View Single Post
Eski 05-04-2011, 18:10   #8277
01menekse
Ağaçsever

01menekse's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2011
Merhaba TunaTuna:

Böcekler topragında oldugu için önemli diil
fakat yapragında var ise sorun
böceklerin yumurtası daha önceden toprakla beraber gelmiş olabilir kapalı oldugu için gün ışıgına çıkmışlar yapragında olmadıgı için sorun yok yanlış bir ilaçlama menekşenizin yapragında leke bırakabilir güzel bir havalandırma ile bu sorundan kurtulabilirsiniz o kadar önemli degil

sera içinde oldugu için bir defa sulama kurtarır sulamanıza gerek yok ama ilerki zamanlar da sradan çıkartırsanız sulamaya geçebilirsiniz

ben sera degilde küvezde denemiştim 27 günde yavru aldım yapraklar 10-15 tane yavru vrdi
sık yavru verdigi için küvez üretimini kestim yapraklarınız yavru verdigi vakit fazla serada bırakmayın açık havaya çıkarmanızı öneririm

be bu sene geçen deney amaçlı minik bir sera yaptım anne yaprak çok saglıklıydı
seranın içinde büyüdü ama yavru vermedi çıkartmak zorunda kaldım ve şimdi bir kaç tane yavru verdi ve çok sağlıklı (yaprakdan çoğalttınız menekşenin yavru aldıgınız menekşenin anne yapragını kesmeyin yavru yapragın en azından yarısı kadar olsun anne yaprak yavruyu besler )TUNA diger menekeşelerini gördüm saksıları çok büyük küçültmeni tavsiye ederim yoksa menekşelerin zayıf kalır.

HERKEZE İYİ AKŞAMLAR

01menekse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön