![]() |
|
![]() |
#5791 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
sevgili afrika menekşesi severler ; uzun zamandır kendi menekşe fotoğraflarımı eklemeye çalışıyorum fakat bir türlü başaramıyorum bu konuda bana yardımcı olursanız çok mutlu olacağım Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5792 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5793 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
zaten şu an gelişimi gayet iyi..çiçeklerini açmaya devam ediyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5795 |
Yeni Üye
|
annemin güzelleri
işte benim güzellerim; ![]() [/ATTACH] ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5796 |
Yeni Üye
|
çok teşekkür ederim, daha yeni yeni öğrenebiliyorum bilgisayar kullanmayı ve siteyi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5799 |
Ağaç Dostu
|
![]() Yeni açan güzellerimden bir tanesi. Ama canını biraz yakmışım sanırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5800 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Faruk, gösterdiğiniz mor katmerli menekşeden benim de var, köklerini ayırmıştım iyi gelişsin diye ama cinsi mi minyatür bilmiyorum. Büyüyemedi yaprakları bir türlü, 1 sene geçti aldığımdan beri, açmadı tekrar. Zaten bir nevi kurtarmak için marketten almıştım, umarım kurtulmuştur da yakın zamanda açar. Bahsettiklerim fotoğrafta arkadaki iki küçük saksıdaki kıvırcık yapraklılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5801 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kardeşim Emel'in yolladığı yetişkin haldeki menekşelerim yeni yerlerine alıştılar. Yeni yapraklar çıkarmaya başladılar. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu da kök çürüğü savaşını kazanan kenarları beyaz çizgili katlı mavi menekşemin son hali. Savaş çetin geçti tüm yapraklarımızı kaybettik ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5802 |
Ağaç Dostu
|
Bu fotodakiler de yapraktan yetiştirdiğim ve yine sevgili Emel'den gelen yavrularım var. Bir de unutmadan sağ alttaki yavrularda Sevgili Katmer ablamın yolladıklarından; picasso ise sevgili Faruk kardeşimin armağanı. ![]() ![]() Bunların dışında yavrulamayı bekleyen daha birçok yaprağım var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5803 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim yavrulayan yapraklarım,yavrulamayı bekleyen poşetlerim ve yetişkin menekşelerim.Geçen yıl bu vakitlerde elli saksı menekşemi kaybetmiştim bu dönemde kalanlarıda satmıştım.Şimdi eski sayımın daha da üstüne çıktım herhalde ![]() ![]() Lütfen maşallah demeyi unutmayın.Bu hallerini alana kadar canım çıktı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5805 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili Rain Man böcekler için herhangi bir girişimde bulundunuz mu?Ben de bu böcekleri görmüş ama önemsememiştim.3-4 kez kaynamış soğumuş su püskürttüm,ondan zannettim.Tecrübeli arkadaşlar!Ne yapalım? Düzenleyen fahriyee : 17-05-2010 saat 16:10 Neden: ek için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5806 |
Ağaç Dostu
|
En fazla 1-2 mm.uzunlukta çok ince,açık kahve-krem gibi rengi olan ve çiçekleri hızla yok eden bu böcekle karşılaşan olmadı mı menekşeseverler?Arap sabunu yok etmedi.(çok sorulmuştur diye önceki mesajları inceledim bulamadım.Yağ sarımsak arap sabunu içeren tarifi denesem dedim menekşe için uygun mu bilemedim.)Kesin yeni aldığım menekşelerden bulaştı, çünkü önce yoktu,ışıkta saklanıyorlar.Lütfen yardım edin 2gündür araştırmaktan yoruldum. Düzenleyen fahriyee : 18-05-2010 saat 00:27 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5810 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
Alıntı:
Menekşelerin hepsinde yukarıdaki fotolarda fitil var mı acaba? Yoksa siz de benim gibi fitilleri bir süre sonra söktünüz mü? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5811 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2009
