agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-11-2007, 21:09   #511
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-09-2007
Selam arkadaşlar .
Nerdeyse 2 ayı geçecek diktiğim yapraklar , ama hala hareket yok.
İlk diktikten 15 gün sonra şaşırtma yaptım , yapragın yerini değiştirdim ,köklenmişti, amanerdeyse 1.5 ay oldu filiz vermedi sadece tabaktan sulama yapıyorum .Tavsiyelerinizi bekliyorum .

efsung Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2007, 21:23   #512
Ağaç Dostu

bengi_su's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2007
Galeri: 19
Benim yapraklar üç ay gibi bi zamanda yavru verdi ama sapını çok dibe ekmeyin anca çıkar ölmediyse sorun yok yakında yavru verirler..

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2007, 21:34   #513
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Bende de pembe bir menekşe vardı.Yan tarafından yavru verdi. Saksıdan ayırdım ve başka bir saksıya diktim. Ama öldü. Böyle birkaç tane menekşem öldü. Yavruları nasıl ayırmalıyım, özel bir yolumu var?

zooteknist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2007, 21:47   #514
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h999 Mesajı Göster
Merhaba
Yaprakları sapıyla birlikte kesip toprağa dikerek yetiştirdim. Bir tanesinin yaprakları çok sıkıştı sanki yaprakların bazılarını koparayım mı yoksa kendi haline mi bırakayım. (İlk fotoğraftaki menekşe) Plastik bardakdalar saksıya dikcem en uygun ay ne zaman şimdi diksem sorun olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Menekşeşerinizi saksıya alabilirsiniz.Alırken bardağı kesip toprağını dağıtmadan saksıya koyun,büyük saksıya dikmeyin.

Turkmusun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2007, 21:53   #515
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-01-2007
Haziran ayında diktim. Yetişkin menekşemin büyük yapraklarından iki tanesini sapıyla birlikte keserek plastik bardağa doldurduğum toprağa yatırdım sapların üzerine çok az toprak koydum. Üzerini örtecek kadar ve bastırmadım. Ben suyu toprağa verdim hep yapraklara değdirmemeye çalışarak. Diktiğim bardakların altını delmiştim artık tabaktan veriyorum suyu epey büyüdükleri için.

Kısa süre içinde yeni saksılarına dikerim. Plastik bardağa saksıya değiştirirken kolaylık olsun diye dikmiştim

Bu fotoğrafları da yaprakların ilk çıkmaya başladığı zaman çekmiştim.

Eklenen Resimler

h999 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2007, 10:11   #516
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Merhaba arkadaşlar,

Benim biraz kafam karıştı. Şimdiye kadar (uzunca bir zamandır) menekşelerimin yapraklarına su püskürtüyorum ve hiç şikayetçi değillerdi bu durumdan. Bunu da Botanik serasında menekşelerin yapraklarını hep ıslak gördüğümden uygulamaya başlamıştım.

Çok yakın bir zamanda bazı beyazlaşmalar başladı yaprakların bir kısmında. Şimdi su püskürttüğümden olmuş olabilir mi acaba? Bilenlerden bilgi lütfen. Gerçi yardım hattından Mine Hanım'a da sordum ama, bu yaprak sulama meselesine kafam takıldı. Bir de besin desteği olarak daha bol çiçek için ne tür bir uygulama yapabilirim?

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2007, 12:37   #517
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Islanma hafif nem şeklinde olabilir.Sis şeklinde püskürtebilirsin.Yalnız güneş görmemesi gerekiyor.Lekelenmeler ondan olabilir.Ya da su kireçli ise beyaz leke yapabiliyor.Haftada bir yaprakları ıslatabilirsin.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2007, 13:19   #518
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Teşekkür ederim Elfogi. Ben de sisleme şeklinde suluyordum. İyi su veririm bundan sonra.

Eski 05-11-2007, 13:27   #519
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Fazla olmasın ve güneş görmesin

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2007, 14:21   #520
Ağaç Dostu

raddle's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2007
Galeri: 4
Arkadaşlar
Bugün bir şey duydum.Denemedim ilk kez duydum paylaşayım dedim.Yaklaşık 55 yaşlarında olan bir arkadaşım teyzesi ( 70 li yaşlarda ) menekşeyi çok seviyor ve çok da iyi yetiştiriyormuş. Çoğaltmak için menekşenin sapının alt tarafına ama içine bir adet buğday yerleştirip o şekilde suda köklendiriyormuş.Dedim ya sadece duydum denemedim sonucunu bilmiyorum.Birimiz denesek mi acaba bu yöntemi ? Sonuç iyiymiş )

raddle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2007, 14:10   #521
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Galeri: 171
Raddle ben dün denedim. Sonucu yazarım. Baktım bugün buğday kabarmış suda. Bildiğim kadarıyla buğday çabuk filiz veren bir bitki.

özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2007, 14:54   #522
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-09-2007
Arkadaşlar http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=1556&page=37 sayfasında 1085 nolu mesaja göz atarmısınız. Koyu yeşil, esmer pirinçin menekşelere de iyi geleceği yazmış .Denesek mi acaba ?
h999 verdiğin bilgi için teşekkür ederim.

efsung Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2007, 14:53   #523
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Ben bugün topraklarına limon tuzlu su verdim. Bir kaç gün sonra esmer pirinç de ekleyeceğim.

Bu arada daha bol çiçek için ek bilgi varsa sevinirim.

Eski 08-11-2007, 15:01   #524
-

Giriş Tarihi: 29-10-2007
Limon tuzu:confused:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koyu yeşil Mesajı Göster
Ben bugün topraklarına limon tuzlu su verdim. Bir kaç gün sonra esmer pirinç de ekleyeceğim.

Bu arada daha bol çiçek için ek bilgi varsa sevinirim.

Limon tuzu

Herkese merhabalar.Bendeniz öğrenci olup ilgi alanı fen bilimleri olan Allah'ın bir kuluyum.Taktir edeceksiniz ki tropik ekosistemler ve o ekosistemin bitkileride buna dahil.Ne ise tanışma fazlımız şimdilik bukadar olsun.

Bu güne kadar tropik olsun endemik olsun ital **** yerli birçok bitki yetiştirdim,tanıdım. Birçok yöntem öğrendim,keşfettim, uyguladım.
Ama, limon tuzu...Hadi esmer pirinci yıllardır duyuyorum.Ama bir kez bile uygulamadımÇünkü pekte bilimseldeğil.Ben öğrenciyim benim işim, bilim Normalde bitkilere NPK(azot,fosfor,POTASYUM) önerilir.Hani, düşünüyorum da esmer pirinç POTASYUM deposu.Topraktada çürüdüğünde de dolaylı yollardan azot oluşturacak... Bir yere kadar mantıklı.Bitkiye bir miktar faydası olabilir.Fakat kerameti esmer pirince bağlamamak gerekir.En basit mantıkla o zaman granürül gübre icat edilmezdi. Eğer ki bitkilerinize özellikle menekşelerinize NPK uyguluyor iseniz, o zaman benim diyeceğim şudur ki kendinize iş çıkarmayın.Sonradan çok üzüle bilirsiniz.Morelinizi bozmak istemem ama işin aslı bu. (Bazende gerçekleri tarafsız bir şekilde söylemek gerekir sanırsam)
Gel gelelim limon tuzuna
Dürüst olmamı isterseniz benim en çok korktuğum şeydir tuz ve tuzun her çeşidi.Çünkü toprağın osmatik basıncını artırır ve bitkinin köklerini işlevsiz hale getirir.Sonuç mu
Genelde bir çok bitki tuza karşı dirençlidir.Yanlız tuzdan uzak tutmak gerekir.Menekşeler için tam ve kesin kanıya varamam, ama yinede çoook tedbirli olun derim.
HEPİNİZE KOLAY GELE

kambium034 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2007, 15:56   #525
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Sn.kambium034,
Limontuzu çok fazla kullanılmıyor ki zaten, tuzun kullanılması suyu biraz daha yumuşatmak yani suyun ph'ı 7,5 iken, ph'ı 6 ile 6,5 civarına çekmek amaçlı kullanılır ki bitkiye zararı olduğunu düşünmüyorum.
Kısacası, limontuzu gübre vs için kullanılmıyor sadece suyun ph'ını düşürmek için kullanılıyor.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2007, 16:15   #526
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kambium034 Mesajı Göster
Limon tuzu

