![]() |
|
|
![]() |
#2 |
/
|
Bazı zamanlar normal ''standart'' menekşeler yanlarda filizleri ''üvey oğulları'' verebilir, eğer çoğaltmak isteği varsa onları dokunmayın, büyütün ve geliştikten sonra ayırın. ''Ana'' menekşe gelişmesini ve çiçeklemesi bu arada engellemiş oluyorsunuz çünkü bütün gücü yeni ''üvey oğullara'' vermiş oluyor. Veya onları fark edince kürdanla gövdeden temizleyin, böylece ''Ana'' menekşeyi gelişmesini ve çiçeklemesini teşvik etmiş olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler 4 yavru ayırdım kenarlarından bçiçek açar diye umutlandım fakat yine her tarafından yavru veriyor.ayırdıklarım da aynı şekilde devam ediyor.Onların da kenarlarında yavru var.Bir farklılık var neyse çiçeğini de görseydim keşke. Sevgili kulibnika dört gözle menekşe katoloğunu bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
Bu aylarda nem orani % 70'in altina pek dusmez, oda sicakligi da 27-29 arasi. Ancak bir turlu onune gecilemeyen muzik yayinlari nedeniyle aksamlari pencereleri kapatmak zorunda kalinca klimalar devreye giriyor, 23-25 dereceye dusuyoruz, nem de azaliyor dolayisi ile. Ama kapali kaplarda zaten bagil nem % 100 gibi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
afrika menekşesi
merhaba ben yeni üye oldum.bu benim mor kızım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
bunun aynından banada hediye geldi. Ne tuhaf ki sapları uzunca ve çiçeği gül gibi. Biraz toparlansın resimleyeceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
menekşelerimi çoğaltmak istiyorum
selamlar.ben buraya yeni üye oldum.menekşeyi çok seviyorum.şimdiye kadar üretmek istedim ama denemelerim tutmadı bu siteden çok bilgi edindim.şimdi hazır su kullandığım renkli şişeye yaprak ısladım çok küçükte olsa sanki saçaklanma var sanırım biraz daha bekliycem.benim sormak istediğim yapraktan dikme yaparken diktiğimiz ucu toprağın ne kadar derinine dikicez bununla ilgili bi anlatım göremedim.birde 2 tane yaprağı birinin sapı çok kısa 1 saksıya diktim yaprağın biri buruçtu çıkarıp bakmıştımki çok küçük saçak var hemen tekrar toprağa çok derin olmıycak şekilde diktim.umarım tutarlar.dikim şeklini ne kadar derine dikmemiz gerektiği ile ilgili beni aydınlatırsanız sevinirimşimdiden teşekkürler.bu arada ben antalyada yaşıyorum.yaz döneminde menekşeleri korumak çok zor oluyor.bu konuda bana ne önerirsiniz.evimde klima yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Evet, aslinda Istanbul ve Samsun iklimleri cok benzer. Burasi biraz daha tropik, nem orani daha yuksek, kislar daha ilik. Bence sorun kullandiginiz substratta, sadece torfta basarili olunacagini sanmiyorum. Perlit ve vermikulit de eklemelisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Hayir, daha profesyonel zirai malzemeler satan yerlerden temin edilir. Az miktarlarda bulmak biraz zordur. Ancak cocopeat yapimarketlerde bulunuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Rus sitesinde birçok menekşenin saksısı küçük.Ben olsam bu çiçeğe saksı dar deyip hemen değiştirirdim.Saksı büyük olunca da suyu kökler çok çekip çürüme oluyor.Artık daha küçük saksılar kullanacağım.Şu güzelliğe ve saksı boyutuna bakın siz de benim gibi düşüneceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Menekşe toprağı olarak önerilen karışım 1 ölçü torf, 1 ölçü vermikulit ve 1 ölçü perlitten oluşuyor. Torf olarak ben de cocopeat, yani hindistan cevizinin kabuğundan hazırlanan torfu kullanıyorum. Sevgili katmer'in de yazdığı gibi, suyu tutma kapasitesi oldukca yüksek. Bu malzemelerin internet üzerinden şatışı var, bizim sitede de satan arkadaşlarımız var. doğalbahçe isimli üyemiz bu malzemelerin hepsini satıyor, sipariş vermeniz yeterli. Ancak sevgili Swetlena gibi sadece torfda son derece başarılı menekşe yetiştiren arkadaşlarımız da var. Saksı olayına gelince, önerilen saksı büyüklüğü toplam çiçek çapının üçte biri oranında olması . Kök çürümesinin ana nedenlerinden biri de saksının bitkiye göre büyük olması. Ben de biraz büyüyünca dayanamayıp saksı değiştiriyordum, artık yapmamaya çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Bunlar da benim diktiğim yapraklar. Mayıs'ta dikmiştim köklendiler, yavrularını bekliyorum. ![]() ![]() Bunu da suda köklendirdim. Yanından filiz çıkarmış suyun içinde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
menekşede sınır yok sanırım sürekli yenileri geliyor ![]() topragıda sorunlu perlit vermikulit kokopeat . güzelligi kadar derdide cok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Klubnikadan gelen kızlarımı sizlerle paylaşmak istedim. Fotoğraf makinesi eşimde olduğu için telefonla çekmek zorunda kaldım. Daha net fotoğrafları makinem gelince ekleyeceğim ![]() Çok teşekkür ediyorum sevgili KLUBNİKA ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2010
|
Bu menekseler cok guzeler bayildim keske benimde olsaydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
menekşelerle ilgili bilgiler ararken şans eseri burayı buldum sizlerle tanıştığım için çok mutluyum menekşeler hakkında çok şeyler öğrendim sayenizde herkese çok teşekkür ederim. Anladımki menekşeler hakkında hiç birşey bilmiyormuşum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
/
|
Gülden abla sende çoook tatlı bir insan, çok sevindim böyle bir arkadaş kazandım diye. Güle güle büyütün ''minikleri'' kızlar ![]() Merak ettiniz ''ufaklık'' hakkında benim de bilgim yok. Bana üretici yaprak hediye olarak verdi, çok güzel yetişkin oldu, çiçek açma üzere çürümeye başladı, bende bütün sağlam yaprakları kestim, suya koydum. Şimdilik bende çok yavrular var, ama nasıl çiçek açıyor ben de merak ediyorum. Yapraklar çok güzel, umarım çiçekler de bu kadar güzel olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu.
|
Gerçekten çok heyecanlandim sevgili Jezebel ![]() ![]() Ben de bizi bu türlerle tanıştırdıkları için sevgili Klubnika ve sevgili Swetlana'ya teşekkür ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
|
menekşelerim ve yavruları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |