View Single Post
Eski 19-05-2010, 12:57   #5815
rain_man
Ağaçsever

rain_man's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi özlem Mesajı Göster
Bu böcekler toprakta mı yaprakta mı ben bunu anlayamadım? Ama zirai ürün satan bir yere gider durumu anlatırsanız böcekleri yok edecek bitkiye zarar vermeyecek bir ilaç verecektir size. Şayet bu böcekler toprakta geziniyorsa onlar zararsızdır. Daha önce bende sizin gibi takıntı yapıp 35 yavrumu bu şekilde kaybettim. Yaprakları tek tek sileceğim demişsiniz. Menekşe bu silme olayına dayanmaz ve sevmez diye düşünüyorum. Tozunu temzilerken bile arkadaşlarım fırça kullanıyorlar. Ki ben bunu bile göze alamıyorum sadece su püskürtüyorum...
Böcekler genellikle çiçeklerin üzerinde oluyor, anladığım kadarıyla asıl hedefleri çiçekler. Yalnız son zamanlarda yaprakların üzerinde de küçük beyaz noktacıklar şeklinde deformasyonlar gözüme çarpmaya başladı, sanırım yapraklara da zarar veriyor. Yeni yeni büyüyen tomurcukların gelişmesinde de bariz bir yavaşlama var. Bu arada yaprakları tek tek sildim, böceklere olan sinirimle silerken biraz sert davrandım yapraklara, ama şimdilik bir sıkıntı görünmüyor, umarım dediğiniz gibi bir zarar vermemişimdir.

rain_man Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön