agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-11-2010, 11:12   #7261
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Yedekleyerek gittiğiniz için güzel menekşelerinizle yine buluşmuşsunuz Şener Bey, ellerinize sağlık.

Sorsam mı diye tereddüt ettim ama pikassolarınız ne durumda?
Göremedim, umarım onların da yedeği vardır.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2010, 11:16   #7262
Yeni Üye

sehersin's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2010
Galeri: 1
Menekşelerinizi izlerken içimi bir heyecan kaplıyor.. Bende heyecanla kendi iki minik saksımın fotoğrafını çekip sizlerin yorumunu almak istiyorum.. Menekşelerimin biri ölmek üzereyken yapı marketten alınarak o kötü ortamdan kurtarıldı.. Diğeri ise bir yıldır olduğu yerde sayıyordu.. Taa ki buradaki yorumları okuyana dek.. Menekşemin yerini değiştirdim ve hızlı gelişimi izlerken gözlerime inanamıyorum..
Sanırım çiçek bile açacak.. Bardakta duran değişik renklerdeki çiçekler açtırmak için öncelikle köklenmesini beklediğim yapraklarım ise Sevgili CELLİN arkadaşımızın annesinin yöntemi olan topraklı suda beklemekte.. Umarım bende en kısa zamanda yavruladıklarını görürüm..
Herkese güneşli bir Ankara'dan kucak dolusu sevgiler..

sehersin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2010, 13:49   #7263
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2010
Galeri: 14
Sevgili Klubnika yapraklarımdan biri üst tarafından çürüme belirtisi gösteriyor ,çürüyen kısmı kesmeyi düşündüm sen ne dersin

yağ-mur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2010, 14:10   #7264
Ağaç Dostu

Şener KÖKSAL's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2009
Galeri: 9
sevgili maki01 işin ilginci hep picasso olan menekşeyi üretmekte zorlanırdım. Yarışmaya katıldığım picasso maşallah bol yavru verdi. Şu an 5-6 saksı bordo picassom var. Ve gelişimleri çok güzel. Bir ara onlarıda görüntülerim. Henüz çok gençler biri tomurcuklu.

Şener KÖKSAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2010, 14:39   #7265
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sehersin Mesajı Göster
Menekşelerinizi izlerken içimi bir heyecan kaplıyor.. Bende heyecanla kendi iki minik saksımın fotoğrafını çekip sizlerin yorumunu almak istiyorum.. Menekşelerimin biri ölmek üzereyken yapı marketten alınarak o kötü ortamdan kurtarıldı.. Diğeri ise bir yıldır olduğu yerde sayıyordu.. Taa ki buradaki yorumları okuyana dek.. Menekşemin yerini değiştirdim ve hızlı gelişimi izlerken gözlerime inanamıyorum..
Sanırım çiçek bile açacak.. Bardakta duran değişik renklerdeki çiçekler açtırmak için öncelikle köklenmesini beklediğim yapraklarım ise Sevgili CELLİN arkadaşımızın annesinin yöntemi olan topraklı suda beklemekte.. Umarım bende en kısa zamanda yavruladıklarını görürüm..
Herkese güneşli bir Ankara'dan kucak dolusu sevgiler..
Sevgili sehersin,

Hoşgeldiniz..)

Bu forumu okumaya devam ettiğiniz ve menekşe sevginiz sürdüğü sürece inanılmaz güzel menekşelere sahip olacağınız kesin, dilerim yakın zamanda ilk meyveleri alırsınız. Sevgili arkadaşım cellin in annesinin yöntemini ben denemiştim ve sonuç bir önceki sayfadaki detay fotoğrafımın ortasındaki yavrular.. Siz de başarılı olursunuz eminim. Köklenme olduktan sonra derinliği 1-2 cm yi geçmeyecek bir çukur kazıp(kaşık sapı ile mesela) içine nazikçe yaprağı koyup, çukuru kapayın. Çok sıkıştırmayın, sulayın zaten su sıkışma görevini üstlenecektir. Eliniz yatkınsa anlarsınız zaten.. Güzel haberlerinizi bekliyorum..

