View Single Post
Eski 09-11-2010, 14:39   #7265
elelergg
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sehersin Mesajı Göster
Menekşelerinizi izlerken içimi bir heyecan kaplıyor.. Bende heyecanla kendi iki minik saksımın fotoğrafını çekip sizlerin yorumunu almak istiyorum.. Menekşelerimin biri ölmek üzereyken yapı marketten alınarak o kötü ortamdan kurtarıldı.. Diğeri ise bir yıldır olduğu yerde sayıyordu.. Taa ki buradaki yorumları okuyana dek.. Menekşemin yerini değiştirdim ve hızlı gelişimi izlerken gözlerime inanamıyorum..
Sanırım çiçek bile açacak.. Bardakta duran değişik renklerdeki çiçekler açtırmak için öncelikle köklenmesini beklediğim yapraklarım ise Sevgili CELLİN arkadaşımızın annesinin yöntemi olan topraklı suda beklemekte.. Umarım bende en kısa zamanda yavruladıklarını görürüm..
Herkese güneşli bir Ankara'dan kucak dolusu sevgiler..
Sevgili sehersin,

Hoşgeldiniz..)

Bu forumu okumaya devam ettiğiniz ve menekşe sevginiz sürdüğü sürece inanılmaz güzel menekşelere sahip olacağınız kesin, dilerim yakın zamanda ilk meyveleri alırsınız. Sevgili arkadaşım cellin in annesinin yöntemini ben denemiştim ve sonuç bir önceki sayfadaki detay fotoğrafımın ortasındaki yavrular.. Siz de başarılı olursunuz eminim. Köklenme olduktan sonra derinliği 1-2 cm yi geçmeyecek bir çukur kazıp(kaşık sapı ile mesela) içine nazikçe yaprağı koyup, çukuru kapayın. Çok sıkıştırmayın, sulayın zaten su sıkışma görevini üstlenecektir. Eliniz yatkınsa anlarsınız zaten.. Güzel haberlerinizi bekliyorum..

Sevgiler
elelergg

elelergg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön