![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Şener Bey, Deneyimlerinize dayanarak, size bir sorum olacak, geçen ay ekilmiş olan yapraklar, kaç zamanda yavrulaması lazım. Ortalama olarak soruyorum. Benim geçen ay ektiğim çeliklerim çok sağlıklılar ve kök salımları da çok iyi. (birkaçına baktım) ama hala yavru yok. Sabırsızlanıyorum biliyorum bu iş ciddi anlamda sabır istiyor ama daha ilk denemelerim olduğu için beklemek çok zor oluyor. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili emy 83 yaklaşık olarak 1.5 ile 3 ay arasında değişiyor. Aynı saksıya aynı anda aynı menekşenin yapraklarından 7 şer yaprak çelik diktim. İnanın hepsi farklı zamanlarda yavru verdi. Diğeri henüz yavru vermemişken diğeri çiçek bile açtı. Şimdi elimde aynı zamanda aynı saksıdan aldığım yaprakları diktiğim çelikler var tam 3 ay oldu. İnat ettiler çok sağlıklı görünmelerine rağmen yavru vermediler. Daha yeni 2 si çok küçük yavrularla açılış yaptı. Yapraklar sağlıklı ise mutlaka yavru verecekler. Bahsettiğim her renkten yedişer yaprak diktiğim saksı fotografını yüklüyorum. Hepsi aynı anda dikildi . İşte sonuç. Size fikir verebilir. |
|
|
|
![]() |
|
|