![]() |
|
![]() |
#8252 |
Ağaç Dostu
|
Sayın TUNATUNA, Israrla saksı toplam bitki çapının en fazla üçte biri büyüklüğünde olmalı diye yazılmasına rağmen, yine bitkiye göre çok çok büyük bir saksıya dikmişssiniz ve menekşeniz çok kötü durumda. Saksıyı boşalatarak kökleri kontrol edin, kahverengine dönmüş kökleri ve yaprak saplarını kesin ve yeniden küçük bir pet bardağa dikin. Belki kurtulur. Sevgili acemifüsun çok doğru söylüyor. Lütfen daha önce yazılmış mesajları okuyalım. E dergide yayınlanmak üzere Afrika Menekşesi ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Herkes için iyi bir kaynak olmasını umuyorum. Lütfen dergide yayınlanmasını istediğiniz çekim kalitesi yüksek fotoğraflarınızı ve menekşelerle ilgili paylaşmak istediğiniz yazılarınızı menekseafrika@gmail.com adresine göndererek dergimize katkıda bulunun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8253 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Sevgili maki01 kızmakta haklısınız saksı çok büyük. Yalnız ben bu saksıyı ağaçlar.net i bulmadan önce değiştirmiştim. Yaklaşık iki hafta kadar önce. Geriye dönük bütün mesajları okudum. Ancak bugün biterebildim. Nerdeyse on günümü aldı bütün mesajları okumak. Özlem ve maki01 önerilerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8254 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili TUNATUNA, Kızmadım, belki de kendime kızdığım tarzda kızdım size ![]() Güzel bir haberle başlığımız şenlensin ![]() Bizi bu güzelliklerle buluşturan klubnika'ya sevgilerimle ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8255 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-12-2010
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8256 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
merhaba arkadaşlar, 2 ay önce aldığım bordo renkli afrika menekşemin 6 çiçeğinden 3'ü birden soldu...bugün suladım, 2 saat sonra baktığımda suyun neredeye tamamı duruyordu...haftada 1 sulardım fakat ilk defa bu hafta su istemedi,bu neden olabilir bana bir bilgi verebilir misiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8257 |
Yeni Üye
|
Yeni bir afrika menekşesi yetiştiricisi adayıyım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. saygılar sunuyorum üstatlara ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8259 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8260 |
Ağaç Dostu
|
evet bu arada araştırmaya devam ettim öğrendim farklı bişeymiş bu menekşe. ama çok güzelmiş. bunu nerden satın alabilirim acaba bu konuda bilgi sorabilir miyim sizlere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8262 |
Yeni Üye
|
2 farklı afrika menekşesi yaprağını bir pamuk ipliğiyle hafifçe bağlayıp toprağa eksem...melezlenme olur mu acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8263 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili Mor-salkım ; Arsız menekşe denilenler de afrika menekşesi.Sadece diğer menekşelere göre daha hızlı gelişim gösteriyorlar. Ayrıca yan tarafından sürekli yavru veriyorlar, bu türlerin yaprak sapları daha ince. Çiçekleri de diğer türlere göre dağınık ve daha az sayıda. Genelde Kipa,Koçtaş,Real Bauhaus gibi marketlerde, çiçekçilerde ve pazarlarda bile satış yapılmaktadır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8264 |
Ağaç Dostu
|
tamam, çok teşekkürler Fahriyee. ben bir kasabada yaşıyorum fakat " il "e gittiğimde koçtaşa uğruyorum, bir hafta önce yoktu ama yine sorar şansımı denerim. malesef ilçede ve kasabamızda kurulan pazarda bu tür çiçekler satılmıyor ama verdiğiniz bilgi ışığında ben marketlerde arayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8265 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2009
