![]() |
|
![]() |
#511 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2007
|
Selam arkadaşlar . Nerdeyse 2 ayı geçecek diktiğim yapraklar , ama hala hareket yok. İlk diktikten 15 gün sonra şaşırtma yaptım , yapragın yerini değiştirdim ,köklenmişti, amanerdeyse 1.5 ay oldu filiz vermedi sadece tabaktan sulama yapıyorum .Tavsiyelerinizi bekliyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Bende de pembe bir menekşe vardı.Yan tarafından yavru verdi. Saksıdan ayırdım ve başka bir saksıya diktim. Ama öldü. Böyle birkaç tane menekşem öldü. Yavruları nasıl ayırmalıyım, özel bir yolumu var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Alıntı:
Menekşeşerinizi saksıya alabilirsiniz.Alırken bardağı kesip toprağını dağıtmadan saksıya koyun,büyük saksıya dikmeyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Haziran ayında diktim. Yetişkin menekşemin büyük yapraklarından iki tanesini sapıyla birlikte keserek plastik bardağa doldurduğum toprağa yatırdım sapların üzerine çok az toprak koydum. Üzerini örtecek kadar ve bastırmadım. Ben suyu toprağa verdim hep yapraklara değdirmemeye çalışarak. Diktiğim bardakların altını delmiştim artık tabaktan veriyorum suyu epey büyüdükleri için. Kısa süre içinde yeni saksılarına dikerim. Plastik bardağa saksıya değiştirirken kolaylık olsun diye dikmiştim ![]() Bu fotoğrafları da yaprakların ilk çıkmaya başladığı zaman çekmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, Benim biraz kafam karıştı. Şimdiye kadar (uzunca bir zamandır) menekşelerimin yapraklarına su püskürtüyorum ve hiç şikayetçi değillerdi bu durumdan. Bunu da Botanik serasında menekşelerin yapraklarını hep ıslak gördüğümden uygulamaya başlamıştım. Çok yakın bir zamanda bazı beyazlaşmalar başladı yaprakların bir kısmında. Şimdi su püskürttüğümden olmuş olabilir mi acaba? Bilenlerden bilgi lütfen. Gerçi yardım hattından Mine Hanım'a da sordum ama, bu yaprak sulama meselesine kafam takıldı. Bir de besin desteği olarak daha bol çiçek için ne tür bir uygulama yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Islanma hafif nem şeklinde olabilir.Sis şeklinde püskürtebilirsin.Yalnız güneş görmemesi gerekiyor.Lekelenmeler ondan olabilir.Ya da su kireçli ise beyaz leke yapabiliyor.Haftada bir yaprakları ıslatabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Fazla olmasın ve güneş görmesin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Bugün bir şey duydum.Denemedim ilk kez duydum paylaşayım dedim.Yaklaşık 55 yaşlarında olan bir arkadaşım teyzesi ( 70 li yaşlarda ) menekşeyi çok seviyor ve çok da iyi yetiştiriyormuş. Çoğaltmak için menekşenin sapının alt tarafına ama içine bir adet buğday yerleştirip o şekilde suda köklendiriyormuş.Dedim ya sadece duydum denemedim sonucunu bilmiyorum.Birimiz denesek mi acaba bu yöntemi ? Sonuç iyiymiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2007
|
Arkadaşlar http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=1556&page=37 sayfasında 1085 nolu mesaja göz atarmısınız. Koyu yeşil, esmer pirinçin menekşelere de iyi geleceği yazmış .Denesek mi acaba ? h999 verdiğin bilgi için teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
-
Giriş Tarihi: 29-10-2007
|
Limon tuzu:confused:
Alıntı:
Limon tuzu ![]() Herkese merhabalar.Bendeniz öğrenci olup ilgi alanı fen bilimleri olan Allah'ın bir kuluyum.Taktir edeceksiniz ki tropik ekosistemler ve o ekosistemin bitkileride buna dahil.Ne ise tanışma fazlımız şimdilik bukadar olsun. ![]() Bu güne kadar tropik olsun endemik olsun ital **** yerli birçok bitki yetiştirdim,tanıdım. ![]() Ama, limon tuzu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gel gelelim limon tuzuna ![]() Dürüst olmamı isterseniz benim en çok korktuğum şeydir tuz ve tuzun her çeşidi.Çünkü toprağın osmatik basıncını artırır ve bitkinin köklerini işlevsiz hale getirir.Sonuç mu ![]() Genelde bir çok bitki tuza karşı dirençlidir.Yanlız tuzdan uzak tutmak gerekir.Menekşeler için tam ve kesin kanıya varamam, ama yinede çoook tedbirli olun derim. HEPİNİZE KOLAY GELE ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Ağaç Dostu
|
Sn.kambium034, Limontuzu çok fazla kullanılmıyor ki zaten, tuzun kullanılması suyu biraz daha yumuşatmak yani suyun ph'ı 7,5 iken, ph'ı 6 ile 6,5 civarına çekmek amaçlı kullanılır ki bitkiye zararı olduğunu düşünmüyorum. Kısacası, limontuzu gübre vs için kullanılmıyor sadece suyun ph'ını düşürmek için kullanılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Limon tuzu sitrik asittir. Sulama sularına katılma amacı da Hakan Bey'in de dediği gibi suyun pH sını düşürmektir. Yüksek pH bitkilerin besin alımını etkiler, hem de hazırlanan ilaçların etkinliğini düşürür. Üstelik de bu limontuzu önerisi bir bilimadamı tarafından pratikte kullanılabilsin diye verilmiştir. Bir deneme sonucudur. Üstelik bu pratik yöntem bütün ziraat fakültelerinin yetiştiricilik bölümlerinde hocalar tarafından mühendis adaylarına, çiftçilere anlatsınlar, kendileri de uygulamada kullansınlar diye verilir. Malum tarlalarda, bahçelerde kireçsiz su bulmak imkansız, e, ne olacak onca bitkinin hali? Aşağıdaki adreste Doç. Dr. Necip Tosun'un bir makalesini okuyacaksın. Hem arkadaşı, hem de meslek içi eğitimlerde öğrencisi, meslektaşı olmak vasfıyla bu ve bunun gibi pek çok bilgiyi kendisinden bizzat da duymuş bulunuyorum. http://www.agaclar.net/forum/showpos...13&postcount=1 Bilimsel olmak şüpheci olmayı gerektirir, şüphe eden araştırır, gelişir, ama ön yargılı olmak bilime de zarar verir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Kaybettik...
