![]() |
|
![]() |
#1201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
annemin söylediğine göre funda yaprağı ve funda yetişen toprak çok faydalıymış neden olduğunu bilmiyorum ama çok iyiymiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşılama sonrası bitkinin görünümü hakkında (örneğin; katmerli mor ve katsız beyaz) genel bir bilgi verebilirmisiniz? Sulamayı bende üstten hemde dikkatsizce yaparım.Arıtılmış suyu üstten boca ediyorum.Menekşemi, mum çiçeğimin kökünün yanına yani saksının boş kalan kısımına koydum.Menekşeden akan suyuda mum çiçeği içiyor. ![]() Buda benim bebeğim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Ağaç Dostu
|
1. Resimdeki arajmanım menekşelerden biraz fazla abarttım sanırım üç tane dikçektim beşe çıktı. ![]() 2. Resimdekide iki yaprağı birleştirip ektiğim ilk kez başarılı olduğum ebrulim pembe ve beyaz bakalım nasıl olcak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Herkese selam; Bugün yavru menekşelerimi ayırdım inşaallah bir sorun çıkmaz.Yavru menekşelerimde dahil yirmi dört saksı menekşem oldu.Beyaz menekşem çiçek açtı kırçıllı olanda iki güne açar.Bu arada tekrar menekşelerden yaprak diksem tutar mı?Mevsimi geçtimi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
Sevgili turkmusun,menekşelerinizi güle güle büyütün;menekşelerinizden tekrar yaprak dikebilirsiniz çünkü eylüle kadar vakti var. Düzenleyen müge35 : 23-06-2008 saat 16:33 Neden: fazlalık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Turkmusun : 15-06-2008 saat 18:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-05-2008
|
nihayet:)
arkadaşlar sanırım bu sefer resim yüklemeyi başardım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2007
|
Arkadaşlar bunları yeni aldım.Özellikle katmerli pembe bulduğuma çok sevindim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Sevgili Ebru, aykut99 ve yeşillim menekşeleriniz çok güzel.Hayran olmamak elde değil.Ben de menekşem var diye seviniyordum.Bunları görünce alt üst oldum.Aman nazar değmesin. Benim nazlı kızım da üç çiçek açtı ona seviniyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar 1.resimde daldan ektiğim menekşe kurudu ama yavrusu duruyor.Sizce poşet geçirsem büyürler mi?Yoksa böyle kalsın o büyümeye devam eder mi?(Yanındaki başka bir yaprak) 2. resimde ise bardaktan saksıya aldığım menekşe var.Şimdilik formu yerinde.Diğerlerini de saksıya alayım diyorum.Bir yandan da korkuyorum.Bunun bir zamanı var mı?Ya da bardakta ne kadar kalabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yeşillim işin açıkçası ben sadece okuldaki menekşemize poşet geçirmiştim formda okuduklarımdan sonra ilk önce iyiydi sonra tamamen kurudu.Bende şimdi kararsızım ama diğer yandan solacak diye üzülüyorum.Bakalım hayırlısı artık. Güneşi direk almıyor ama bazılarında yanıklar oldu biraz gölgeye aldım.Şimdilik iyi gibi. Ben de Real ve praktiker'e bakacam diyorum kalırsa eğer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() Düzenleyen Reyhan : 17-06-2008 saat 17:29 Neden: Harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Ağaç Dostu
|
beyaz menekşemin üstünde küçücük bişi var yaprak mı çiçek mi anlamadım çok küçük inşallah çiçektir. arsızımdan yollamak istiyorum sizlere adres verirseniz gönderiririm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar sanırım daha önce konuşuldu bu konu ama hangi sayfalarda olduğunu bimediğim için ben yeniden soruyorum. benim menekşlerimden bazıları bir yıldan fazladır saksıdalar ama hiç büyümüyorlar yani şöyle yaprakları hiç büyümüyor ama devamlı yaprak veriyor bunu yaşayanlar vardır mutlaka tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? teşekkürler şimdiden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Tabi yüklerim.Yalnız benim menekşe akşam oldumu uykuya geçiyor.çiçekleri kapanıyor.Sabah olunca tekrar açıyor nedenini anlayamadım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-05-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Ağaç Dostu
|
Ben yükledim ama sorun olmadı. Az şekerli çay vermenizi öneririm. Bizim içtiğimiz çaylardan arta kalanları da olabilir.Kısa sürede gelişip çiçeklenecektir. Ben bu güzellikleri görmek için 1 senedir uğraşıyorum. Menekşe çabuk gelişen bir bitki değil. Sabır istiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yetiştirdiğim yavruların birinde tomurcuk var gözlerime inanamadım sonunda başardım sanırım yedi sekiz ay gibi bi süre oldu şimdi çicek açıcak ***. açsın resimlerini eklerim ama daha minnacık tomurcuk gözle zor görülüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Ağaç Dostu
|
Poşet cayın artanına su ilave edip bir bardakta bekletsek ve o suyu kullansak ta olur mu özlem?Bizim evde misafirden misafire çay demleniyor da ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Ağaç Dostu
|
neyseki açılmış konumuz hiç açılmayacak diye korkuyordum. güzellerimin toplu fotoğraflarını çektim. sizler de görün istedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
agaclar.net
|
İmdaaaatt diye bağırıcağım artık ![]() O kadar yazışma boşuna gitmiş gibi... Arkadaşlar, bunları galeriye neden eklemiyorsunuz? ![]() Hatta size Galeride Afrika menekşesi diye özel bir bölüm açayım mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|