![]() |
|
|
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Alıntı:
Sayın Maki01 Pek güzeller elinize sağlık emegimizin karşılığı işte bu güzel çiçekler. Bir sorum var henüz yeni elle tozlaştırdığım tohumlar var. Kesecikler dolumu boşmu bilmiyorum iyice kurudular on gün önce gövdeden koparıp aldım. Eflatunla Moru tozlaştırdım mordan iki adet tohum yine eflatunla beyazı tozlaştırdım beyazdanda iki tohum aldım bunları sonbahardamı dikmeliyim. Mayısta diksem uygun olurmu. ****** ilk defa tohum dikeceğim başarırmıyım bilmiyorum kısmet Düzenleyen sami ulus : 26-03-2013 saat 14:03 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Söğüt kütüğüne ektiğim çiçek verdi meraklan bekliyorum toprak koymadım yalnız yosun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Merhabalar, Fırsat buldukça buraya gelip menekşelerle ilgili yazılarınızı okuyorum ve inanılmaz keyif alıyorum. Benim de geçen sene aldığim bir menekşem var ama çiçek açmıyor. Bir de sanırım bır gövdeden 3 kök olmuş, su döküncede hemen aşağı iniyor okuduğum kadaryla toprak geçirgenliğini kaybederse böyle oluyormuş. Toprağı değiştirmek istiorum ama cesaret edemiyorum. Bir de gövdedeki diğer kökleri ayırmak istiyorum , ona hiç cesaretim yok zaten ![]() ![]() Düzenleyen maki01 : 20-03-2013 saat 02:50 Neden: Türkçe karakterleri de siz düzeltir misiniz , ı yerine i gibi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz sevgili amelıe ![]() Toprak değişiminden çekinmeyin lütfen, toprak değişimi için mevsim de çok uygun. Saksıyı boşaltmadan önce kökleri en az hasarla eski toprağından ayırmak sulamanızı öneririm. Eski toprağı mümkün olduğunca temizleyip yan sürgünleri ana gövdeden çekerek ayırabilirsiniz. Ayırdığınızda genellikle kökleriyle birlikte gelirler. Bunları direkt toprağa dikmelisiniz. Köksüz ayrılanları ise toprağa diktikten sonra bir süre aydınlık ama direkt ışık almayan 15-20 derece ısıda bir yerde seraya almanızı öneririm. Ya da suda köklendirdikten sonra dikebilirsiniz. Her iki yöntemi de kullanıyorum. Aşağıdaki linkteki video size yardımcı olacaktır. http://www.agaclar.net/forum/947251-post12.htm Not :Mesajınızı daha rahat okunur hale getirebilmek için pragraflara ayırdım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Hoş bulduk sevgili Maki ![]() ![]() Düzenleyen amelıe : 20-03-2013 saat 22:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tür özelliğini bildiğimiz standat menekşelerde genellikle ana bitkinin gelişmesine engel olmaması için henüz minikken koparılması önerilir. Trail türü menekşelerde yan sürgün , bitkinin doğal gelişimidir, kesilmez. Fotoğraf eklemeden yorum yapmanın bir sakıncasını yaşamış olduk. Umarım menekşeniz trail türü değildir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Ana gövdesi kesilmiş kocaman bir söğüdün kalan kısmından buldum sayın tömürcek. Kök kısmı tamamen çürümüştü sadece onlardan aldım. Menekşelerde büyük farka neden oldu çiçeklenme problemi yaşamıyordum zaten ama gelişimleri çok yavaştı. Şimdi yeni çıkan yapraklar hem daha büyük hemde daha parlak. Ayrıca söğüt gübresi bilgisini verdiğiniz için size çok teşekkür ederim. Çiçeklerim deki gelişimin nedeni sizsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Şimdi gelde çoook yıllık söğüt ağacı arama, ve bulmak için eşini ikna çabalarına girişme ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Alıntı:
Söğüt gübresi-çürüntüsünü akarsu ve çay kenarlarında bulabilirsiniz. Ben Kastamonuda buralardan bulmuştum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2013
|
