![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşekolik, Çiçekteki tozlanmalar genellikle trips denilen zararlının çiçekte beslenirken polenlerin dökmesinden kaynaklanıyor. Polen tozları açık sarı ve çiçek rengi bordo gibi koyu olunca daha çok dikkatimizi çekebiliyor. Hastalıklar başlığında bilgi bulabilirsiniz . |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
yavrularımdaki son gelişmeler ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
evet teşkkur ederim..şu anda görünmeselerde hepsinde yavrulama mevcut.3 gün kadar önce 2 tanesiniayrı bir saksıya alıp uzerini poşetle örtmüştüm.bugun bir kontrol edeyim dedim açarken küf kokusu aldım ve bir tanesinin yarı yaprağı çürümüştü fakat yavru belirtileri var.acaba yavrular mı?çiçeklerini görmek çok uzak geliyo ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu halde neden ayrı bir yere aldınızki? Keşke oynamasaydınız...Bunlar daha ayrılmak için çok küçük... Birazda bekleyin bayabi yaprakları belirginleşsin hemen pet bardağa doğru toprak harcına ekin... Yeri iyiyse eeylül gibi çiçeklenir belkide kısa sürede... Pet bardağa ekilenlerde çiçeklenme daha çabuk oluyor. Çünkü kökler sarınca kabı direk çiçeklenme isteği uyanıyor. Değilse büyük saksıda habire kök yapmakla meşgul oluyor. Bir öneride daha saksıya aldıktan sonra büyüme devam ederken bebeklik yapraklarıda altttan ara ara temizleyin kalıcı yaprakları çıkarsın ve bebeklik yapraklarıda canlı tutmakla uğraşmasın. Bu şekilde menekşe uyarılınca büyümesi hızlanıyor... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
hayır ben anlatamamişim.aldıgımda yavrulama yoktu sadece kök vardı. bu arada bahsettiğim en sonfotografladığım çelikler değil.yavrulasın diye bir saksıya aldım posetle üstünü örttüm fakat sanırım havaların sıcak gitmesinden(çünkü daha önce 10 gunde kalsa olmuyordu)yogun küf kokusu geldi ve sankı pamuklanma gibi birşey var..acaba onlarla yavrumu aynı yere almamalı mıyım.bütün yavrular i yerde olsunlar diye aldım bugun.. Düzenleyen hasarigirl : 03-05-2012 saat 15:54 Neden: imla |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
sevgili özlem ilk mesajındaki önerilerin için teşşurler.. yalnız birtane kullanmayı çok sevdiğim bir saksımvar boydan biraz uzun.ha çok da değil de güzel çiçeklenme olsun diye ben bu saksımın altına 2-3 sıra çakıl taşı döşesem köklenmeyi durdurmuş olur muyum? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaç litrelik. Ben işin açıkçası konu bitki olunca saksı görselliği ve dekoratiflik özelliğinden uzak duruyorum. İsterseniz ekleyin yorumlayalım... Bence önce pet bardağa alın gelişsin sonra ona alın. Saksı anca kök çürüğüne davetiye çıakrıyor. Az sulansa kökler kuruyor... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
litresini ilmiyorum çünkü aslında sakısa değil kaşık, çatal bıçak koyulan porselen bir gereç en iyisi ekleyeyim fakat içene dikmek istediğim zaten yavrular değil. yani şart değil en azından . |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
işte bu.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
peki buyuk saksının altına çakıl taşı koymam işe yarar mı? bire bu iki sürgünün arkasında da bir tane var.. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2011
|
Sn özlem Menekşelerin çok güzeller nazar değmesin.Rus menekşeleri nasıl edindiniz.Standınızda çok güzel.Standın tamamını gösteren resmi varmı bende bir stand düşünüyorum ama nasıl olacağını kafamda netleştiremedim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
arkadaşlar ben şimdi bir yaprak diktim kaç ay sonra filizlenir ?? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba... İpektuğçe şanslısın üç hafta yeni yavru için iyi bir süre .Benim 7 aydır yavru vermeyen yaprak çeliklerim var. Belki de mevsimin bahar olması sürenin kısa olmasında etkendir. Menekşe sabır işi birde yavruları firesiz büyütebilsem. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
özlem hanı m tam da benm vermek istediğim cevabı vermişsiniz. evet aynı zamnda da değerlendirme amaçlı..altına birşeyler uydurayım en iyisi.. bu arada menekşelerin ne kadar çok onlara bolca zamn ve emek lazım allah kolaylık versin.. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
ben yaparaklarına su sıkıyorum zararlı mı acaba |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
bende sıkıyorum bir sorun olmuyor.burda da çok yapan var.bir zararı yok yapabilirsin.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
hatta yapraklarına çamur geldiği için minik bir diş fırcasıyla fırcalıyorum bu arada benim köklendircim var yaprakları ona batırıp diksem daha hızlı köklenir mi |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşe yapraklarını fırça ile temizlerken tüy yönlerine çok dikkat etmek lazım. Diş fırçası yerine allık ya da yumuşak suluboya fırçaları çok daha uygun olur. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
onu ben tam olarak bilmiyorum ben normal köklendiriyorum toprakta bazen suda..cevaplayan arkadaslar olacaktır tai köklendiricinin nasıl birşey oldugun yazarsan.. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
bende ilk defa aldım gül faln köklendircektim bir arkadşımdan pembe açan bir menekşe yapragı aldım onu köklendirmek istiyorum toz beyaz bir köklendirci |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
koklenmeyi hızlandırıyor koklendirme hormonu diye birsey ama onu yapmasanızde menekse kolay koklenen bir bitki cok genc olmayan cok yaslı olmayan saglam yapraklar celikler guzel kokleniyor, su fısfıslamak iyi geliyor hele sıcak zamanlarda daha cok hoslarına gidiyor ve yavrulamakta cogalıyor |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Köklendirici hormanların içeriği farklı farklıdır. Gül için kullanılan köklendiricinin menekşeye uygun olacağını hiç sanmıyorum. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|