Sevgiler
elelergg

elelergg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2010, 20:49   #7266
Yeni Üye

sehersin's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elelergg Mesajı Göster
Sevgili sehersin,

Hoşgeldiniz..)

Bu forumu okumaya devam ettiğiniz ve menekşe sevginiz sürdüğü sürece inanılmaz güzel menekşelere sahip olacağınız kesin, dilerim yakın zamanda ilk meyveleri alırsınız. Sevgili arkadaşım cellin in annesinin yöntemini ben denemiştim ve sonuç bir önceki sayfadaki detay fotoğrafımın ortasındaki yavrular.. Siz de başarılı olursunuz eminim. Köklenme olduktan sonra derinliği 1-2 cm yi geçmeyecek bir çukur kazıp(kaşık sapı ile mesela) içine nazikçe yaprağı koyup, çukuru kapayın. Çok sıkıştırmayın, sulayın zaten su sıkışma görevini üstlenecektir. Eliniz yatkınsa anlarsınız zaten.. Güzel haberlerinizi bekliyorum..

Sevgiler
elelergg

Samimi ve içten ''hoşgeldin'' ve öneriler için çooook teşekkürler.. Umarım zamanla benimde her sabah bana gülümseyen çiçeklerim olacak. Hele bi köklendiğini göreyim de iş onları ekmeye kalsın..

sehersin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2010, 21:52   #7267
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Giriş Tarihi: 07-09-2007
Arkadaslar,
Bir Rus ustanin kitabinda okuduguma gore koklendirmeye alinan yapragin sapi ne kadar uzun tutulursa yavru miktari o kadar cok oluyormus. Simdiye kadar dikkat etmemistim. Ancak ben zaten yapraklari genelde keserek almiyorum, mumkun oldugunca govdeden kopartmaya calisiyorum. Demek ki bu yuzden tek yapraktan 10 taneye kadar yavru alabiliyormusum. Tabii ki saplar uzun diye topraga derin gommuyorum. En fazla 3 cm. Ayni kaynakta, suda koklendirme yapilacaksa sapin 1cm kadari suya daldirilmasi, topraga aktarmak icinse yavrularin su icinde olusmasinin beklenmesi gerektigi de yaziyor.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2010, 21:52   #7268
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Galeri: 171
İnanmazsınız arkadaşlar ben picasso üretmek konusunda çokkkk zorlandım... Hassas mıdır nedir bilemiyorum kaç kez yaprak üretimi yaptım, yavru aldım bir türlü büyütemedim... Şimdi yine son 3 kök yavru menekşem var...Büyümeleri durgundu ölecek gibilerdi yenice yaprak vermeye başladılar, öldürmezsem 3 renk picassom olacak... Bordo, katlı pembe ve mor renlerinde....

özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2010, 22:18   #7269
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Son sera calismam. Seralar aslinda cizme kabi Ilk defa kirmizi isik altinda deniyorum.

Eklenen Resimler

Eski 09-11-2010, 22:37   #7270
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2008
Galeri: 167
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zappie Mesajı Göster
Arkadaslar,
Bir Rus ustanin kitabinda okuduguma gore koklendirmeye alinan yapragin sapi ne kadar uzun tutulursa yavru miktari o kadar cok oluyormus. Ayni kaynakta, suda koklendirme yapilacaksa sapin 1cm kadari suya daldirilmasi, topraga aktarmak icinse yavrularin su icinde olusmasinin beklenmesi gerektigi de yaziyor.
Bu tekniği çok fazla uygularım. Bilerek değil, deneyerek öğrendim. Rahmetli kayınvalidem 20 yıl önce menekşeleri böyle yetiştirirdi. Suda yavru veren yaprak yavru toprağın üzerinde kalacak sekilde dikilir. Kökler toprağa uyum sağlamaya çalışırken yavrular da büyümeye devam ederler. Yavru sayısı da çok olur.

