Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a1919
Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim fahriyee. Menekşem plastik saksıda. Dışında seramik saksı var. Yani fazla suyun saksıda kalması söz konusu değil. Benim dış yapraklarda da yumuşama yok. Ama yine de toprağını değiştireyim en iyisi. Bunu bu mevsimde yapmamın bir zararı olmaz sanırım değil mi? Bir de sadece torfa dikmiştim torf ve cocopeat karışımına mı dikeyim sizce?Teşekkürler
|
Sevgili a1919; 2.resime de bakınca plastik saksıyı görebildim.Ben derim ki saksıyı da toprağı da değiştirmeyin. Şüphelerimden dolayı saksı değiştirerek çok menekşe kaybettim.Sizin menekşe de gayet canlı hatta yakında çiçek verecek forma gelmiş.Sadece torfta bile çok sağlıklı menekşelerim olmuştu bir zamanlar...2.fotoya göre değerlendirme yaparak şöyle düşündüm.Uzun saplı yapraklar eski,sonradan menekşeniz kök gelişimi tamamlamaya çalışmış.Dolayısıyla göbek kısmında yaprak gelişimi uzun süre olmamış.Kökler yeterince saksıyı kapladıktan sonra da arka arkaya yaprak verince yaprak sapları uzama fırsatı bulamamış(şimdiki durum).Kısa bir süre sonra da çiçekleri ile yüzünüzü güldürecek kanaatindeyim .Sevgiyle kalın...(Çiçeğin falına bakar gibi oldu.

)