agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-07-2010, 11:51   #1
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Sevgili fahriyee,

Bulunduğu bölgenin hava kirliliğine bağlı olarak yağmur suyu da kirlenebilir ama kireçlenmez. O nedenle limon tuzu koymak gereksiz , hatta toprağın Ph'ını düşürerek zarar bile verebilir.

Yazmak isteyip zaman bulamadığım diğer konu ise, saksı altındaki delikler. Bunlar, suyun fazlasının saksıda kalmayıp akıp gitmesi için konulan delikler. Saksıyı suladığınızda su fazlası tabağa akıyorsa , sorun yok drenaj sağlanmış demektir. Özellikle menekşelerde tabağa biriken suyu boşaltmak gerekiyor.

Hava alma olayına gelince toprak bu deliklerden hava almıyor, daha doğrusu saksının en üstüne gelen yüzeyinden hava alıyor. Arada küçük bir kürdanla menekşe toprağını eşelemek çok daha fazla hava almasını sağlayacaktır. Aksi geçerli olsaydı, direkt toprağa ekilen, dikilen her türlü bitkinin havasız kalması söz konusu olurdu. Çapalama işlemi de toprağı havalandırmak , oluşan kesekleri, kaymaksı tabakayı dağıtmak ve zararlı otları temizlemek amacıyla yapılıyor.

Sirkeli suyu ben de mesajlarda okumuştum. Neden olmasın desem de Mine Hanım'ın bir mesajında çok da önermediğini hatırlıyorum, yanılıyor olabilirim.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2010, 14:17   #2
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili fahriyee,

Bulunduğu bölgenin hava kirliliğine bağlı olarak yağmur suyu da kirlenebilir ama kireçlenmez. O nedenle limon tuzu koymak gereksiz , hatta toprağın Ph'ını düşürerek zarar bile verebilir.

Yazmak isteyip zaman bulamadığım diğer konu ise, saksı altındaki delikler. Bunlar, suyun fazlasının saksıda kalmayıp akıp gitmesi için konulan delikler. Saksıyı suladığınızda su fazlası tabağa akıyorsa , sorun yok drenaj sağlanmış demektir. Özellikle menekşelerde tabağa biriken suyu boşaltmak gerekiyor.

Hava alma olayına gelince toprak bu deliklerden hava almıyor, daha doğrusu saksının en üstüne gelen yüzeyinden hava alıyor. Arada küçük bir kürdanla menekşe toprağını eşelemek çok daha fazla hava almasını sağlayacaktır. Aksi geçerli olsaydı, direkt toprağa ekilen, dikilen her türlü bitkinin havasız kalması söz konusu olurdu. Çapalama işlemi de toprağı havalandırmak , oluşan kesekleri, kaymaksı tabakayı dağıtmak ve zararlı otları temizlemek amacıyla yapılıyor.

Sirkeli suyu ben de mesajlarda okumuştum. Neden olmasın desem de Mine Hanım'ın bir mesajında çok da önermediğini hatırlıyorum, yanılıyor olabilirim.
Sevgili maki01 Mine hanım toprağın ph'nı düşürmek için sadece limon tuzu tavsiye ediyor, sirke kesinlikle değil. Siz çok doğru hatırlıyorsunuz
Yazınızdan anladığım menekşeleri toprak üstünden suluyorsunuz, doğru mu anlamışım?

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2010, 14:22   #3
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili fahriyee,

Verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum Sevgili Maki.Limon tuzu konusunda tamamen haklısınız.Asitliği daha da artırır(Karıştırmışım.Ayrıca ben çiçekleri sadece sular ve çok nadir bitki besini kullanırdım.Bu siteyle tanıştıktan sonra ve en baştan itibaren mesajları okuyarak bazı bilgiler edindim.Yani sizlerin yardımı ile de yanlışlarım düzelecek).Hatta fitilli sulamada bitki havasız kalıyor diye kafaya takmıştım,siz bahçe bitkileri örneğini verince o da tamam dedim.Harikasınız,tekrar teşekkürler.

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025