![]() |
|
![]() |
#8341 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
bunlarda benim menekşelerim. hemen hemen bütün kış çiçek açtılar. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8342 |
Ağaç Dostu
|
bunlarda diğerleri. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8343 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
menekşekolik
Sevgili Menekşekolik; Öncelikle teşekkür ederim övgülerin için! ![]() ![]() İyi akşamlar!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8344 |
Ağaçsever
|
![]() [COLOR="Blue"]Sevgili Lale607; Menekşelerin çok güzel gözüküyor ,ellerine sağlık.Yaprakları çok geniş ve çiçeği bol gözüküyor.Yerlerini gayet sevmişler.diyarbakırda nasılkoruyosun ben koruyamadım 2004 de benim menekşelerimin hepsi yandı sıcak havaya dayanamadılar yazları korumak cok zor formatı tam benim isdediyimgibi olmuşlar eline salık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8345 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
arkadaşlar menekşe yapraklarını IBA tozuna batırıp torfa diktim iki gün sonra baktımki çelik uçları çürümüştü neden olmuş olafilir acaba toz çokmu geldi acaba fikri olan varmı yadımcı olursanız sevinirim selemlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8346 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
herkeze merhaba ben resim ekleyemiyorum lütfen bana yardım edebilir misiniz???menekşelerimin resimlerimi ekleyip sizlerden yardım almak istiyorum çünkü çiçek açmıyorlar 1 seneye yakın oldu ama suan sadece küçük yavrular çıkartıyor dipten çiçek yk malesefff |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8347 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2011
|
Alıntı:
![]() Teşekkür ederim sevgili fahriyee. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8349 |
Ağaç Dostu
|
Mesaj yazma bölümünde Gelişmiş moda dön linkini tıklayıp oradan fotoğraf yükle diyoruz.Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8350 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=01menekse;784723][COLOR="Blue"]Sevgili Lale607; Menekşelerin çok güzel gözüküyor ,ellerine sağlık.Yaprakları çok geniş ve çiçeği bol gözüküyor.Yerlerini gayet sevmişler.diyarbakırda nasılkoruyosun ben koruyamadım 2004 de benim menekşelerimin hepsi yandı sıcak havaya dayanamadılar yazları korumak cok zor formatı tam benim isdediyimgibi olmuşlar eline salık[/QUOT teşekkür ederim. menekşelerimi yazın gölge bir balkona alıyorum. sulamayı alttan yapıyorum. 10 günde bir sn mutlu kutlu dan aldığım sıvı besinden veriyorum. temmuz ağustostan sonra aydınlık bir yere alıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8353 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Burada anlatıyor http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8354 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
menekşelerime 10 günde bir sn mutlu kutlu dan aldığım sıvı besinden verdim. (tropik sera) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8355 |
Ağaçsever
|
menekşelerim
Sevgili Mor-salkım ; Bunlar yeni çiçek açmaya hazırlanan miniklerim . Çok güzeller ,bu sene ilk defa açıyorlar çok mutluyum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8356 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkimin yaprakları sararıyor hasta mı? Nedenler şunlardan birisi olabilir: a) Işık yetersiz,aşırı ışık b) Sararan yapraklar yaşlı, c) çok fazla gübre, d) Yaprakta çıplak gözle görülmeyen minik böcekler olabilir Bitkinizi iyice bir kontrol edin. Kolay gelsin. Düzenleyen menekşecibaba : 15-04-2011 saat 07:57 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8357 |
Ağaç Dostu
|
Sayın 01menekşe hoş geldiniz ![]() ![]() Sitemizde Türkçe imla kurallarına biz üyeler özenle, dikkate alırız ve uygularız. ( Noktalama işaretleri, noktadan sonra büyük harf kullanımı, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakma ve belirlenen büyüklükteki ölçülerde yazma ve renksiz yazma gibi) Lütfen siz de bu özeni gösterir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8358 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
menkeşelerimin resimlerini yollabildim umarım sizden aldığım bilgilerle mutlu olucam hepinize teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8359 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Bunlarda benim iş yerindeki ve evdeki kızlarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8360 |
Ağaçsever
|
Kızlarımın devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8361 |
Moderatör
|
