![]() |
|
![]() |
#6662 |
Ağaç Dostu.
|
Evim yoğunbakım ünitesine döndü. Elimdeki değerli türleri kaybetmemek için her an başlarındayım. Camları açıp havalanmayı sağlamaya çalışıyorum. Spreyleyerek serinletiyorum. Bakalım Eylül sonuna kaç tanesi kalabilecek.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6663 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Arkadaşlar ben de çok kayıp yaşadım.Ama çiçeklerin bulunduğu odanın penceresi sürekli açık kalırsa daha az sıkıntı oluyor.Evimiz dükkan üstü olunca gece pencereyi kapatırdım,ramazanda sahura kadar oturunca pencereler de açık kaldı,kayıp azaldı.Tabi ki havaların biraz serinlemiş olması da etkili olmuştur.Hepsi çiçeksiz ama üzülmüyorum doğal olarak hayatta kalmaya çalışıyorlar.Havalar düzelince yaprak paylaşımında bulunuruz inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6665 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Ben şanslıyım. Bizim evde gündüz sıcaklık 28-29 dereceyi geçmedi. Sadece bir-iki saksı kaybım oldu. Bence onlarda zaten ölecekti. Ama geçen kış çok ciddi kayıplarım olduğu için zaten yaza çok az menekşem kalmıştı. Sevgili jezebel bana da rahatlıkla gönderebilirsiniz. Burada problem yok. (Maksat güzellik yaşasın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6667 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Jezebel;690021]Asında onbir saksıdan iki kayıp yaşadım , çok da kötü sayılmaz . Konunun yabancısı olarak , kendimle gurur duyabilirim ...[/QUOTE İki kayıp hiç önemli değil. Eylül ayında artık temmuz-ağustos sıcakları olmaz. (İnşallah) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6668 |
/
|
Menekşe kaybı ilgili bunu söylemek istiyorum, böyle sıcak aylarda menekşelerde sulamayı daha dikkatli yapmasını öneririm. Bir de, burada var mı bilmiyorum, bitkiler için dayanıklılık ilaçları var, kısaca bitkinin bağışıklık sistemi güçlendirici gibi bir şey bu (çeviri): Megafol - bitkisel, biyolojik amino asit içeren sıvı. Amino asitler bitki gelişimi için gerekli olan, aynı zamanda stresli durumlarda (don, düşük veya yüksek sıcaklık, kuraklık, kimyasal yanıklar, vb) biyolojik süreçler tesis için hazır bir rezerv sağlayacak. Yapraklar üzerinde uygulaması ile birlikte, gübre için ulaşım ajan rolünü oynar ve gübrelerin etkileri artırır.Sanırım, yararlı olabilir ![]() Bu da benim menekşeler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6669 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-08-2010
|
klubnika muhteşem... Emeğine sağlık,hepsi çok sağlıklı görünüyorlar. Baktıkça içim açıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6670 |
Kaybettik
|
Ooo bir sürü yavru harika ![]() Ama aklım pikassolarda ![]() Düzenleyen sevim.K : 31-08-2010 saat 14:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6672 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Afrika menekşesi
İlk defa bu sene afrika menekşem olmıyan günler geçiriyorum var ama çiçekleri yok ve açmasına aylar var Biraz evvel Hollandadan menekşe getiren firma ile görüştüm Pazartesi menekşeler gelmiş ama [bitkiler yorgun ]size vermem dedi Bu tabiri ilk defa duyuyorum hoşuma gitti Masanın üzerinde çiçekli menekşe insana moral veriyor Özetle sıcaklık 25 dereceye inmeden menekşe almayın derim Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6673 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Resimlerle avunacağız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6675 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
menekşelerde 3 kayıbım var onlarda büyük saksılara gecirdiklerim buda demek oluyorki kücük saksıya devam ![]() kulibnika hanım muhteşem elerinize saglık cok güzeller . ben sera ve bardakta denedim sonuc sıfır tutmadı kısmet |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6676 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Klubnika;emeğinize sağlık.Allah nazardan saklasın.Kendi yetiştirdiklerimiz bu sıcaklara daha iyi dayanıyor.Benim yavru menekşelerde de çok ciddi sıkıntı olmadı şükürler olsun.Ama suya koyduklarım ve yeni ektiğim yaprakları bu ay tutturamadım.Yapraklar Sevgili Özlem'in dediği gibi buzluğa koyup ta çıkarılmış gibi oluyorlar.Siz nasıl başardınız böyle güzelleştirmeyi ve çiçek açtırmayı?(biraz anlatın lütfen,yoksa birçoğumuz menekşe sevdasından vazgeçecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6677 |
