![]() |
|
![]() |
#7261 |
Ağaç Dostu
|
Yedekleyerek gittiğiniz için güzel menekşelerinizle yine buluşmuşsunuz Şener Bey, ellerinize sağlık. Sorsam mı diye tereddüt ettim ama pikassolarınız ne durumda? Göremedim, umarım onların da yedeği vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7262 |
Yeni Üye
|
Menekşelerinizi izlerken içimi bir heyecan kaplıyor.. Bende heyecanla kendi iki minik saksımın fotoğrafını çekip sizlerin yorumunu almak istiyorum.. Menekşelerimin biri ölmek üzereyken yapı marketten alınarak o kötü ortamdan kurtarıldı.. Diğeri ise bir yıldır olduğu yerde sayıyordu.. Taa ki buradaki yorumları okuyana dek.. Menekşemin yerini değiştirdim ve hızlı gelişimi izlerken gözlerime inanamıyorum.. Sanırım çiçek bile açacak.. Bardakta duran değişik renklerdeki çiçekler açtırmak için öncelikle köklenmesini beklediğim yapraklarım ise Sevgili CELLİN arkadaşımızın annesinin yöntemi olan topraklı suda beklemekte.. Umarım bende en kısa zamanda yavruladıklarını görürüm.. Herkese güneşli bir Ankara'dan kucak dolusu sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7264 |
Ağaç Dostu
|
sevgili maki01 işin ilginci hep picasso olan menekşeyi üretmekte zorlanırdım. Yarışmaya katıldığım picasso maşallah bol yavru verdi. Şu an 5-6 saksı bordo picassom var. Ve gelişimleri çok güzel. Bir ara onlarıda görüntülerim. Henüz çok gençler biri tomurcuklu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7265 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2010
|
Alıntı:
Hoşgeldiniz.. ![]() Bu forumu okumaya devam ettiğiniz ve menekşe sevginiz sürdüğü sürece inanılmaz güzel menekşelere sahip olacağınız kesin, dilerim yakın zamanda ilk meyveleri alırsınız. Sevgili arkadaşım cellin in annesinin yöntemini ben denemiştim ve sonuç bir önceki sayfadaki detay fotoğrafımın ortasındaki yavrular.. Siz de başarılı olursunuz eminim. Köklenme olduktan sonra derinliği 1-2 cm yi geçmeyecek bir çukur kazıp(kaşık sapı ile mesela) içine nazikçe yaprağı koyup, çukuru kapayın. Çok sıkıştırmayın, sulayın zaten su sıkışma görevini üstlenecektir. Eliniz yatkınsa anlarsınız zaten.. Güzel haberlerinizi bekliyorum.. Sevgiler elelergg |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7266 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Samimi ve içten ''hoşgeldin'' ve öneriler için çooook teşekkürler.. Umarım zamanla benimde her sabah bana gülümseyen çiçeklerim olacak. Hele bi köklendiğini göreyim de iş onları ekmeye kalsın.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7267 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Arkadaslar, Bir Rus ustanin kitabinda okuduguma gore koklendirmeye alinan yapragin sapi ne kadar uzun tutulursa yavru miktari o kadar cok oluyormus. Simdiye kadar dikkat etmemistim. Ancak ben zaten yapraklari genelde keserek almiyorum, mumkun oldugunca govdeden kopartmaya calisiyorum. Demek ki bu yuzden tek yapraktan 10 taneye kadar yavru alabiliyormusum. Tabii ki saplar uzun diye topraga derin gommuyorum. En fazla 3 cm. Ayni kaynakta, suda koklendirme yapilacaksa sapin 1cm kadari suya daldirilmasi, topraga aktarmak icinse yavrularin su icinde olusmasinin beklenmesi gerektigi de yaziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7268 |
Ağaç Dostu
|
İnanmazsınız arkadaşlar ben picasso üretmek konusunda çokkkk zorlandım... Hassas mıdır nedir bilemiyorum kaç kez yaprak üretimi yaptım, yavru aldım bir türlü büyütemedim... Şimdi yine son 3 kök yavru menekşem var...Büyümeleri durgundu ölecek gibilerdi yenice yaprak vermeye başladılar, öldürmezsem 3 renk picassom olacak... Bordo, katlı pembe ve mor renlerinde.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7269 |
Ağaç Dostu
|
Son sera calismam. Seralar aslinda cizme kabi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7270 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7271 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Hiç denemediğim bir teknik, hemen deneyeceğim, çok teşekkürler paylaşım için..Ayrıca jilet gibi seranızı tebrik ederim ![]() Sevgiler.. elelergg |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7272 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7273 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7274 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Aynen katılıyorum size ve ben de bazı yapraklarımı verip geri alıyorum bir süre sonra..Sık sık bakınca ne sudakiler kök veriyorlar ne de topraktakiler yavru.. ![]() ![]() Sevgiler elelergg |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sanırım unutmak en güzeli .Kaktüs alıp 1 ayda öldürüyordum gidip gelip topragı kurumuş su verim derdim ![]() Menekşelerde sanırım unutulmayı istiyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7277 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Sn.zappie yaprakları diktiğiniz malzeme nedir? Toprak değil bu malzeme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7278 |
Ağaç Dostu
|
1-1 vermikulit perlit. Curume tehlikesine karsi bu sefer organik malzeme kullanmak istemedim. Sadece sulama suyuna seyreltik orkide gubresi ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7279 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7281 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu arada duvarlar mi pembe renkli, isik mi ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7285 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2010
|
İnanamıyorum yaaa. Bence bitki delileri bölümüne 1. seçilmelisiniz. Çok güzel olmuş. Güle güle kullanın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7287 |
Ağaç Dostu
|
Sayin yag-mur, Meneksenizde bir sorun goremedim. Evet eski yapraklar ciliz gorunuyor, ancak yeni yapraklar normal. Belki ilk konuldugu ortami begenmemistir. Bitki bu haliyle minik de olsa cicek acmis. Cok kuvvetli gelismeyen bir tur de olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7288 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili klubnika, hayırlı olsun güle güle kullanın içinde güzel menekşeller yetiştirin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7289 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sayın yamur ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7290 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Sayın klubnika, benim evim çok fazla ışık almadığından çiçeklerim ve çeliklerim çok da sağlıklı gelişmiyorlar ve çok yavaş büyüyorlar. Işıklı rafları nereden aldınız acaba, ayrıca her katta çift florasan bulunduğundan elektrik tüketimi nekadar oluyor, bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|