![]() |
|
![]() |
#8791 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2011
|
menekşecibaba çok teşekkür ederim bilgiler için..sessiz sessiz sizleri takip ediyorum.. menekşelerinizin resimlerini görmek çok güzel..burayı takip ettikten sonra iyice bir merak oluştu bende. bir şey daha sormak istiyorum 20 gündür kömürlü suda bekleyen yapraklarım var.(7 tane) hala köklenmediler. sanırım çok sabırsızım..sudan çıkarıp eksem mi acaba ne yapsam? kururlar mı..bir de bitanesi minyatür..onu daha küçük bir şeye mi ekmem lazım? herkese kolay gelsin ..müsait olan arkadaşlarımın önerilerini bekliyorum..bir de ben kasabada öğretmenim.. her istediğimde menekşe bulamam onun için bulduğum yapraklar benim için çok değerli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8792 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Katmercim seni kıskandık. Bizde çiçek açmaya karar verdik. ![]() İlk resim marching band, 2. shangai gülü. Son resim ise en çok sevdiklerimden; ness orange pekoe. Düzenleyen ilknur aşık : 12-06-2011 saat 22:31 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8793 |
Ağaç Dostu
|
Yorumlarınız için çok teşekkürler Sayın Yeşillim ve Klubnika. Klubnika makine kullanmıyorum telefonumla çekiyorum tüm resimleri.Nokia N8 telefonumun markası.12 mp kamerası ve bir o kadarda çekim yeteneği var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8794 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Önce Menekşecibaba, sonra Katmer şimdi de siz şaşırtmaya devam ediyorsunuz. Henüz yapraktan fideye bile dönüşmeden çiçek açıyor. Hayret! Bizim kocaman menekşeler hiç kıskanmıyor nedense. Gerçekten tebrik ederim. dilerim büyüyüp bol çiçekler açsınlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8795 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Gerçekten harika görünüyorlar İlknurcum. Sanırım bizim hibritlerin genlerinde var acelecilik ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8796 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlknur, Bu kadar küçük yavruda çiçek görmek mucize gibi bir şey. Ness Orange Pokeo ise ayrı bir güzel. Picasso, apachi gibi isimlerle adlandırdığımız (variegate ) alacalı yapraklı menekşe türlerini ben de çok seviyorum. Aynı türden olan yavrum seninki kadar çok renkli değil henüz. Pembeler belirginleşmedi. Beyaz ,krem ya da seninkinde olduğu gibi pembe renklerin daha düşük sıcaklıklarda belirginleştiğini bir yerlerde okumuştum ama hala bu işin nedenini çözebilmiş değilim. Güzel günlerde çiçeklerini de görmeni dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8797 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8804 |
Ağaç Dostu
|
Sagol teşekkür ederim , sondan ikinci fotoğraftaki menekşe Aly's Blizzard Bunny minyatür katmerli beyaz çok güzel bir tür.Onun üstündeki pembe katmerli Little Busybody.Çeşitler sürekli çoğalıyor. Chimera da yan sürgünden ilk ![]() Düzenleyen menekşecibaba : 16-06-2011 saat 15:16 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8805 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2011
|
Sevgili mnekşeseverler ltf yardım edin! 1 hafta önce aldığım menekşemin çiçekleri soldu ve tomurcukları öldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8806 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gella ,bitkiniz görüldüğü kadarıyla sağlıklı gözüküyor , bir hastalık söz konusu değil.Problem aşırı sulamadan olabilir . genellikle yapılan hata yeni alınan bitkiye aşırı ilgi gösterip herşeyi bol bol vermekten oluşur.Dışarıdan alınan bitkinin yetiştirme ortamı farklı olduğundan intibak sağlaması için bir süre dinlenmeye bırakılır.Mümkün olduğunca az su (toprak parmakla kontrol edilir , kuruduysa sulanır asla çamur gibi yapılmaz ,suyun akması sağlanır ) verilir.Direk güneş görmeyen aydınlık bir yerde bekletilir.Kuruyan ve bozulan bütün çiçek ve çiçek saplarını temizleyin.Toprak iyice kuruduktan sonra az miktarda sulayın düzelir.Merak etmeyin yine bol bol çiçeklenir.Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8807 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sarı renkte çiçeği olan menekşe var mıdır arkadaşlar? Komşum ısrarla sarı çiçekli menekşe aradığını söylüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8811 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8813 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Çok güzel,katologtaki no kaçtı ki,varmıydı bundan? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8815 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2011
|
merhaba bende yeni çiçek sevenlerdenim ilk çiçeğim afrika menekşesi oldu 3 ay önce almıştım önceleri çok çiçekleri vardı şimdi ise yaprakları çoğalıyor çiçeleri azalıyor.çiçeğim biri açıyor diğeri soluyor acaba bylemi olacak yoksa benimkinde mi sorun var?bide komşum 8 mayısta iki tane menekşe dikti benim için kaç ayda çiçeklenir acaba banada yardım edermisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8816 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Menekşe dedinmi özlem depreştinmi gelip resimlerinize bakıyorum . iyiki bu harika menekşelerinizi yayınlıyorsunuz sevgili maki , katmer ,menekşecibaba ve kulubnica . her biri birbirinden güzel . sevgili natalya ne iyi ettinde bu rus güzeleriyle tanıştırdın . rus dedinmi insanların aklına nataşa sıfatı gelir benim aklıma emekci bizden farklı olmayan evinde işinde hanımlar geliyor sanırım güzeliginiz menekşelerinize yansıyor gecmiş dogum günün kutlu olsun nice menekşelere |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8817 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-06-2011
|
Afrika menekşesi
Sıçaklar geliyor geçen sene bayağı kaybımız oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8818 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Komşum menekşe yetiştiriyormuş, ama biz aynı apartmana taşındıktan sonra kadıncağızın menekşe aşkı arttı. Hatta yardımcısı bana çok kızıyormuş, sulaması ayrı dert temizliği ayrı, bıktım diyormuş. Sarı menekşe aradığını söylüyor hep. Bulabilirsem ona hediye etmek isterim. Katmerciğim;her akşam adresime bakarım senden mesaj beklerim. Sözün vardı, özel olan ve olmayan türlerinden isim beklerim,sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8819 |
Ağaç Dostu
|
Ben katalogtaki kimeraya benzeyen türler 2 veya 3.çiçeklenmede aynı görünümü alacak mı çok merak ediyorum.Zira bu formda kimera türlerinin çiçekten ekilmesi veya ayrılması ile ancak aynı renk elde edilebileceği söylenmişti. Mesela bendeki 11 numara lif-i realnost ilk açışında pembe idi, katalogta ise içinde keskin hatlı ve yoğun krem renk mevcut. 2.kez açmasını sabırsızlıkla bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8820 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Yapraktan ürettiğim menekşelerimden birkaç yavru birden çıkıyor. Yani çok sıkışık ve bir sap dibinden 5-6 ayrı göbek. Böyle bir durumda ne yapmamı önerirsiniz. Çok küçük oldukları için ayıramıyorum da. Anaç yaprakla birlikte pet bardaktan biraz daha büyük bir saksıya aldım. Sizce bu şekilde gelişirler mi? Ne yapmamı önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|