|
Dün pazarda yaşlı bir teyze menekşe satıyordu hemde bir tane kalmış elinde o kadar güzeldiki pembe renkli kıvır kıvırdı çiçeklerinin kenarları.Almaya niyetlendim tam o sırada başka bir kadın uyanıklık edip benden önce davrandı ![]() ![]() Bu alttaki resimdekiler benim maviye yakın renli olan bir menekşemin yaprakları. yanda kırmızı bardaktakide o bahsettiğim menekşe yapragı onu suda köklendirmeyi düşünüyorum.inşallah birşey olmaz.suya çok değip çürümesin diye kağıtla destekledim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8266 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
arkadaşlar bunlar benim menekşelerim yeni açtılar çok hoş oldualr sizce nasıllar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8267 |
Ağaçsever
|
cicek acması icin kışın yeterli ısı veışık artı saksısını cok kucuk tutuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8268 |
Ağaçsever
|
tuna tunamenekşeni yakından inceledim menekşen duzelir yanlızsaksısını acilen kuculmen gerek birde suyunu yeterli almadıgı gözukuyokullanmış oldugun toprak cok önemlibenim kulandıgım saksılara birbakın boyu 7 alt taban5 ust de 6 santim saksılar yani saksını kucultun sulamasını altan verin saksı ustu nde hafif nem olana kadar sulayın not kayseri kışları sovuk yazları serin oldugun dan yeri bol ışıklı olsunkısa birde kaliröferin uzerine yakınduruyor suyunu cabuk kurutur suyunuda alamaşış gözukuyo saksısını deyiştirirken kökunu fazla oynatma ilerideki resimlerinide görmek isterim hadi acil şifalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8269 |
Ağaçsever
|
01menekse teşekkür ederim önerileriniz için. Yalnız ben haftasonu menekşemi topraktan çıkardım sayın özlem'in önerisine uyarak suya koymuştum. Umarım düzelir düzelirse resimlerini tekrar eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8271 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
inşallah düzelir tuna düzelirse ekle resimelrini bekliyorum!! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8272 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
merhaba benim menekşelerim çok güzel yaprakları canlı ama çiçek açmıyor ne yapmayalım:?:? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8273 |
Ağaçsever
|
merhaba zeus menekşenin resmini ve saksı büyüklügünü eger fotografını çekip gönderirsen sorun nerde anlayabiliriz .birde bulundugu yerin ışık oranı nasıl?yeterli ışık alabiliyormu? onuda yaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8274 |
Ağaçsever
|
Merhaba arkadaşlar Burdan öğrenip peynir kutusuna sera şeklinde diktiğim menekşe yapraklarımın toprağında küçük beyaz beyaz böcekler gördüm. Forumun geriye dönük sayfalarında görmüştüm bu böcekle ilgili bilgileri ama şimdi bulamıyorum. Yapmam gereken nedir bana yardımcı olabilirmisiniz lütfen? Yapraklarımı dikeli 15 gün oldu ve sadece diktiğim zaman su vermiştim. Toprak hala ıslak. Ara ara da havalandırıyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8275 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, tam 15 gün önce ektiğim menekşe yapraklarımda hiç bir köklenme alemeti yok. Bugün çürüdüler mi acaba diye merak ettim söktüm dikkatlice ve sadece biri çürümüş ama ondan ayrı saksılarda olanlara öyle birşeyde yok ama kök de yok.. Moralim çok bozuldu günlerdir heyecanla bekliyorum ama. Suda beklettiklerimden bir tanesinde de minicik bir uzantı görür gibi oldum. Diğeride gayet sağlıklı ama kök yok. Aynı tarihte koymuştum onları da suya. Hızlı köklendirmek için özel bir yöntem var mı? sitede okuduklarıma göre birşeyler yapmıştım zaten ama illa bir eksikliğim vardır böyle olduğuna göre ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8276 |
