View Single Post
Eski 09-04-2011, 11:37   #8314
mor-salkım
Ağaç Dostu

mor-salkım's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2010
Merhaba, menekşe çeliklerime yeterli ısıyı sağlamak için bir yöntem buldum ve sizlerle paylaşmak istedim. Televizyonun üzerinde duran receiver denilen aletin üzerine koydum. Fakat bütün her yerini kaplayacak bir büyüklükte değil kabım (aletin kendini soğutmayıp yanmasını istemem çünkü) . Zaten çelikleri ektiğimde suladım bir daha sulamadım çünkü ağzı kapaklı.Arada da açıp havalandırıyorum. Su dökmek gibi birşey de olmadığı için bir tehlike yok. Gün ışığı da alıyor yeri müsait. Bir anda çeliklerim canlandı zaten oraya alınınca. Bir de gerçekten çeliklere jilet ile çizikler atmanın çok işe yaradığını gözlemledim. Bu bilgiyi verdiği için "menekşecibaba" ya çooook teşekkürler. Diğerlerine göre daha dimdik oldu jiletlediğim çelikler, birde ziraatçi bana humik asit verdi onlara biraz verebilirsin dedi şırınga ile çekip suda seyreltip yapmıştım ilk sulamayı çok da güzel oldu. Başka çiçeklerimde de canlanma meydana getirdi. Bir ara umudumu yitirecek gibiydim ama anladım artık menekşe çelikleri naz yapmayı seviyor ama çürümedikçe eninde sonunda kökleniyor Deneyim ve mutluluğumu paylaşmak istedim, çiçekli yeşillikli günler herkese...

mor-salkım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön