agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-06-2010, 16:05   #1
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Sayın Selo ;torf kullanmıyorum bitleniyor bitkiler demişsiniz.Benim menekşelerde 1-2 mm.uzunlukta zayıf açık toprak rengi veya krem renkte böcekler vardı.Uçmuyorlar,çiçekleri kısa sürede öldürüp tomurcuklara da zarar veriyorlar.Yapraklara zararı yok gibi inşallah.(daha önceki sayfalarda konusu geçmişti,ama ne olduğunu bilemedik).Bu böcekler sizce bit mi o zaman?

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2010, 23:49   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Canlı basra

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee Mesajı Göster
Sayın Selo ;torf kullanmıyorum bitleniyor bitkiler demişsiniz.Benim menekşelerde 1-2 mm.uzunlukta zayıf açık toprak rengi veya krem renkte böcekler vardı.Uçmuyorlar,çiçekleri kısa sürede öldürüp tomurcuklara da zarar veriyorlar.Yapraklara zararı yok gibi inşallah.(daha önceki sayfalarda konusu geçmişti,ama ne olduğunu bilemedik).Bu böcekler sizce bit mi o zaman?
Sevgili Fahriyee ve Neslihan Baş. Menekşelerinizdeki böcekler bence bit değil. Biz onlara canlı basra deriz. Benimde başıma geldi. İki menekşemde olmuştu. Birinin çiçeklerini kopardım diğerinede bitki koruma ilacı kullandım.
Şimdi rahatlar. Tedbir alınmazsa diğerlerine de geçer. Çok canlı çiçeklerde olur.

sema62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2010, 12:21   #3
Ağaçsever

rain_man's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sema62 Mesajı Göster
Sevgili Fahriyee ve Neslihan Baş. Menekşelerinizdeki böcekler bence bit değil. Biz onlara canlı basra deriz. Benimde başıma geldi. İki menekşemde olmuştu. Birinin çiçeklerini kopardım diğerinede bitki koruma ilacı kullandım.
Şimdi rahatlar. Tedbir alınmazsa diğerlerine de geçer. Çok canlı çiçeklerde olur.
Bahsi geçen sorun benim menekşelerimde de vardı. Ben forumdaki tavsiyelerden hareketle sorunlu menekşelerimin yapraklarını arap sabunuyla köpürtülmüş bir bezle sildim. Tesadüf ertesi gün Ankara'da çok şiddetli bir yağmur yağdı. Ben de sildiğimin ertesi günü hepsini balkonda yağmurun altında 1 saate yakın beklettim, yaprakları da yağmur suyula iyice yıkandı. O günden beri hiç böceğe rastlamadım, hatta yeniden çiçek açmaya başladılar ama tabi böceklenmeden önceki hallerinden eser yok çiçekleri çok zayıf ve tomurcukların gelişip çiçek açması oldukça uzun zaman alıyor. Dediğiniz gibi böceklenmeden önce çiçekler çok canlıydı, o kadar çok çiçeklenmişti ki nerdeyse yaprakları görünmüyordu.

rain_man Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2010, 13:52   #4
Ağaçsever

rain_man's Avatar

bunlar da bahsettiğim menekşelerimin önceki,

Name:  DSCN5685.jpg
Views: 1728
Size:  45.6 KB

Name:  DSCN5686.jpg
Views: 1766
Size:  58.2 KB

Name:  DSCN5688.jpg
Views: 1763
Size:  42.7 KB

Name:  DSCN5689.jpg
Views: 6793
Size:  58.9 KB

Eski 06-06-2010, 13:57   #5
Ağaçsever

rain_man's Avatar

ve sonraki halleri;

Name:  DSCN5840.jpg
Views: 1729
Size:  42.2 KB

Name:  DSCN5842.jpg
Views: 1770
Size:  44.1 KB

Name:  DSCN5850.jpg
Views: 1739
Size:  34.2 KB

Name:  DSCN5839.jpg
Views: 1711
Size:  41.8 KB

Eski 07-06-2010, 14:44   #6
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Sema 62 öncelikle ilginize teşekkür ederim.Basra böceğine internetten baktım,çam balı oluşumunda rol oynayan böcek diyor.Resmi de oval ve yassı gibi.Bizim böcek 1mm en çok ta 2mm.uzunlukta ince ve hızlı hareket ediyor ışığı sevmiyor,polenlerin arasına kaçıyorlar.Ascypermethrin isimli intektisit aldım,2kez uyguladım hala var ama azaldı gibi.İnşallah faydası olur.bitki koruma ilacı kullandım demişsiniz o nedir?

Eski 07-06-2010, 15:14   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-01-2009
menekşelerim çiçek açtı

Eklenen Resimler

züboli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2010, 15:45   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-05-2010
Siteyi okumaktan yanıt vermeye veya yardım istemeye zaman kalmıyor

Merhabalar,
Siteyi okumaktan yanıt vermeye veya yardım istemeye zaman kalmıyor..

Menekşeleri köklendirme aşamasında çürümelerini nasıl önlerim yanlış nerede?
Ayırdığım saksının alt yaprakları azaldığı için görünümü bozulmaya başladı ve yaprak sapları yumuşamaya yaprak kenarlarından içe doğru kıvrılmaya başladı kısa süre sonra çürüyüp yapraklar veya ana gövde gidecek diye tedirginim..

Yardımlarınıza ihtiyacım var..

Eklenen Resimler

selo. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2010, 18:52   #9
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sema 62 öncelikle ilginize teşekkür ederim.Basra böceğine internetten baktım,çam balı oluşumunda rol oynayan böcek diyor.Resmi de oval ve yassı gibi.Bizim böcek 1mm en çok ta 2mm.uzunlukta ince ve hızlı hareket ediyor ışığı sevmiyor,polenlerin arasına kaçıyorlar.Ascypermethrin isimli intektisit aldım,2kez uyguladım hala var ama azaldı gibi.İnşallah faydası olur.bitki koruma ilacı kullandım demişsiniz o nedir?
fahriyee benim anlattığım böcek ile sizin anlattığınız böcek aynı değil sanırım. Kullandığım ilaç da insektisif (böcek ilacı).

Eski 08-06-2010, 20:12   #10
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Zaten ziraatçiler de bu böceğe ne kullanacağımı bilemediler,genel etkili böcek ilacı verdiler.(Böceklerii bir kaba çiçeklerle beraber koyup götürmüştüm).1lt.suya 0.5 ml. kat dediler, ama ben 0.25ml.kattım.Ayrıca sağolsun Özlem Hanım da bu sorunumuzda bize çok yardımcı oldu.Bir çiçeğime de onun tavsiyesini uyguladım.(büyük bir poşete sinek ilacı sık çiçeği içine koyup poşetin ağzını 5dak.bağlı tut demişti)

Eski 08-06-2010, 22:08   #11
Ağaç Dostu

Çiçekteki böcekler

Alıntı:
Zaten ziraatçiler de bu böceğe ne kullanacağımı bilemediler,genel etkili böcek ilacı verdiler.(Böceklerii bir kaba çiçeklerle beraber koyup götürmüştüm).1lt.suya 0.5 ml. kat dediler, ama ben 0.25ml.kattım.Ayrıca sağolsun Özlem Hanım da bu sorunumuzda bize çok yardımcı oldu.Bir çiçeğime de onun tavsiyesini uyguladım.(büyük bir poşete sinek ilacı sık çiçeği içine koyup poşetin ağzını 5dak.bağlı tut demişti)
Sevgili Fahriye.Çiçeklerin üzerinde ,yani böceklerin bulunduğu yerde beyaz toz gibi birşeyler varmı?

Eski 09-06-2010, 14:38   #12
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Menekşe

Sevgili Swetlana sayesinde benim de iki menekşem oldu .
Umarım bozmadan büyütebilirim .

Name:  st .p..jpg
Views: 1928
Size:  31.7 KB

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 17:33   #13
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Toz gibi bir görüntü yok,ancak böcekler çiçeklerde dolaştığı için polenlerini (sarı görünümlü)çiçeğin üzerine döküyorlar.Hatta spatta(barış çiçeği)da çiçek açtı 2-3 gün sonra yaprakların üzerinde sarı şeyler gördüm.Baktım ki onda da bu böcek polenleri parçalayıp çiçek ve yaprağa dökmüş.Siz unlu bit ya da kabuklu bitten mi şüphelendiniz?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026