View Single Post
Eski 31-08-2010, 23:59   #6683
klubnika
/

Giriş Tarihi: 11-06-2010
Unhappy Menekşelerde fitil

Fitil kullanan bütün arkadaşlara!
Forumda sürekli konuşulan bir konu, ben sadece benim bildiğimi paylaşmak istiyorum. Fitilli sulamada toprak çok fakir ve hava geçirgen olmalı, perlit ve torf (toprak) karışımı ideal. Kaba konulan su mutlaka gübre karışımı olmalı.
Fitil - mutlaka sentetik ip, su iyi geçirgen, çapı yaklaşık 0,5 cm, uzunluk 20 cm civarında. Aslında uzunluğu hiç önemi yok, önemli olan toprak karışımı. Çünkü bitki kendi kendini suyun miktarını ayarlarlar, fakat toprak fazla ağır ve besleyici olunca su tutma özelliği fazla ve hava dolaşımı toprak içinde daha da az olur.
Bir püf noktası daha, mesafe. Saksı dibi su başlama noktası arası mesafe çok önemli ve 1 - 5 cm olmalı. Saksı küçük olmasını dikkat edilmesi gerek, menekşelerin çapı saksıdan 3 - 4 katı daha büyük olmalı, 5,5 - 8 cm saksılar ideal. Son konu da ışık olsun, eğer menekşelerden sürekli çiçek bekliyorsunuz iyi bir aydınlatmayı sağlamalısınız,özellikle ''picasso'' türler için ğeçerli, yazın doğal aydınlatma yeterli, ama kışın mutlaka ilave yapay ışık olması şart.
Herkese başarılar,

Düzenleyen klubnika : 25-09-2010 saat 07:21
klubnika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön