![]() |
|
![]() |
#10321 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10322 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu menekşeyi çok seviyorum beni çiçeksiz bırakmıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10323 |
Ağaç Dostu
|
Seni unuturmuyum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10324 |
Ağaç Dostu
|
Bu ne güzellik seni görenler kıskanaçak . saklan güzelim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10325 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
İyi akşamlar menekşe severler benim minik kızımın en çiçekli hali sizlerle paylaşmak istedim .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10326 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Alıntı:
Aslında hiç direk güneş görmüyorlar sevgili fahriyee sadece bol ışık alıyorlar, kuzey penceredeler. Yapraklarındaki sıkıntılar kışın ortasında hani şu -18leri gördüğümüz sıralarda oldu. Önce hastalık zannettim ama sitede biraz araştırınca soğuktan olduğunu anladım. Kayınvalidem içerisi havalansın diye pencereleri açınca olanlar olmuş. Çok şükür biraz düzeldiler. Menekşesevenler günü güzel olur bence ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10327 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe Düzenleyen ahmeter : 16-05-2012 saat 20:54 Neden: EK |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10328 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-12-2010
|
Menekşelerimin çiçeçeklerinde küçücük beyaz böcekler var ve çiçekleri kurutuyorlar. Menekşelerimin çiçekleri çok kısa sürede soluyor . Özellikle çiçeklerin kenar kısımları kuruyor. Bu zaralının adı nedir? Bilen var mı acaba? Nasıl kurtulabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10329 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
ciceklerinize klorlu su fisfislayin diyor bir yerde, klorlu cesme suları zararliları uzaklastırıyomus sadece yapraklarına ve ciceklerine |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10330 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10331 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Alıntı:
Ben forumdaki arkadaşlarım sayesinde çözüm buldum inşallah. Chrysamed isimli yapımarketlerde bulabileceğiniz bir sprey var. Ben markette çiçeğin üzerine sıktırmıştım, çiçekler zarar görmüştü. O yüzden yaprak ve çiçeklerini elimle siper edip toprağına sıkıyorum. Aslında çiçeklere de sıktığım halde zarar görmedi diyor arkadaşlar. İsterseniz bir çiçek koparıp deneyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10332 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sayın ahmeter sizin yüklediğiniz resimlerden rahatsız oluyorum. Sizinle bir anlaşma yapalım derim. Ya fotoğraf çekimi ile ilgili püf noktalarını bana anlatın, ya da artık resim yüklemeyi bırakın. Yoksa her gördüğümde çiçeklerden önce fotoğrafın netliği dikkatimi çekiyor, bu kadar da olmaz ki diyorum. Şaka bir yana gerçekten fotoğraf çekmekten hiç anlamıyorum ve sizlerden bu konuda bilgi almak istiyorum. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10333 |
/
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
bunlar da benim menekşelerim
ofisi süsleyen güzeller |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10334 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10335 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Menekşelerin güzelliği menekşe koleksiyonluğunada başlatacak beni, dur diyemiyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10336 |
Ağaç Dostu
|
Muhteşem bir duygu, özellikle Sabahları uyanınca bu prenseslere bakmak. Pozitif enerjiyle güne başlamak demek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10337 |
Ağaç Dostu
|
Bu gidişlen Fotoğrafçılık dersi almam gerekecek. Sevgili fahriyee'ninde dediği gibi net çekimleri görünce insanın resim yüklemekten vazgeçesi geliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10338 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10339 |
Ağaç Dostu
|