|
Limon tuzunun kimyasal anlamda tuz olduğunu kim söyedi ki... ey bilimsel bakan arkadaşım. Bu kimyasal maddenin türkçe karşılığı limon tuzu olsa da bilimsel adı citrik asit bir şakilde kostikle protonları sodyum ile değişmemişse bu limon tuzu hala bir asittir... Canı sıkılan bilen bilmeyen burda böye sizin gibi, hemde bilimsel bir yaklaşımım var deyip de yazarsa. Yanlış olur. Biz sodyum-citrat dan bahsetmiyoruz sadece sitrik asittden bahsediyoruz. Köklerinizin asıl tuzlanma sorunu bugünlerde deniz suyu katılımı sonucu yüksek tuzluluk içeren şebeke suyudru. Asıl bundan korkmak gerek... saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Limon tuzu da denilen sitrik asit gıda sektörün de üretim aşamalarında da kullanılır, örneğin kostikle işleme tabi tutulan bazı meyve ve sebzeler,daha sonra sitrik asit bulunan havuzlarden geçirilir, baz esaslı olan kostiğin zararlı etkisi nötrleştirilir insan sağlığına hiç bir zararlı etkisi kalmaz. Uzman arkadaşımıza duyrulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
-
Giriş Tarihi: 29-10-2007
|
iyi madem bukadar çok bilen var... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Sallamayın kalede bilenler var...! Siz bana mı sitrik asidi, Osmotik basınıc anlatıyorsunuz? Hadinizi bilin. sınırlarınızı aşmayın. Oturun yerinize.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Kambium 34 forumda baltayı vurmadığın taş kalmadı galiba, ÇİĞDEM(crocus) başlığında da ortalığı karıştırmışsın, lütfen bilmediğin konularda uzmanlık yapma, yaptığın hatada ısrar etme, haddimi bilirim diyor ama devam ediyorsun kabul ederek doğruyu öğrenmek gibi bir fırsatın olduğu sitede olduğunu unutma, daha önünde çok uzun bir ömür var 18 yaşındasın, lütfen özür dilemenin büyük bir erdem olduğunu da öğren. Hoşçakal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
|
![]() Hiç kırmızı menekşe gömüş müydünüz? Bulabilir miyiz acaba? http://www.steverd.com/violets/red-robe-2.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Arkadaşlar,bu tür mesajlaşmalar sitemize hiç yakışmıyor?umarım bir daha tekrarlanmaz. Üstelik bazı kişilerin,eli bereketlimidir anlıyamıyorum hiç ilaç kulanmadığı halde menekşe ve diğer bütün çiçekleri harika bir şekilde gelişiyorlar.benim yengem de bu kişiler arasında,o kadar güzel menekşeleri var ki seyretmeye doyum olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Menekşe sever arkadaşlar bu aralar yer sıkıntısından dolayı bazı saksılarımı kalorifer radyatörleri üzerine koymuştum bir zararı olur mu? Şimdilik sadece güneş alamadıkları için yapraklarda zayıflama ve uzama var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
|
Altlarına strafor (köpük) koyun bari. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Ağaç Dostu
|
Adres; ÇAVUŞÇİFTLİK KÖYÜ ALTI ALTINOVA / YALOVA TEL: 0 226 4612972 0 226 4612244 FAX: 0 226 4612950 E-MAIL: izzet@izelsb.com Sonuçları yazarsınız. Ben görüştüm telefonda. Gitme imkanım olmadığı için kargo ile istedim. Ama göderemeyeceklerini söylediler. Dağıtım yaptıkları konya şubelerini istedim onu da vermediler. Fiyatınında 1,5 ila 2,5 ytl olduğunu öğrendim. İnşaallah gidip gezme görme şansınız olur. Belki ilginizi çeken başka bitkilerede rastlarsınız ( üretim çiftliği olduğu için) . Bol şanslar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|