|
Bir iki kez gün boyu balkonda havalandırdım, o esnada da böceklerden görebildiğim kadarını çiçeklerden uzaklaştırmaya çalıştım ama pek faydası olmadı yine geldiler. Yarın Neslihan hanımın tavsiyesi üzerine arap sabunuyla köpürttüğüm bir bezle yapraklarını tek tek silmeyi deneyeceğim ama, söylediğinize göre o da pek işe yaramıyormuş. Ben de sizin gibi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5812 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sökermiyim hepiciği fitilli ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5813 |
Ağaç Dostu
|
Bu böcekler toprakta mı yaprakta mı ben bunu anlayamadım? Ama zirai ürün satan bir yere gider durumu anlatırsanız böcekleri yok edecek bitkiye zarar vermeyecek bir ilaç verecektir size. Şayet bu böcekler toprakta geziniyorsa onlar zararsızdır. Daha önce bende sizin gibi takıntı yapıp 35 yavrumu bu şekilde kaybettim. Yaprakları tek tek sileceğim demişsiniz. Menekşe bu silme olayına dayanmaz ve sevmez diye düşünüyorum. Tozunu temzilerken bile arkadaşlarım fırça kullanıyorlar. Ki ben bunu bile göze alamıyorum sadece su püskürtüyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5814 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2010
|
arkadaşlar maşallah menekşeleriniz çok güzeller. Ben deniyorum ama bir türlü yaşatmayı beceremedim. anne menekşem yaşıyor ama yapraktan köklendirdiklerim daha sonra ölüyorlar. sebebini anlamadım. bardak menekşemde de afrika menekşemde de aynı problemi yaşıyorum. 2 gün öncede menekşemin toprağında küçük beyaz kurtlar gördüm (bunu menekşe hastalıkları başlığına yazmıştım ama henüz cevap gelmedi). 2 aydır da bir yaprağımın yavru vermesini bekliyorum ama herhangi bir hareketlenme yok toprak ve yaprağında da bir anormallik göremiyorum bana önerisi olan varsa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5815 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5816 |
Ağaç Dostu
|
Dün başka birine arap sabunu ve su karışımı püskürttüm dıştaki yaprak kenarlarında incecik beyazlama oluştu.Bugün de su içine biraz arap sabunu koydum süngerle çokça köpürttüm ,elimle o köpükleri bolca çiçekleri örtecek şekilde üzerine yığdım.Yarın inşaallah kaynamış soğumuş su ile sprey yaparak sabundan arındıracağım.Ayrıca sabun bazik olduğu için toprak kenarlarına bezelye büyüklüğünde limon tuzu atsam olur herhalde.böcekler belki 2-3 uygulama sonrası yok olurlar(haftada bir deneyeceğim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5817 |
Ağaç Dostu
|
Geç kalan bir bahar düzenlemesi yaptım. Yavru menekşelerimin bir kımını yeni saksılara aldım, yaşlı menekşeleri yeniledim. Bu sıralarda hangi yaprağı toprakla buluştursam hemen hayata tutunuyor yavrular veriyor. Bunu fırsat bilip bol bol yaprak diktim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5819 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller üstadım emeğinize sağlık diyorum. Benden başka bir öneri bu böcekleriniz için... Bende sinek tarzı uçan yaratıklardan şikayetçiydim. Menekşelrin bulunduğu odaya ve menekşelerin tepesinden ilaçlama yaptım. Kurtuldumda şükür. Fakat siz çiçekte olan böcekten bahsetmişsiniz. Büyük bir poşetin içine menekşenizi yerleştirin. saksının alt tarafına doğru sinek ilacı sıkıp poşetin ağzını kapayın. 5 dk kadar dursun bu şekilde. İlaç kesinlikle yaprak ve çiçeğe gelmesin...saksı etrafına sıkılsın. Bunu 1 saksı menekşenizde deneyin. 1-2 gün bekleyin sonuç olumlu olursa diğerlerinede uygulayın. Gerekirse menekşelerin çiçeklerini toplayın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5820 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Sayın Şener Köksal, harika menekşeleriniz. Ailecek bayıldık ve ailecek maşallah dedik. Saksılarınızı nereden aldınız diye sormak istiyorum. Bizim de 3 tanecik menekşemiz var, ama çoğaltmak için çalışmalara başladık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|