agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-06-2011, 10:07   #1
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Menekşelerin çok güzel sağlıklı menekşelerim güle güle büyüt.
Aramıza hoş geldin hemşerim cicikut .Sorularına gelince menekşeler için en ideal yer direk yakıcı güneş görmeyen pencere kenarlarıdır.Aykırı , sağlıksız fazla yaprakları temizlersen bitki daha sağlıklı ve güzel gelişir.Günde 12 saat saat ışık ideal dir.
2-Fazla sorun olmaz ,ama ilk fırsatta ayırırsan bitki rahatlar ve gençleşir o kadar da zor birşey değil ayırdığın kısmı sera etkisiyle köklendir.
3-Hiç duymamıştım o konuda bilgim yok,ama iyice tecrübe edip kanıtlamadıktan sonra bildiğimiz onaylanmış yöntemlerden çıkmasak iyi olur.En güzeli bir kaç gün dinlendirilmiş musluk suyu dur.
4-Hafif güneş görmesinde bir mahsur yok , ama fazla nem kaybı yaprağı kurutur , en randımanlısı üzerini naylon la örtüp arada bir havalandırarak köklenmeyi sağlamaktır , benim yöntemlerime göre.
Yeni menekşe döneminde başarılar dilerim, bol menekşeli günler.

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025