agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni22561Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-04-2011, 15:09   #11
Ağaç Dostu
 
mor-salkım's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-02-2010
Şehir: mersin
Mesajlar: 159
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zappie Mesajı Göster
Bahsettiginiz kesikleri odunsu celiklerde uygulardim eskiden. Ozellikle gullerde. Anactan celigi ayirmadan, kabukta kesikler yapip, hatta ince serit seklinde kabuk cikartilarak bir kac ay boyunca kesigin ust kisminda auxin ( buyume hormonu ) birikmesi saglanir, daha sonra bu kismin altindan kesilerek celik alinir. Ancak afrika menekselerinde cok fazla bir etkisi olacagini sanmiyorum. Zaten en kolay koklenen bitkilerden birisi.
ben sadece tavsiyelere uydum bende çok acemiyim menekşecibaba iyi olabileceğini söylemişti denedim bence iyi oldu. yani konuya dair buradan bilgi ediniyorum bende. herkes farklı deneyimlerde bulunabilir tabi. yeterki çiçeklerimiz sağlıklı olsun çoğalsın değil mi ?

mor-salkım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026