agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-09-2009, 20:43   #1
Ağaç Dostu

emy_83's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2007
Galeri: 1
Sevgili Şener Bey,

Deneyimlerinize dayanarak, size bir sorum olacak, geçen ay ekilmiş olan yapraklar, kaç zamanda yavrulaması lazım. Ortalama olarak soruyorum. Benim geçen ay ektiğim çeliklerim çok sağlıklılar ve kök salımları da çok iyi. (birkaçına baktım) ama hala yavru yok. Sabırsızlanıyorum biliyorum bu iş ciddi anlamda sabır istiyor ama daha ilk denemelerim olduğu için beklemek çok zor oluyor.

Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

emy_83 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2009, 21:29   #2
Ağaç Dostu

Şener KÖKSAL's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2009
Galeri: 9
Sevgili emy 83 yaklaşık olarak 1.5 ile 3 ay arasında değişiyor. Aynı saksıya aynı anda aynı menekşenin yapraklarından 7 şer yaprak çelik diktim. İnanın hepsi farklı zamanlarda yavru verdi. Diğeri henüz yavru vermemişken diğeri çiçek bile açtı. Şimdi elimde aynı zamanda aynı saksıdan aldığım yaprakları diktiğim çelikler var tam 3 ay oldu. İnat ettiler çok sağlıklı görünmelerine rağmen yavru vermediler. Daha yeni 2 si çok küçük yavrularla açılış yaptı. Yapraklar sağlıklı ise mutlaka yavru verecekler. Bahsettiğim her renkten yedişer yaprak diktiğim saksı fotografını yüklüyorum. Hepsi aynı anda dikildi . İşte sonuç. Size fikir verebilir.

Eklenen Resimler

Şener KÖKSAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025