agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-11-2010, 18:21   #1
Yeni Üye
 
gokhan48xxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 8
Sevgili Katmer;

Aldığım toprağa böceklenme ihtimaline karşı herhangi bir uygulama yapmıyorum. Nedendir bilmiyorum ama, bu toprakta hiç böcek oluşumuna rastlamadım. Hatta toprağı alırken, çam ağaçlarının dibinde bile böcek görmedim diyebilirim. Sadece solucan olabiliyor, onları da ayıklıyorum alırken. Ben özellikle büyük çam ormanlarına gidiyorum, hatta gökyüzü bile görünmüyor ağaçların dibinden. Bir de çam gübresini, ağaç köklerinin 1 metrelik çevresinden alıyorum hemen.

Bir diğer nedeni de, çam dallarının, yapraklarının ve köklerinin esans içeriyor olmasıdır diye tahmin ediyorum. Mis gibi bir koku oluyor çünkü toprakta bile. Bir diğer mantıkla, çamlardan elde edilen çıraları, büyüklerimiz karıncalara karşı kullanırlardı. Çam çırasını ve kokusunu böcekler sevmiyorlar diye biliyorum.

Belki bu nedenledir, saksılarımda hiç böcek görmedim.

gokhan48xxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025