekşe.Benimkiside tomurcuk yapmıştı ama hepsinide kuruttu.Neden olabilir?Yardımcı olabilirmisiniz?Kalsiyum eksikliğinden olabileceğini okudum.

Teşekkür ediyorum:) Ben az ve sık sulama yapıyorum. Sürekli kontrol edip kuruyana su veriyorum. Bu havalarda en sağlıklısı fitilli sulama olmasına rağmen, ben 1000 adete yaklaşan menekşelerimin hepsini fitilleyemedim. Zor da olsa kontrollü hareket ediyorum.
Deniz prensesi mavi çillidir. Bu havalarda susuz kalmış olabilir veye vitamin verdiyseniz fazla gelmiş olabilir. Kalsiyum eksikliği de sebep olabilir tabii. Maki01 de bu konuda bilgi verir.

katmer 18-06-2012 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 986667)
Bir de benden soru cevap için şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.
Fotoğraftaki menekşemin genel durumu hakkında bir değişiklik yapmam gerekiyor mu?

Eğer minyatür menekşe değilse, yavruların biraz daha büyümesini bekleyebilirsiniz. Bu sıcaklarda yerlerinden kıpırdatmayın.

blaze ash 18-06-2012 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blaze ash (Mesaj 984418)

Bu menekşemi annesi çürüdüğü için ayırdım. Yavruların kökleri çok sağlıklıydı. Ancak 5 yavrudan biri hariç onlar da çürüdü. Diğeri umarım yaşar.

maki01 18-06-2012 22:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sema62 (Mesaj 986652)

Tomurcukların kurumasının en önemli nedeni, bitkinin susuz kalması. Havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak gittiği bugünlerde sulama çok önem kazanıyor.

Özellikle kök çürümesinin önüne geçmek için de bitkinin tamamen kurumasına izin vermeden sulama yapmakta fayda var. Ne kadar su verilmelinin yanıtı ise her zamanki gibi nemli ama ıslak olmayacak miktarda sevgili sema62 :)

Bulunan şehrin iklim koşullarına göre değişse de başlıkta yayınlanan fotoğraf ve mesajlar , ülkemizde menekşelerin en hızlı sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde geliştiğini söylüyor. Diğer dönemlerde ise daha yavaş gelişiyor.

Afrika menekşesi özellikle soğuk iklimlerde kış aylarında dinlenme dönemine giriyor ve bu aylarda en fazla ayda 1 gübre vererek bitkinin dinlenmesine izin vermek gerekiyor.

Kişisel deneyimlerime dayanarak yaz aylarının aşırı sıcak geçtiği yörelerde de , gübreyi ayda bire düşürerek, sıcaklar nedeniyle strese giren menekşelerimizin dinlenmesine izin vermemiz gerekiyor.

ahmeter 19-06-2012 10:38

3 Eklenti(ler)
Menekşeler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025