![]() |
|
![]() |
#4771 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-08-2009
|
o picassoyu ben 3 gün önce gg aldım.vtr tarım satışa sundumu ne mutlu bize.1-2 güne 10 menekşem daha açacak var bekliyorum .Ama bu unlu bit olayı canımı sıktı hemen diğerlerinden ayırdım ve digerlerini kontrol ettim umarım birşey olmaz.Sdurul kullandıgım (bu forumda okuyup buldugum)Besin burda ismini yazmamın birsakıncası varmı bilmiyorum...humik asit kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-09-2009
|
Menekşem çiçekli gelmişti.Çiçekler geçtikten sonra,filizlenmesi çok hızlı oldu.aradan birz koparmalımıyım,yoksa biraz daha beklemelimiyim?Bu kadar yapraklanması normalmi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Defnilaume menekşenizi almadan önce sanki menekşeniz güneşi ve aydınlığı doğrudan görmeyen bir ortamda uzunca bir süre kalmış gibi geldi bana. Yaprak saplarından anlaşılıyor. Siz aldıktan sonra da güneş alan bir mekana güneş alacak tarzda yerleştirmişsiniz sanırım. Bu yüzden de yapraklanma hızı artmış gibi. Daha doğrusu ortam değişikliğinden dolayı bitki şaşırdığı için sonraki çıkan yaprakları sap va aya olarak küçük çıkmış. Bence yapraklarını koparmayın. ortama iyice adapte olduklarında bu yeni çıkan yaprakların çok kısa sürede uzadığını ve ardından yoğun bir şekilde çiçek tomurcuğu çıkaracağını göreceksiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-09-2009
|
Evet sayın faruk dediğiniz gb oldu.Rahatladım şimdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2009
|
selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Geçen ay aldığım 3 menekşemin saksılarını ve toprağını henüz değiştirmemiştim, bir süre yeni yerlerine uyum sağlamalarını beklemek istedim.. Ama şimdi toprağında beyaz unlu bitlerden gördüm, tam da tomurcuklanmaya başlamışlardı.. Ne yapmalıyım hemen toprağını mı değiştirmeliyim, yoksa önceden deneyebileceğim yöntemler var mı?? Nefret ediyorum şu böcüklerden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Menekşeaşığı aramıza hoşgeldiniz. ben ve burada ki menekşe sever dostlar evsel boyutta hem menekşe üretiyoruz hem yetiştiriyoruz. Foruma fotoğraf yüklemek için altta bulunan mesaj yazılan hanenin altında "Gelişmiş Moda Dön" butonu var. Burayı tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sayfanın alt kısımların da "Fotoğraf Yükle" butonu var. Burayı da tıkladıktan sonra karşınıza gelecek olan sayfada fotoğraf yüklemek için kısımlar var. Yanlarında "Gözat" ifadeleri yer alıyor. Gözatı tıklayıp bilgisayarınızdan fotoğrafları bulup yükleyi tıkladıktan sonra fotoğraflarınız foruma yüklenmiş oluyor. Bir mesajda ancak 5 fotoğraf yükleyebiliyorsunuz. Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Emel hemen ev yapımı ilaçlar sayfasından arap sabunu,sıvı yağ,sarımsak ve sudan olan karışımı bulup oranlarını ayarlayıp uygulamaya başlayın. Pamuklu bit bulaşmış menekşelerinizi karantinaya alın. Diğerlerinden ayırın. Zira çok çabuk bulaşan ve yayılan bir zararlıdır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Ağaç Dostu
|
Faruk bey bu böcekleri toprağını karıştırınca gördüm, rengi beyaz olduğu için de unlu bit olabileceğini düşündüm, yaprak üzerinde birşey yok ama toprak içinde var, sanırım biraz suyunu fazla kaçırdım onların, **** aldığımdan beri içindeydi bu böcekler.. Bu karışımlar tomurcuklarına zara verir mi peki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Ağaç Dostu
|
Evet sürekli toprak içinde batıp çıkan, minicik beyaz, gri böcekler.. Çok hızlı hareket halindeler.Zıplamıyolar, uçmuyorlar, sadece toprağın içinde bir görünüp bir kayboluyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Emel topraklarına yaprak ve gövdesine değdirmeden sinek ilacı sık. Sıkamam diyorsanız üzerine toprak ekleyin. O da olmaz diyorsanız toprağına sigara külü serpiştirin ve sigara izmariti koyun birkaç tane... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Faruk.. O zaman ilk olarak çok dikkatli bir şekilde toprağa sinek ilacı sıkayım, toprağı iyice kuruyana kadar da su vermeyeyim ki ölsün bütün böcekler.. inşallah tomurcuklarım zarar görmez.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Maki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Bence onlar artık vazifelerini yeni yapraklara bırakmaya başlamışlar. Artık yaşlanmışlar. Menekşenin kendini yenilemesi için bu gerekli. Hem yaprak hem tomurcuk versin ki sağlıklı gelişebilsin.Bu menekşeden bende de var. Sizin ifadenize katılıyorum. Sürekli yavruluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Ağaç Dostu
|
Ya çok suladınız ya da susuz kalmış. Yapraklar canlıysa eğer koparmayın kendini salmamışsa dursun eğer tomurcuk ya da yanlardan yaprak geliyorsa ona yol vermek içinde bu hali alıyor. Hemen yaprak koparmayın arkadaşlar. Sonuçta menekşenin kolu kanadı yaprakları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar menekşelerimi koyacak yer bulamıyorum. Acaba difenbahyamın dibine diksem birbirlerine zararları olurmu? Yanılmıyorsam difenbahya zehirli. Menekşeme zararı olurmu? Düzenleyen lusu79 : 31-10-2009 saat 19:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Yeni Üye
|
yazda çekilen fotolar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-10-2009
|
daha önce beyazım vardı ama ....yapraktan çoğatmaya çalıştım ama olmadı çok güzeldi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerin çiçek zamanı sanırım. Suyu azaltınca ,benim menekşelerde de pıtır pıtır tomurcuklar belirmeye başladı. Arada tehdit edilmeleri gerekiyor demek ki ![]() Picassom mor imiş, geleneklere uygun bir picasso açılışı oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Temiz Besin
|
merhabalar.. bende yeni aldığım menekşemi sizlerle paylaşmak istedim.Bu güzelliğin bozulmasnı istemiyorum.Ek ilaç ya da besin vermek gerekiyormu? Ve yaprak ayırabilirmiyim ? ![]() ![]() ![]() ![]() yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Ağaç Dostu
|
Yenice kendine gelepte çiçeklenen menekşelerimden bir kaç görüntü. Bu arada çiçeği kıvırcık ve kenarı yeşil dantelalı olan menekşeden de buldum. Hali içler acısıydı. Üzerinde 1 tomurcuk var açarsa onuda ekleyeceğim. Tek dua ölmemesi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|