Ağaç Dostu
|
Bir de çiçek açan menekşelerinizde yaprak sayısının az olması dikkatimi çekti.Çiçeğe teşvik etmek için sürekli koparıyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6678 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Klubnika, menekşelerin herzaman olduğu gibi harika. Bu işi gerçekten çok iyi biliyorsun. Bana getirdiğin menekşelerden belliydi zaten. Aramızda olduğun ve bizleri yeniliklerle tanıştırdığın için çok mutluyum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6679 |
Ağaç Dostu
|
Ellerine sağlık sevgili klubnika, paylaşımların için teşekkürler ![]() Rus menekşelerden ne yavru ne de yetişkinde kayıp yaşamadım. Yavru menekşelerimin bir kısmı aşagıdaki fotolarda yer alıyor. Klubnika'cım, Seradaki yavrularımı büyüdüler diye sera dışına almıştım ama senin yavrular hala sera kaplarında. Yanlış mı yapıyorum diye düşünme başladım. Ne dersin , yavruları tekrar seraya almalı mıyım? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6680 | |
/
|
![]() Alıntı:
Başarılar dileğiyle ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6681 | |
/
|
Menekşeler
Alıntı:
''Fortuna Tekirleği'' sadece 3 yavru var ve bayan Repkina onları yeni ayırdı. Picasso - khimera olduğu için, bilirsiniz khimeralar yapraklardan değil sadece yavru olarak yetiştirilir. Bunlar beni için gerçekten çok özel ve değerli tür olduğu için şimdilik serada ![]() Düzenleyen klubnika : 01-09-2010 saat 00:00 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6682 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Ay takvimini dikkate alarak koklendirme, dikme vs. yapan var mi ???? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6683 |
/
|
![]() Fitil kullanan bütün arkadaşlara! Forumda sürekli konuşulan bir konu, ben sadece benim bildiğimi paylaşmak istiyorum. Fitilli sulamada toprak çok fakir ve hava geçirgen olmalı, perlit ve torf (toprak) karışımı ideal. Kaba konulan su mutlaka gübre karışımı olmalı. Fitil - mutlaka sentetik ip, su iyi geçirgen, çapı yaklaşık 0,5 cm, uzunluk 20 cm civarında. Aslında uzunluğu hiç önemi yok, önemli olan toprak karışımı. Çünkü bitki kendi kendini suyun miktarını ayarlarlar, fakat toprak fazla ağır ve besleyici olunca su tutma özelliği fazla ve hava dolaşımı toprak içinde daha da az olur. Bir püf noktası daha, mesafe. Saksı dibi su başlama noktası arası mesafe çok önemli ve 1 - 5 cm olmalı. Saksı küçük olmasını dikkat edilmesi gerek, menekşelerin çapı saksıdan 3 - 4 katı daha büyük olmalı, 5,5 - 8 cm saksılar ideal. Son konu da ışık olsun, eğer menekşelerden sürekli çiçek bekliyorsunuz iyi bir aydınlatmayı sağlamalısınız,özellikle ''picasso'' türler için ğeçerli, yazın doğal aydınlatma yeterli, ama kışın mutlaka ilave yapay ışık olması şart. Herkese başarılar, ![]() Düzenleyen klubnika : 25-09-2010 saat 07:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6685 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili klubnika paylaşımların için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok faydalı ve daha önce hiç bilmediğimiz bilgileri bizimle paylaştığın için. Menekşelerine sadece çok güzel demek çok hafif kalır. Menekşelerin tek kelimeyle muhteşem. Yeni türler getirme konusunda bizlerinde sana yapabileceğimiz herhangi bir katkı varsa elimden geleni seve seve yaparım. Diğer arkadaşlarında benim gibi düşündüğünden hiç kuşkum yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6689 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-08-2010
|
klubnika çok güzel bir paylaşım, teşekkür ederim. Menekşeleri toprağa alırken sfagnumlarla beraber mi dikiyoruz, yoksa ayıklıyor muyuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6690 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili klubnika, Nedir bunlar böyle ![]() Sphangum yosunu ile ilgili senden öğreneceğimiz çok şey var sevgili klubnika. Telefonda güçlü antibiyotik etkisinden de söz etmiştin. Sayende hepimiz için yeni bir heyecan olacak menekşe yetiştirmek. Bu kez "Bize sphagnum yosunu bulmakta yardımcı ol lütfen" diye kapını çalacağız ![]() Şeffaf, hiçbir bilgiyi saklamadan bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum. İyi ki sitemize üye oldun, iyi ki tanıdık seni.... Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|