![]() |
|
![]() |
#2401 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız faruktalas yaprağından çoğaltma yapabileceğimi bu bölüm sayesinde iyice kavradım. Paylaşılan bilgi kıymetlidir gerçekten. Yaprakların tozu yok aslında resmini çekerken tam ikindi güneşi üzerindeydi bu nedenle tozlu görünmüş.Aslında yaprakları koyu ve canlı bir yeşil. Bu arada paylaşmak istediğim bir düşüncem var. Forumu okurken farkettim ki ne kadar çok titizlenirseniz o kadar da çok arıza çıkıyor. Örneğin benim anneannemin bir teras dolusu saksısı vardı. Neredeyse 15o saksı çeşit çeşit çiçek. Ne torf bilirdi ne de sıvı gübre ne de yazılan çeşit çeşit yöntem uygulardı. Bir dalı kırıp bir yere iliştirirdi bakardım yeşillenmiş. Fakat her sabah hemen hepsini kontrol eder , onlarla konuşur, topraklarını inceler, boynunu bükmüş bir çiçeği varsa onu sevgi ile okşayıp "ne oldu sana kızım" diye de sorardı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Ağaç Dostu
|
Fizikçi menekşeniz çok güzel. Çiçeklenincede ekleyin lütfen. Hoşgeldiniz... Arkadaşlar doğru besin verildikden sonra mavi renktei menekşemin çiçeğinde gözle görülür büyme oldu. İlk aldığımdaki haline benzedi. Bende 4. açışı... Yeni açan ve tam açmış haldeki resimlerinide ekliyorum. Farkı görebilelim diye... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Ağaç Dostu
|
Özlem maşallah menekşelerin mükemmel. Çiçeklerinden ziyade yapraklarının sağlıklı ve gür olması dikkatimi çekti. Özlem biz gerçi biliyoruz ama bilmeyenler için yaptığın sıvı gübre kullanımını ve zamanlarını ve kulannma miktarlarını yazarsan güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar eğer menekşeniz yapraksız ise zor çiçek açar. Önce yapraklamsı için sıvı azot ağırlıklı besinin talimatına göre sulandırın verin. Ardından 2 sulama normal su verin tekrar besinden verin. Zaten 3 kez besin verdiğiniz takdirde çiçeğinizde ki farkı görürsünüz. Yapraklan süresi yeterli olunca fosfor ağırlıklı gübre vermeye başlayın. Verme şekli bundada aynı. Besin ardında 2 normal sula yine besin. İlaveten suyunuz oda sıcaklığında ve yağmur suyu olursa çok iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Ağaç Dostu
|
Azot yapan bakteriler afrika menekşelerine yardım eder
Arkadaşlar toprakta ve torfta bir bakteri florası var ve bu flora o toprağın canlı olmasını sağlar. Bu flora azot üretir. Havadaki azotu alır ve bitkilerin kullanabileceği hale getirir. Eğer bir akvaryumunuz varsa bunu daha iyi anlayabilirsiniz. Orada azot döngüsü hayati önem taşır. Topraktaki bakteriler havayla ne kadar temas ederse o kadar azot dönüştürürler. Yani toprağı yeterince havalandırırsanız azot takviyesine gerek kalmaz. Yapraklarınızın yeşil olacağını garanti edersiniz. Babaannelerin metodu budur. Bıçakla toprağı karıştırırlar. Tıpkı tarlayı sürmeden buğday ekilemeyeceği gibi hayati bir konu aslında. Hem de doğal bir yöntem. Ama fosfor gerekli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Ağaç Dostu
|
Bu dediğim toprak ve azot bakteri meselesi sera için geçerli değil. Büyük yetişkin ve azot ihtiyacı yüksek menekşeler için geçerli. Sera için topraktaki hatta sudaki azot bile yeterli. Umarım sera derken aynı şeyi kastediyoruz. Yani bir mikro sera ortamı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Ağaç Dostu
|
Evet Kahraman bey bende mikro serayı kasteddim. Evimizde 10-15 yaprakla oluşturduğumuz seralar. Kahraman bey saksı içinde ki toprağı karıştırma işlemini sürekli mi yapmalıyız? Zira ben bu zamana kadar hiç saksı içindeki toprakları karıştırıp havalandırmamıştım. Ama bundan sonra denemeye değer... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Ağaç Dostu
|
Azot döngüsü
http://tr.wikipedia.org/wiki/Azot_d%...g%C3%BCs%C3%BC Bağlantıda azot döngüsünden bahsediliyor ama yinede en kısa yol sıvı gübreler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.saintpaulia.fi/galleria/species/index.html |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Ağaç Dostu
|
Kahraman bey keçi gübresini ne zaman veriyorsunuz? 1 saksıya ne kadar veriyorsunuz? Su da seyrelterek mi veriyorsunuz yoksa seyreltmeden dibine mi serpiyorsunuz? Keçi gübresini nerden temin ediyorsunuz? Kusura bakmayın çok soru sordum ama hiç denemediğim için merak ettim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Ağaç Dostu
|
Serrra, zaten verimli olmadığı için başarılı, yoksa organik gübre fazla gelebilir ufacık saksıya. Tavuk gübresi evde koku yapar. Tecih sizin. Dediğim gibi menekşelerimin sayısı artınca bende sıvı bbesin kullanmaya başladım ama bir menekşeyi 10 yıl çiçekli tutmaya yetti bu keçi gübresi ve benim bir tecrübemdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim inşallah çiçekli hallerini de görürüm.Ben çok yaprak aldığım içinde çiçeklenme durdu diye düşünüyorum.Takviye kullanmamak için uğraşıyorum.Bugüne kadar hiçbirşey vermedim ve vermeyide düşünmüyorum.Ama ben sürekli toprağını karışrıtıyordum. Ve şimdi daha çok sıklıkla yapacağım bunu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür derim arkadaşlar. Asfaa menekşelriniz gayet sağlıklı ve güzeller. Kahraman Bey, makro çekimde 2 seçeneğim var biri normal yakındaki görüntü hatları için biride çok uzağımdaki nesneyi detaylamak için ben 2. hiç kullanmıyorum sadece biraz ayrıntı vermek için 1. olanı tercih ediyorum ayrıca yakından çekiyorum. Ayrıca güzel bilgiler için teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|