Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
Sevgili 01 menekşe,
Toprağının nemli olmasına dikkat ederim, bitki isteği kadar sulama yaparım. Bu sulamaları hiç saksı altından (tabağına su koyarak) yapmadım. Çünkü pek çok bitkinin bu saksı tabaklarında biriken sular yüzünden mantar hastalığına tutulduğuna şahit olmuşumdur.
Gerçi siz, tabakta su bırakmayın diye yazmışsınız ama tabağa koyulan suyu bitki ne kadar zamanda emebiliyor ki?
|
Güler hanım, bir menekşe yetiştiricisi olarak size cevap vermek istedim.
Yukarıda yazdıklarınıza katılıyorum. Tabakta biriken sular mantar hastalığı oluşumuna yol açabiliyor. Evet, tabaktaki su boşaltılabilinir fakat bizler gibi saksı sayısı üçyüzleri geçmiş kişiler için bu mümkün olmuyor. Bu sebepten dolayı çoğunlukla fitilli sulama sistemini kullanıyoruz.
İnandığım bir nokta da, herkesin farklı tekniklerle başarıya ulaşabildiği ve bu tekniklerin her ortama uymayabileceğidir. Menekşelerin bulundukları ortamın ısı, ışık ve nem oranı farklılıkları da gözardı edilmemelidir.
Bu bilgiler forumun çeşitli yerlerinde defalarca anlatıldığı için, her aynı soruya cevap vermek bana tuhaf geliyor. Bazen dalga geçildiğini bile düşünüyorum. Kişiler tenezzül edip forumu dikkatlice okusalar, aslında hiç problem kalmayacak.