Yaşam enerjisi bunlar, özelliklede Menekşe Severle paylaşmak bu duyguyu başka bir anlam kazandırıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10340 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklardan yavru alma konusunda henüz çok acemiyim, çok kayıp veriyorum. Olsun varsın diyorum 10 tanesinde 1 tanesi bile yavru verse seyrine ve başarının hazzına doyum olmuyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10341 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım Menekşemin bir tanesinde tohum kapsülü oluşuyor, emin olunca paylaşım yaparım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10342 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki en büyük sorun, yaşadığım iklimdenmi veya bakım hatasındanmı kaynaklı bilemiyorum. Yavrulamış yapraklar yavruyu büyütürken çürüme yapıyor, bu konuyla alakalı deneyim ve tecrübesi olan Arkadaşların yardımlarını bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10344 |
Ağaç Dostu
|
Görsel şölen yaşattınız bize sevgili mismenass bu ne güzel bir koleksiyon, emeğinize sağlık. Yavru menekşelerin çürümesi genelde kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum fazla sulamadan kaynaklanıyor. Toprak ıslak olmayacak hafif nemlendirmek kafi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10345 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşegül, cevap için çok Teşekkür ederim. Sorumda eksik kalan kısmını açmak istiyorum, sorun şuki yavrulamış ana yaprak çürüme yapıyor yavrularda herhangi bir çürüme veya kayıp olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10346 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeler süper... Maşallah... Resim çekme konusuna gelince ustaca çekimler yapamasamda en önemli özellik makinanın kaliteli olmasında ve çiçekleri çekerken makro çekim zoom özelliğinin olması gerekmekte. Çekim yaparken kadraja girecek resim görüntü kalitesini etkiler bunun için önce bitkiyi kendi içinde forma sokmak ya da formlu yerinden görüntü almak en akıllıcası... Çekmeden önce görüntüyü sabitleyip dirseklerimizi elimizde oluşacak titremelere karşı bir yere dayamalıyız...Ayrıca arka fonda çekilen resmin önüne geçmemeli sabit karmaşık olmayan bi yer seçilmeli. Birden fazla görüntü alınıp en kalitelisi tercih edilmeli... Düzenleyen özlem11 : 18-05-2012 saat 07:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10347 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
Çok teşekkür ediyorum sn.sdurul...öyle düşündüm ama 2 haftadır bu haldeler.Güneşe koymuyorum ama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10348 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
Sayın missmenas; menekşeleriniz çok güzel ve sağlıklılar. Tabii ki hepsi de emek ile oluyor. 10424 nolu mesajınızın üçüncü fotoğrafındaki menekşe türünü yeni gördüm. Nereden temin ettiğinizi merak ettim, çiçeklerde hiç rastlamadım. Bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler.. Düzenleyen tabiata dair : 17-05-2012 saat 15:09 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10349 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tabiata dair, merak ettiğiniz Menekşenin ismi Ancient Lace. Menekşelere gönül vermiş bir Arkadaşımın hediyesidir, kendisi satış yapmıyor. Siz yinede Menekşe satışı yapan kişilerin satış sayfasını bir kontrol etmenizi tavsiye ederim. Bulamayacak olursanız severek size yaprak gönderimi yaparım. gerçektende çok mükemmel bir tür. Türkiye'de birkaç kişide bu türden var olduğunu biliyorum, dilerim bulabilirsiniz. Sevgili Özlem, kaliteli dijital güzel bir foto makinasına sahibim, bendeki tek sorun elimin titremesi bunuda çok yorgun olduğum zamanlar bariz bir şekilde farkediyorum. Profesyonel çekimler için birtane farklı makina gerekli görüyorum. Birdünya Hoyalarım birde Menekşelerin bu güzelliği makinayla birlikte ders şart diyorum yinede ben. özelliklede sözkonusu menekşe çiçekleriyse... Teşekkür ederim önerin için ve bilgi paylaşımın için... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10350 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
Sayın missmenas mesajda yanlış yazmışım, sonradan düzelttim. Gerçi biri değil hepsi de birbirinden güzeller, karıştırmamak mümkün değil. Bahsettiğim ancient lace değil, ancient lace yaprağından yakın zamanda satış sayfasından aldım. 10424 nolu mesajınızdaki üçüncü menekşeden bahsediyordum aslında. Paylaşmak istediğiniz için çok teşekkür ederim. Yapraklarım yavaş yavaş yeşermeye başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|