![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Zaten ziraatçiler de bu böceğe ne kullanacağımı bilemediler,genel etkili böcek ilacı verdiler.(Böceklerii bir kaba çiçeklerle beraber koyup götürmüştüm).1lt.suya 0.5 ml. kat dediler, ama ben 0.25ml.kattım.Ayrıca sağolsun Özlem Hanım da bu sorunumuzda bize çok yardımcı oldu.Bir çiçeğime de onun tavsiyesini uyguladım.(büyük bir poşete sinek ilacı sık çiçeği içine koyup poşetin ağzını 5dak.bağlı tut demişti) |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Çiçekteki böcekler
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel öncelikle hoşgeldiniz.Ben de böyle bardaklara yavrular ektim.Şeffaf olduğundan sulama sıkıntısı olmaz.Toprağın kuruyup kurumadığını rahat anlarsınız.Kökler toprağı tamamen sarmış ve tabana ulaşmışlar mı? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili fahriyee - Jezebel yerinde ben cevabını yazayım, çünkü aynısı bende de var - kökler daha fazla bardagı sarmadılar, umarım - bir ay daha dayanırlar aynı yerde. Zaten benim bildigim - ne kadar menekşe küçük saksı olursa, menekşe daha iyi çiçek açar. Büyük saksıda yapraklar fazla üretebilir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Swetlana hoşgeldiniz.Sizinle aynı fikirdeyim, toprağı tamamen sarmadan saksı değişince gelişme duruyor.Çiçeklenmeyi bırakıp kök vermeye çalışıyorlar.Şeffaf bardakta kökler güneş ışınından zarar görür mü diye de korkuyorum.Menekşeniz de çok güzel maşaallah çok çiçeklenince de resim yükleyin lütfen.Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
"Böğürtlen"
"Böğürtlen"' im açtı ve çok da güzel . Bu ara siteye pek sık giremedim . Bu başlık sevgili klubnika ve sayenizde çok renklenmiş . Menekşe yetiştirme konusunda güzel bilgiler paylaşacağınızdan eminim . Ben de bu siteden http://www.fialki.ru/ bazı rus bayanları seleksiyon yoluyla bir çok yeni cins menekşe ürettiklerini zaten hayranlıkla görmüştüm . Sevgili klubnikanın elinde de 40 farklı cins var , bildiğim kadarı ile . Bu konuya bilimsel ve titiz yaklaşacak olursak üretmek mümkün ![]() Güzel pazarlar dilerim . |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Toz gibi bir görüntü yok,ancak böcekler çiçeklerde dolaştığı için polenlerini (sarı görünümlü)çiçeğin üzerine döküyorlar.Hatta spatta(barış çiçeği)da çiçek açtı 2-3 gün sonra yaprakların üzerinde sarı şeyler gördüm.Baktım ki onda da bu böcek polenleri parçalayıp çiçek ve yaprağa dökmüş.Siz unlu bit ya da kabuklu bitten mi şüphelendiniz? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçekteki böcekler
Alıntı:
İnşallah tez zamanda kurtulursun böceklerden. Siz bence tekrar ilçlama yapmalısınız. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
İlginize çok teşekkür ediyorum Sevgili Sema 62.2kez ilaçladım,en çok çiçeklerinde böcek olanlara ağırlık verdim.Ziraatçi toprağında da larvaları olabilir,toprağı ayrıca sula(ilaçla)dedi.Sizce böcek görmeyene kadar ilaçlamalı mıyım?Ayrıca tedbir olsun diye yakınında bulunan çiçeksiz salon bitkilerine de vermeli miyim?(bu böcek konusu beni çok bunalttı,onlardan acilen kurtulmak istiyorum galiba.O yüzden sizlere de çok soru soruyorum kusuruma bakmayın) |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birde böcekli menekşelerinizi daha havadar biryere koymayı deneyin. |