![]() |
|
![]() |
#9751 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Alıntı:
Bu durumda eğer açmadan çiçek döküyorsa ve bu durum süreklilik arzediyorsa tomurcukları hepsini koparıyorum. Nasılsa çiçek açmadan soluyorlar, bari bitki çiçek açmak için kendini yormayıp yaprağa çalışsın diye.(bunlar kitabi bilgiler değildir, deneme yanılma yolu ile vardığım sonuçlardır) Söylediğim sebepler yok ise, arkadaşlar öneride bulunurlar veya internetten araştırırsınız, olmazsa fotoğrafını yüklersiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9754 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-12-2010
|
Rococom diğerlerine göre çok yavaş gelişiyor, bu durum türün özelliği mi arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9756 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
1967 Ders kitabı
Okumanızı tavsiye ederim bana en önemli bilgi toprak harçı geldi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9757 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmeter,çok eski bir eser olduğunu düşündüm. Çünkü ne torf ne de diğer inorganik maddelerden bahsedilmiş. Ama bu toprak harcı ile havadar bir alanda(balkon gibi korumalı bir açık yer) süper menekşe yetiştirilebileceğinden eminim. Aslında funda toprağını da birçok yerde duymuştum, sizce kolay temin edilebilir mi? Mesela Ispartalı bir arkadaşım ormanlık alanlardan getirdikleri toprağa her türlü saksı bitkisini ekebildiklerini söylemişti. O toprağı ben de görmüştüm, upuzun çam ağaçlarının olduğu yerlerde idi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9758 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Fahriye hanım
Ders kitabının tarihi 1967 üniversitede okunan bir ders kitabı dışarıda satılmıyordu o seneler orada okuyan şimdi mimar olan bir arkadaşımdan elde etmiştim En önemli olan kısım toprak harçına nehir kumu ilave edilmesi şimdi bu yapılmıyor bana kalırsa bile bile yapılmıyor ve toprağın fazla nemli olması bitkiyi çürütüyor bilhassa bu mevsimde Bitkinin uzun yaşaması tiçari olarak işlerine gelmiyor Funda meşe ormanlarında oluyor Makbul olanıda meşe fundası İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9759 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ahmeter, Menekşe toprağına perlit ve vermikulit eklenmesi , topraktaki fazla suyu bünyesine alarak bitkinin neme bağlı olarak çürümesine engel olmak içinir. Marketlerden ya da çiçekcilerden alınan menekşelerin toprağında bu iki malzemeye de nadiren rastlıyoruz ve sonuç sizin de belirttiğiniz gibi hüsran oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9761 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2011
|
Sn Ahmeter, takip eden sayfada tohumdan üretim hakkında bilgiler mi yer alıyor? Menekşemde yanılmıyorsam tohum kesecikleri oluşmuş. Gerçi tohumdan yetiştirmeyi düşünmüyordum. Net çekemedim lakin menekşeseverlerin fikrini almak için eklemek istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9762 |
Ağaç Dostu
|
GÜL hanım
Meraklı olduğunuzu gördüm iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9763 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Özlem, http://www.agaclar.net/forum/afrika-...htm#post907434 başlığında saksı harcı ile ilgili bilgileri bulabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9764 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gül-bahar, http://www.agaclar.net/forum/afrika-...htm#post898210 başlığını incelemeni öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9765 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Bu minik şekerlerde benim .. ![]() ![]() Bir iki gün güneşte kaldılar yaprakları güneş yanığı oldu.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9766 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2008
|
merhabalar, bende menekşelere bayılıyorum fakat iki yıldır sadece yaprak veriyor aldığımda çiçekliydi gözünün içine bakıyorum ama çiçek açmıyor bende bakamıyorum diye düşündüğüm için başka alamıyorum bana yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9767 |
Ağaç Dostu
|
Köklenmesi için toprağa diktiğim yapraktaki ilginç bir oluşumu sizlerle paylaşmak istedim. Yaprağın üzerinde bir kırık vardı. Oradan kök oluşmaya başlamıştı. Ne olacak diye beklerken, yaprağın altından yaprak çıkmaya başladı. Yaşayıp yaşamayacağını zamanla göreceğiz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9768 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
merhabalar tam bir yil önce iki adet menekse aldim hatta buraya üye olmamin sebepleridir menekselerim ![]() Bir yildir alttan sürekli eski yapraklarini aliyorum cok canli yapraklar veriyorlar fakat cicek vermediler henüz sadece bir tanesi gecen hafta tomurcuk verdi alttan kücük bir tane daha geliyor ciceklenmeleri icin bu cubuk gübreleri aldim faydasi olurmu **** daha yararli bir öneriniz varmi? Bu arada salonum kuzey tarafta günes almiyor fakat camin önünde duruyorlar. (cicekli olanlari 15 gün önce aldim,ciceksizler 1 yillik) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9769 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence biraz güneşe ihtiyaçları var güneş gören bir yere alın ancak fazla ışıktan koruyun yakıyor çünkü benim menekşeler 4 aylık anne menekşeden ayırdım şimdi hepsi çiçek açıyor .. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9770 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Alıntı:
Malesef benim evin günes almiyor kuzey tarafa bakiyor ama karanlik degil bende günes görmemelerine yorumluyordum ama elimden gelen bisey yok malesef günes konusunda. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9771 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yapay ışıklandırmadan bahsediyorlardı birde öyle deneyin ,Diğer çiçeğiniz çok güzel açmış oda zamanla açacaktır .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9772 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
Merhaba, ben yeni katıldım aranıza. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9773 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba hoş geldiniz Menekşe umarım forumumuzda iyi vakit geçirirsiniz .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9774 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
Çok teşekkür ederim Pembegül. Forumu bir süredir hayranlıkla takip ediyorum. Umarım ben de zamanla bir şeyler öğrenip uygulamada başarılı olabilirim. Bana hediye edilen bir menekşe ile merakım başladı. İkisi evde, ikisi iş yerimde dört tane çeliğim var. Başlangıç olarak... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9775 |
Ağaç Dostu
|
Burada arkadaşlar çok güzel bilgiler veriyorlar bende menekşe konusunda acemiyim arkadaşların verdiği bilgiler sayesinde menekşe bakımını daha iyi öğrendim 7tane minik menekşem var 5 tanede yaprak çeliğim şuan toprakta ama hala yavru yapmadılar bekliyorm sizin çelikler topraktamı sudamı .?.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9777 |
Ağaç Dostu
|
Diatomiti nereden temin edebiliriz arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9780 |
Ağaç Dostu
|
Yani kedi kumunu alıp ona mı ekilecek menekşe? Yoksa kumun içinden mi seçip ayıracağız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|