Ağaçsever
|
maki01 çok teşekkür ederim bende sevindim aslında daha önce girmeliydim çok hoş bir site !burada hem arkadaşlarımıza yardım edebiliryoruz hemde takıldıgımız konularda cevap bulabiliyoruz ![]() bugün menekşelerimle çok mutlu oldum çünkü yeni ekdigim yapraklardan biri yavrusu çıkalı 20 gün oldu ve çiçek açıyor bende şaşkınlık yarattı size resmini görsterecegim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8277 |
Ağaçsever
|
Merhaba TunaTuna: Böcekler topragında oldugu için önemli diil fakat yapragında var ise sorun böceklerin yumurtası daha önceden toprakla beraber gelmiş olabilir kapalı oldugu için gün ışıgına çıkmışlar yapragında olmadıgı için sorun yok yanlış bir ilaçlama menekşenizin yapragında leke bırakabilir güzel bir havalandırma ile bu sorundan kurtulabilirsiniz o kadar önemli degil sera içinde oldugu için bir defa sulama kurtarır sulamanıza gerek yok ama ilerki zamanlar da sradan çıkartırsanız sulamaya geçebilirsiniz ben sera degilde küvezde denemiştim 27 günde yavru aldım yapraklar 10-15 tane yavru vrdi sık yavru verdigi için küvez üretimini kestim yapraklarınız yavru verdigi vakit fazla serada bırakmayın açık havaya çıkarmanızı öneririm be bu sene geçen deney amaçlı minik bir sera yaptım anne yaprak çok saglıklıydı seranın içinde büyüdü ama yavru vermedi çıkartmak zorunda kaldım ve şimdi bir kaç tane yavru verdi ve çok sağlıklı (yaprakdan çoğalttınız menekşenin yavru aldıgınız menekşenin anne yapragını kesmeyin yavru yapragın en azından yarısı kadar olsun anne yaprak yavruyu besler )TUNA diger menekeşelerini gördüm saksıları çok büyük küçültmeni tavsiye ederim yoksa menekşelerin zayıf kalır. HERKEZE İYİ AKŞAMLAR |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8278 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili 01menekse, 20 günlük bir çeliğin çiçek verecek kadar gelişmesi olağanüstü, hiç duymadığım ve internette rastlamadığım bir durum. Foto ve yaptığınız uygulamaları paylaşmanızı rica ediyorum. Diğer bir konuda sitemizde Türkçenin doğru kullanımına özel bir önem veriyor. Mesajlarımızda noktalama, büyük harf gibi dilbilgisi kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. Mesajınızı soluksuz okumaya çalışınca uygulamadığınızı fark ettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8279 |
Ağaçsever
|
Merhabalar Mol-SalkımCURUME NORMALDİR MERSİNDE HAVALAR ISINDI SORUN OLMAZ AMA YİNEDE BİLGİNOLSUN YAPRAKDANDİREK TOPRA EKTİN VAKİT 10 BİLEMENİN 15 GUN SERİN YERE BIRAKIN SONUCDA YAPRAK EKİYOSUN SUDAKİNLER DE KÖK YAPDI DİYORSUN BENCE EKİN AMA İL K EKTİYİN SAKSICOK KUCUK OLSUN CUNKU CİCEYİ CABUK ALIRSIN BENİM KULANDIGIM İLK EKİM SAKSISI KUCUK BOYU 7 SANTİM ALT TABAN 5 SANTİM UST TABAN 6 SANTİM CUN KU MENEK ŞE EKİLDİYİ VAKİT İL İŞİ KÖKLERİN SAKSIYI DOLDURMASI BUYUK OLURSA BİTKİ ELİŞİM SAGLAMAZ VE SİNİ KİRİZE SOKAR BİRDE SANA TAVSİYEM YAVRULAR CIKTIGI VAKİT SERELME YAP ACIMA 1 TANE BİLEMEDİN 2 TANE YAVRUBURAK SIK OLDUMU GELİŞİM YAPMAZ ZAYIF KALIR BENİM MENEKŞELERİ GÖRDUNMU NASIL SAKSILAR COK KUCUK ARKADAŞLARA TAVSİYEM İCMEKANDA SAKSILARI KUCUK TUTUN YAKSA BİTKİ GELİŞİM YAPAMAZ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8280 |
Ağaçsever
|
Sevgili Maki01 , Yazılarım çok uzun ve fazla olduğu için fazla dikkat edemedim.Kusura bakmayın! Bundan sonra daha çok dikkat ederim.Teşekkürler! Birde çelik 20 günlük değil ,çelik 2 aylık yanlız yavrusu 20 günlük.Burda bir yanlış anlama olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|