Sevgili arkadaşlar, hepimiz burada doğruları ve güzellikleri paylaşmak için bulunuyoruz. Hiç kimse karşısındaki kırmak niyeti ile yazmamalı, bir hata olur ve özür dilenir. O zaman herşey yeniden hiç bir şey olmamışcasına devam eder. Sizlerin de böyle davranacağınıza inanıyor ve teşekkür ediyorum. Bu site sizlerle beraber güzel, hepiniz sağ olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8362 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8363 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Yukarıda yazdıklarınıza katılıyorum. Tabakta biriken sular mantar hastalığı oluşumuna yol açabiliyor. Evet, tabaktaki su boşaltılabilinir fakat bizler gibi saksı sayısı üçyüzleri geçmiş kişiler için bu mümkün olmuyor. Bu sebepten dolayı çoğunlukla fitilli sulama sistemini kullanıyoruz. İnandığım bir nokta da, herkesin farklı tekniklerle başarıya ulaşabildiği ve bu tekniklerin her ortama uymayabileceğidir. Menekşelerin bulundukları ortamın ısı, ışık ve nem oranı farklılıkları da gözardı edilmemelidir. Bu bilgiler forumun çeşitli yerlerinde defalarca anlatıldığı için, her aynı soruya cevap vermek bana tuhaf geliyor. Bazen dalga geçildiğini bile düşünüyorum. Kişiler tenezzül edip forumu dikkatlice okusalar, aslında hiç problem kalmayacak. Düzenleyen katmer : 14-04-2011 saat 14:19 Neden: harf hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8364 |
Ağaçsever
|
Acil yardıma ihtiyacım var. Resmini eklediğim beyaz menekşemin çiçeklerinin altlarına yeşil yeşil küçük böcekler yapışmış. Nerden gelmiş anlayamadım. Daha sabah bakmıştım ve hiç birşey yokdu. Hemen diğer çiçeklerimin yanından ayırdım. Çok üzülerek çiçeklerini kestim. Başka neler yapabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8365 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Sofistike; IBA köklendirme hormonu odunsu çelikler için kullanılır, menekşeler için hormona gerek yoktur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8366 |
Ağaç Dostu
|
Hormon konusunda ek bilgi vermek isterim. Menekşe gibi otsu ya da yarı odunsu çelikler için de süreci hızlandırmak amacıyla hormon kullanılabilir ancak odunsu çeliklerde kullanılan hormonlardan formülasyon olarak farklıdır. Ben, jel ve toz şeklinde otsu çelikler için hazırlanmış iki farklı hormon kullandım ama menekşe çelikleri hormon kullanmadan da kolayca köklenebiliyor. Düzenleyen maki01 : 14-04-2011 saat 22:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8367 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
Sayın ADALET YAĞCI ve maki01 cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. biri beni duyacak mı diyordum ki, sonunda bir cevap veren oldu. çok sa olun, ne yaptıysam olmuyor çok üzülüyorum. menekşe büyütme isteğim sizler ve forum sayesinde oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8368 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Alıntı:
Fotoğraflara da dikkat ederseniz hep küçük saksı kullanılmaya özen gösterilmiş... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8369 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili TUNATUNA, Afrika menekşelerinde tarif ettiğin türde bir zararlıyla bugüne kadar rastlamadım. Menekşelerede çok sık rastlanmayan yeşil bit olmalı. Tüylü yapraklılarda ev yapımı arap sabunlu karışımın kullanılmaması öneriliyor. Çok yoğun değilse tek tek temizleme yolunu seçebilirsin. Menekşeniz oda mı duruyor? Yeşil bit, daha çok balkonda yetiştirdiğim bitkilerimde karşılaştığım bir zararlı. Menekşeniz balkon bitkilerinizden biti almış olabilir mi? Öyle bir durum varsa balkondaki bitkilerinize ev yapımı ilaçlar bölümünde reçetesi verilen arap sabunlu karışımı öneririm. Düzenleyen maki01 : 14-04-2011 saat 23:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8370 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Konuyu değiştirmek için sizlere fotoğraf sunuyorum. 1.resim; yeni aldığım bir menekşeye ait. Belki de bu renk bende vardı ama çiçekli görünce dayanamıyorum. 2.resim; Sevgili Klubnika'dan almış olduğum 11 nolu menekşe. Adı: LİK-Mif i Realnost.Yavru olarak almıştım, ancak 6 ayda çiçeklenebildi. Çiçeği de pembe katmerli, ufak beyaz çizgiler mevcut. Yani resimle alakası yok. Sport türler ancak 3.kez çiçeklendiğinde esas rengi ortaya çıkar deniyor. Şimdiki rengine bile komşular hayran kalmış. Menekşeye usulca yaklaşıp dedim ki: ''Nasıl istersen öyle aç, her halinle güzelsin.'' Düzenleyen malina : 15-04-2011 saat 18:34 Neden: Net olmayan fotoğraflar işe yaramıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|