Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01
Sevgili fahriyee,
Bulunduğu bölgenin hava kirliliğine bağlı olarak yağmur suyu da kirlenebilir ama kireçlenmez. O nedenle limon tuzu koymak gereksiz , hatta toprağın Ph'ını düşürerek zarar bile verebilir.
Yazmak isteyip zaman bulamadığım diğer konu ise, saksı altındaki delikler. Bunlar, suyun fazlasının saksıda kalmayıp akıp gitmesi için konulan delikler. Saksıyı suladığınızda su fazlası tabağa akıyorsa , sorun yok drenaj sağlanmış demektir. Özellikle menekşelerde tabağa biriken suyu boşaltmak gerekiyor.
Hava alma olayına gelince toprak bu deliklerden hava almıyor, daha doğrusu saksının en üstüne gelen yüzeyinden hava alıyor. Arada küçük bir kürdanla menekşe toprağını eşelemek çok daha fazla hava almasını sağlayacaktır. Aksi geçerli olsaydı, direkt toprağa ekilen, dikilen her türlü bitkinin havasız kalması söz konusu olurdu. Çapalama işlemi de toprağı havalandırmak , oluşan kesekleri, kaymaksı tabakayı dağıtmak ve zararlı otları temizlemek amacıyla yapılıyor.
Sirkeli suyu ben de mesajlarda okumuştum. Neden olmasın desem de Mine Hanım'ın bir mesajında çok da önermediğini hatırlıyorum, yanılıyor olabilirim.
|
Verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum Sevgili Maki.Limon tuzu konusunda tamamen haklısınız.Asitliği daha da artırır(Karıştırmışım.Ayrıca ben çiçekleri sadece sular ve çok nadir bitki besini kullanırdım.Bu siteyle tanıştıktan sonra ve en baştan itibaren mesajları okuyarak bazı bilgiler edindim.Yani sizlerin yardımı ile de yanlışlarım düzelecek).Hatta fitilli sulamada bitki havasız kalıyor diye kafaya takmıştım,siz bahçe bitkileri örneğini verince o da tamam dedim.Harikasınız,tekrar teşekkürler.