agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni22561Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-06-2010, 11:21   #11
Ağaçsever
 
rain_man's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 50
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sema62 Mesajı Göster
Sevgili Fahriyee ve Neslihan Baş. Menekşelerinizdeki böcekler bence bit değil. Biz onlara canlı basra deriz. Benimde başıma geldi. İki menekşemde olmuştu. Birinin çiçeklerini kopardım diğerinede bitki koruma ilacı kullandım.
Şimdi rahatlar. Tedbir alınmazsa diğerlerine de geçer. Çok canlı çiçeklerde olur.
Bahsi geçen sorun benim menekşelerimde de vardı. Ben forumdaki tavsiyelerden hareketle sorunlu menekşelerimin yapraklarını arap sabunuyla köpürtülmüş bir bezle sildim. Tesadüf ertesi gün Ankara'da çok şiddetli bir yağmur yağdı. Ben de sildiğimin ertesi günü hepsini balkonda yağmurun altında 1 saate yakın beklettim, yaprakları da yağmur suyula iyice yıkandı. O günden beri hiç böceğe rastlamadım, hatta yeniden çiçek açmaya başladılar ama tabi böceklenmeden önceki hallerinden eser yok çiçekleri çok zayıf ve tomurcukların gelişip çiçek açması oldukça uzun zaman alıyor. Dediğiniz gibi böceklenmeden önce çiçekler çok canlıydı, o kadar çok çiçeklenmişti ki nerdeyse yaprakları görünmüyordu.

rain_man Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025