![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın katmer,tek kök var.Nasıl ayırayım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili katmer çok güzeller güle güle büyüt. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
merhaba arkadaşlar bi araştırma yaparken sitenizle tanıştım ve çok memnun oldum benimde menekşeleim var . Daha doğrusu yeni başladı bu merakım bende yeni ektğim menekşelerimin fotoğraflarını sizinle en kısa zamanda paylaşacağım . Sizden ricam bu minişlerin bakımları sırasında takıldığım konuları sizlerden öğrene bileyim nede olsa siz daha profesyonelsiniz aranızda olmaktan çok mutluyum şimdiden teşekürler herkeze saygılar![]() Düzenleyen tuya : 10-07-2010 saat 18:01 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba Değerli Dostlar, Dün hiç üşenmeden afrika menekşeleriyle ilgili tüm sayfaları tek tek okudum. Yalnız kafam karma karışık oldu. Sorunum şu; Yaklaşık 1 ay önce iki tane çok şirin afrika menekşesi aldım. İkiside aynı büyüklükteydi. Bir tanesi bol yapraklı oldu ve tomurcuk verdi çiçeklerini heyecanla bekliyorum, diğeri ise hala olduğu gibi duruyor. Ne bir yaprak büyüyor ne de bir tomurcuk veriyor. Öylece küçücük kaldı. Alt kısımdaki yaprak sapları çürümeğe başadı. Nerede hata yapıyorum bilmiyorum. Halbuki ikisini de aynı zamanda aynı miktarda suluyorum. Fazlamı suluyorum yoksa susuz mu kalıyor? Çıkarıp köklerine mi baksam? Lütfen bana yardım edin Menekşem ölüyor mu? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
|
teşekkür ederim sevgili menekse sever 3.resimdeki ilk resimdekiyle aynı menekşe. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
|
Bende çok memnun oldum menekşe sever. umarım menekşem kurtulur. Çürüyen yaprakları temizledim, çimlendirmek için yapraklarından da aldım Eğer çürümeğe devam ederse köküne bi bakmayı düşünüyorum. çok sağol |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Faruk Bey!pembe beyazın 2.açışı.Dediğiniz gibi beyaz zemin biraz koyulaştı,1-2 tane de düz pembe açtı.Ama yine de güzel.Diğer resim de Konyalı Kimera. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
fahriye hanım bu ne muhteşem renkler kıskandım desem yalan olur ![]() yeni renkler yeni heyecanlar . işin ucunu kacırınca ara verdim 7 degişik menekşem olmuş daha 2 ay önce 3 yaşında 1 menekşem vardı sadece .onuda taşınırken evde unutmuşum gittim aldım ![]() maki menekşelerin katmerli olacagını nasıl anlıyorsun yapragından ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın İris41.Siz yine kendinize hakim olup dur demişsiniz.Ben hele kök çürüğü sebebiyle kopardığım yaprakları bile ekince çok fazla oldu.Satış mı yapacaksın demeye başladı annemler.Sitedeki fotoğrafları gösterince gözleri açık kaldı. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba fahriye hanım bayıldım menekşelerinizin renklerine umarım benimde yeni ektiğim menekşelerim bu kadar güzel olur |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir kargo ancak bu kadar özenle hazırlanabilir.... Heyecanlı bir takip ve bekleyişin ardından Sevgili Klubnika'dan gelen koliyi açtım. Gazeteleri aldım. ![]() İlginç, kaç menekşe var acaba içinde? ![]() Ne kadar özenli sarılmış. Karton, poşet... ![]() Kahve fincanın kulbu için bile yuva yapılmış. Böylece daha sağlam ve dengeli hale gelmiş. ![]() Ve içinde özenle sakladığı, koruduğu karton poşete saksısıyla yapıştırılmış bir masum mor menekşe, ağlamıyor ama Toprağı, saksı ile birlikte strechlenerek korunmaya alınmış. ![]() Toprağı, saksı ile birlikte streçlenerek korunmaya alınmış. Sevgili Klubnika, Afrika Menekşesi yetiştiriciliğinizdeki başarınıza imrenmemek elde değil, ya hazırladığınız kargoya... Kutluyorum ve sevgiyle öpüyorum sizi. Yüreğinize sağlık... Düzenleyen maki01 : 11-07-2010 saat 20:25 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu.
|
Güle güle büyüt makiciğim Sanırım fincanlarımız aynı![]() Dün buluştuğumuzda sevgili klubnika "sen gönderemezdin" derken ne demek istediğini pek anlamamıştım. Gerçekten ben bu kadar profesyönelce gönderemezdim... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Tesadüf misafirim vardı. Çok heyecanlandım. 3 kişi ancak zedelemeden açabildik ambalajı. "Sıkı tutun", "hayır,dokunmayın, çekin ellerinizi " Arkadaşım o halimi görünce çok şaşırdı. Artık, çiçek sevdasından vazgeçmemin akıl ve beden sağlığım açısından zorunlu olduğunu düşünüyor. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Rus menekşeleri ya da sevgili klubnika'nın yetişkin menekşeleri çok iri. Yapraklar standart yaprakların 2-3 katı büyüklüğünde. Ben de kargoya vermeye cesaret edemezdim, etsem de yollarda o yaprakları koruyamazdım. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili maki güle güle büyütün çok güzeller. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayırlı olsun maki01 ablacığım.Heyecanın buralara kadar yansıyor.Paketlemeyede hayran kaldım doğrusu.Çok şekerler yeni yavrucukların.Güle güle büyüt.İnşallah hep çiçekli olurlarda yüzünü güldürürler. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
/
|
Dilara abla, iyi geceler. Güle güle büyütün, ben de sevindim sağlam gittikleri için. Onları yıkayabilirsiniz, yalnız musluk altında sadece yaprakları tutun, su kesinlikle büyüme noktasına kaçmasın ve duş yaptıktan sonra kurumayı gölgede ve cereyan olmadığı yere bırakın. Gece yaparsanız sabaha kadar kururlar ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum Sevgili Tuya ve Menekşesever.Çiçekçiden aldım,2. kez açtılar.Ama mor beyaz olanın yaprakları yumuşamış,bugün saksısını küçülttüm,kökte çürüme yoktu, inşaallah canlanır.Sevgili Maki ve Katmer bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler.Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Maki01 güle güle büyütün. Çok güzeller. Size gelen paketin sevgili Kulibnikanın menekşe hayranlığını çok güzel dile getiriyor. Kutluyorum. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|