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2010, 23:46   #7271
Ağaçsever

Alıntı:
Arkadaslar,
Bir Rus ustanin kitabinda okuduguma gore koklendirmeye alinan yapragin sapi ne kadar uzun tutulursa yavru miktari o kadar cok oluyormus. Simdiye kadar dikkat etmemistim. Ancak ben zaten yapraklari genelde keserek almiyorum, mumkun oldugunca govdeden kopartmaya calisiyorum. Demek ki bu yuzden tek yapraktan 10 taneye kadar yavru alabiliyormusum. Tabii ki saplar uzun diye topraga derin gommuyorum. En fazla 3 cm. Ayni kaynakta, suda koklendirme yapilacaksa sapin 1cm kadari suya daldirilmasi, topraga aktarmak icinse yavrularin su icinde olusmasinin beklenmesi gerektigi de yaziyor.
Sevgili zappie,

Hiç denemediğim bir teknik, hemen deneyeceğim, çok teşekkürler paylaşım için..Ayrıca jilet gibi seranızı tebrik ederim

Sevgiler..
elelergg

Eski 09-11-2010, 23:49   #7272
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Alıntı:
Arkadaslar,
bravo zappie ne diyebilirim bazılarının elinde bir bereket olur galiba sen onlardansın

Eski 09-11-2010, 23:51   #7273
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Bu tekniği çok fazla uygularım. Bilerek değil, deneyerek öğrendim. Rahmetli kayınvalidem 20 yıl önce menekşeleri böyle yetiştirirdi. Suda yavru veren yaprak yavru toprağın üzerinde kalacak sekilde dikilir. Kökler toprağa uyum sağlamaya çalışırken yavrular da büyümeye devam ederler. Yavru sayısı da çok olur.
ben de karar verdim bir yaprağımı bir daha çok uzak bir arkadaşıma bırakıp unutayım en iyisi çok uzun sürüyor git gel bakmaktan bir hal oluyorum,artık çocuklar kıskanmaya başladı

Eski 10-11-2010, 00:00   #7274
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağ-mur Mesajı Göster
ben de karar verdim bir yaprağımı bir daha çok uzak bir arkadaşıma bırakıp unutayım en iyisi çok uzun sürüyor git gel bakmaktan bir hal oluyorum,artık çocuklar kıskanmaya başladı
Sevgili yağ_mur,

Aynen katılıyorum size ve ben de bazı yapraklarımı verip geri alıyorum bir süre sonra..Sık sık bakınca ne sudakiler kök veriyorlar ne de topraktakiler yavru.. Sabırsız arkadaşlara tavsiye ederim, verin bir tanıdığınıza, suyunu tarif edin, 1-1,5 ay sonra alın)

Sevgiler
elelergg

Eski 10-11-2010, 01:25   #7275
/

Giriş Tarihi: 11-06-2010
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağ-mur Mesajı Göster
Sevgili Klubnika yapraklarımdan biri üst tarafından çürüme belirtisi gösteriyor ,çürüyen kısmı kesmeyi düşündüm sen ne dersin
Hemen kes ve kömür tozuyla ovala

klubnika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2010, 07:31   #7276
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Sanırım unutmak en güzeli .Kaktüs alıp 1 ayda öldürüyordum gidip gelip topragı kurumuş su verim derdim şimdi sadece kaktüsüm var elleşmiyorum .
Menekşelerde sanırım unutulmayı istiyor

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2010, 09:47   #7277
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Sn.zappie yaprakları diktiğiniz malzeme nedir? Toprak değil bu malzeme.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2010, 10:45   #7278
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

1-1 vermikulit perlit. Curume tehlikesine karsi bu sefer organik malzeme kullanmak istemedim. Sadece sulama suyuna seyreltik orkide gubresi ekledim.

Eski 10-11-2010, 14:46   #7279
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41 Mesajı Göster
Sanırım unutmak en güzeli .Kaktüs alıp 1 ayda öldürüyordum gidip gelip topragı kurumuş su verim derdim şimdi sadece kaktüsüm var elleşmiyorum .
Menekşelerde sanırım unutulmayı istiyor
neyseki iris41 ben kaktüslerin küçük olmalarını seviyorum yer yokluğuda sorun tabi buna rağmen ben de bir kaç kaktüs kaybettim inşallah menekşelerime ve e.milli'lerime bir şey olmaz zaten bir kaç yaprakta onlardan kaybettim ama artık yaprak işine girmeyeceğim ustalaşana kadar tabi, en iyisi klubnikadan yavru ya da yetişmiş menekşe almakn stresimi atayım derken strese giriyorum olsun yinede onlarla uğraşmak güzel

Eski 10-11-2010, 22:40   #7280
/

Giriş Tarihi: 11-06-2010
Galeri: 2
Işıklı raf

Ve yaşasın , bugün benim bayram hediyesi geldi. Çok de güzel oldu umarım kullanışlı...

Eklenen Resimler

klubnika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2010, 22:54   #7281
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi klubnika Mesajı Göster
Ve yaşasın , bugün benim bayram hediyesi geldi. Çok de güzel oldu umarım kullanışlı...
Darisi basima! Mutfak dolabinin tepesine cikacagim diye bir gun bir tarafimi kiracagim
Bu arada duvarlar mi pembe renkli, isik mi ?

Eski 10-11-2010, 22:56   #7282
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

ooooçok güzel klubnika bol çiçekli ve sağlıklı menekşeler yetiştirmen dileğiyle çok güzel olmuş güle güle kullan

Eski 10-11-2010, 22:59   #7283
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Thumbs down sevgili arkadaşlar menekşemin nesi var

Name:  beyaz menekşem 001.jpg
Views: 1361
Size:  33.5 KB
yaprakları çok cılız,zayıf ne yapabilirim sorun ne olabilir
Name:  beyaz menekşem 002.jpg
Views: 1379
Size:  44.5 KB

Name:  beyaz menekşem 004.jpg
Views: 1344
Size:  43.4 KB

Name:  beyaz menekşem 005.jpg
Views: 1347
Size:  47.9 KB

Name:  beyaz menekşem 006.jpg
Views: 1359
Size:  36.9 KB

Eski 10-11-2010, 23:01   #7284
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

...

Name:  beyaz menekşem 007.jpg
Views: 1314
Size:  36.3 KB

Name:  beyaz menekşem 008.jpg
Views: 1335
Size:  31.1 KB

Name:  beyaz menekşem 010.jpg
Views: 1319
Size:  50.4 KB

Name:  beyaz menekşem 011.jpg
Views: 1359
Size:  45.3 KB

Name:  beyaz menekşem 013.jpg
Views: 1347
Size:  27.7 KB

Eski 11-11-2010, 00:16   #7285
dlk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-09-2010
İnanamıyorum yaaa. Bence bitki delileri bölümüne 1. seçilmelisiniz. Çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.

dlk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2010, 07:18   #7286
Ağaçsever

menekse sever's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
sevgili klubnika

güle güle kullanın harika harika harika

menekse sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2010, 08:13   #7287
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Sayin yag-mur,
Meneksenizde bir sorun goremedim. Evet eski yapraklar ciliz gorunuyor, ancak yeni yapraklar normal. Belki ilk konuldugu ortami begenmemistir. Bitki bu haliyle minik de olsa cicek acmis. Cok kuvvetli gelismeyen bir tur de olabilir.

Eski 11-11-2010, 09:19   #7288
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Sevgili klubnika, hayırlı olsun güle güle kullanın içinde güzel menekşeller yetiştirin.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2010, 09:20   #7289
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Sayın yamur ellerine sağlık.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2010, 09:33   #7290
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Sayın klubnika, benim evim çok fazla ışık almadığından çiçeklerim ve çeliklerim çok da sağlıklı gelişmiyorlar ve çok yavaş büyüyorlar. Işıklı rafları nereden aldınız acaba, ayrıca her katta çift florasan bulunduğundan elektrik tüketimi nekadar oluyor, bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Saygılar

delete61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025