acaba hibrit türler nasıl oluşuyor bizim yapmamız mümkün mü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Merhaba sayın üyeler, geçen hafta afrika menekşelerimden birinin üstüne raftan orkide düştü. Bolca solmayan çiçekleri vardı. O günden sonra solmaya başladı. Sanırım küstü. Solmaya başlayan çiçek dallarını ucun dan mı yoksa kökünden mi koparmalıyım ? Birde tohum vermesi için kuruyan çiçekleri koparmadan bekletiyor musunuz dalında ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Resimdeki menekşelerin yaprak altları nasıl bu kadar kırmızı olabiliyor ? bende kilerin hiç biri bu kadar kırmızı değil. Kullanılan besinin içeriğinden olabilir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Evet tamamiyle tür özelliklerine bağlı örnekler : ![]() Alttaki adreslerde güzel örnekler ve açıklamalar var. PictureTrail: Online Photo Sharing, Social Network, Image Hosting, Online Photo Albums http://www.avsa.org/publications/FlowerLeafTypes.pdf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerimiz uzun süre çiçeklenme diklerinde yapmamız gereken bazı şeyler vardır http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ha/23641-2.htm ilginç bir yöntemde aşağıdaki gibidir. ![]() Bazı Afrika menekşeler inde değişimlerin sonucunda ortam düzelse bile sadece yapraklar büyümeye gider rahatlama anlamında, vejetatif olur. Üreme olması için onları biraz korkutmak gerekir. Saksı değişimi bir yöntemdir. Aynı zamanda küçük bir deprem oluşturmak için sert bir cisimle toprağını karıştırın. Bu bitki yaşam-of-the-türler içgüdüsü uyanmasına sebep olur ve genellikle tomurcukları oluşacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Arkadaşlar iyi akşamlar, Şanlıurfa da afrika menekşesi bulamadım. Tesadüf bu gün Gaziantep e gittik. Oradaki bir alışveriş merkezinden bu zavallıcıkları aldım. Zaten topu topu 3 saksı kalmıştı ama halleri çok kötüydü. Cezalı gibi bir köşeye atılmış, susuz bırakılmışlardı. Üçünü de aldım. Bu kuzular için yapabileceğim birşey var mı? Halleri nasıl? Yarısından kırılan yaprakları çok, onları kırayımmı kalsın mı? Saksıları nasıl? Gübre falan vereyim mi? Yerleri mutfak, stor perde arkasında duruyorlar.Sadece 1 saat kadar sabah güneşi alıyor mtfak ama bunlar perde arkasında oda aydınlık. Ortam sıcak. 23-24 derece civarı...Yapmam gereken birşey var mı? Yoksa kendilerine gelmelerini mi bekleyeyim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakları kırılmış sapları gövdeye yakın yerden sağa sola, aşağı yukarı çevirerek koparın sevgili fatitoo. Bu durumda satın alınan menekşelerde düzensiz sulamadan kaynaklanan en önemli sorun, torfun yani toprağının su tutma özelliği yitirmiş olmasıdır. Üstten suyu döktüğünüzde su hızlıca aşağıya boşalıyorsa, torf su tutma özelliği yitirmiş demektir. Su dolu bir kap içerisinde yarım saat kadar bekletip, daha sonra kağıt havlu ya da gazete üzerine alarak fazla suyun akmasını sağlayabilirsin. Sonraki sulamalarda torf su tutabiliyorsa bir süre daha mevcut toprağında gelişecektir. Önceki gibi su tutmuyorsa toprağını değiştirmeniz gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki01 peki güneş ışığı direk alsın mı salon sabahtan öğleye kadar güneşi çok alıyor. Pencere önüne koysam güneş yakar mı? içerisi de sıcak zaten... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Salon penceresi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Üstten birincisi salon, İkinci ev mutfak üçüncüler iş yeri büyükler ve yavruları hepsinin mart ayı sonu ile |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Yeni bebeklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
Uygun boyutta menekşe saksısı bulamayanlar Migros'da bulabilir. Yüksekliği ve çapı fazla olmayan 3 boy renkli organik saksı var. Fiyatları da çok uygun. Üstelik bu saksılar bambudan yapıldığı için toprağa gömüldüğünde 1 yıl içinde çevresel etmenlerin etkisiyle tamamen çözülüyormuş. Ev içinde erimiyor. Plastik saksı gibi kullanışlı, ben kullanıyorum.Çok memnunum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
|
Ben toprağı hatırlattığı için kahverengiyi ve yapraklarla bütünleştiği için yeşili tercih ediyorum ama kırmızı, sarı ve turuncu renkleri de mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|