Herkese merhabalar.Bendeniz öğrenci olup ilgi alanı fen bilimleri olan Allah'ın bir kuluyum.Taktir edeceksiniz ki tropik ekosistemler ve o ekosistemin bitkileride buna dahil.Ne ise tanışma fazlımız şimdilik bukadar olsun.

Bu güne kadar tropik olsun endemik olsun ital **** yerli birçok bitki yetiştirdim,tanıdım. Birçok yöntem öğrendim,keşfettim, uyguladım.
Ama, limon tuzu...Hadi esmer pirinci yıllardır duyuyorum.Ama bir kez bile uygulamadımÇünkü pekte bilimseldeğil.Ben öğrenciyim benim işim, bilim Normalde bitkilere NPK(azot,fosfor,POTASYUM) önerilir.Hani, düşünüyorum da esmer pirinç POTASYUM deposu.Topraktada çürüdüğünde de dolaylı yollardan azot oluşturacak... Bir yere kadar mantıklı.Bitkiye bir miktar faydası olabilir.Fakat kerameti esmer pirince bağlamamak gerekir.En basit mantıkla o zaman granürül gübre icat edilmezdi. Eğer ki bitkilerinize özellikle menekşelerinize NPK uyguluyor iseniz, o zaman benim diyeceğim şudur ki kendinize iş çıkarmayın.Sonradan çok üzüle bilirsiniz.Morelinizi bozmak istemem ama işin aslı bu. (Bazende gerçekleri tarafsız bir şekilde söylemek gerekir sanırsam)
Gel gelelim limon tuzuna
Dürüst olmamı isterseniz benim en çok korktuğum şeydir tuz ve tuzun her çeşidi
.Çünkü toprağın osmatik basıncını artırır ve bitkinin köklerini işlevsiz hale getirir.Sonuç mu
Genelde bir çok bitki tuza karşı dirençlidir.Yanlız tuzdan uzak tutmak gerekir.Menekşeler için tam ve kesin kanıya varamam, ama yinede çoook tedbirli olun derim.
HEPİNİZE KOLAY GELE
Ne kadar önyargılısın Kambiyum. Keşke önce forumu bu konuda tarayıp acaba niye veriliyormuş diye baksaydın.

Limon tuzu sitrik asittir. Sulama sularına katılma amacı da Hakan Bey'in de dediği gibi suyun pH sını düşürmektir.

Yüksek pH bitkilerin besin alımını etkiler, hem de hazırlanan ilaçların etkinliğini düşürür.

Üstelik de bu limontuzu önerisi bir bilimadamı tarafından pratikte kullanılabilsin diye verilmiştir. Bir deneme sonucudur. Üstelik bu pratik yöntem bütün ziraat fakültelerinin yetiştiricilik bölümlerinde hocalar tarafından mühendis adaylarına, çiftçilere anlatsınlar, kendileri de uygulamada kullansınlar diye verilir. Malum tarlalarda, bahçelerde kireçsiz su bulmak imkansız, e, ne olacak onca bitkinin hali?

Aşağıdaki adreste Doç. Dr. Necip Tosun'un bir makalesini okuyacaksın. Hem arkadaşı, hem de meslek içi eğitimlerde öğrencisi, meslektaşı olmak vasfıyla bu ve bunun gibi pek çok bilgiyi kendisinden bizzat da duymuş bulunuyorum.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...13&postcount=1

Bilimsel olmak şüpheci olmayı gerektirir, şüphe eden araştırır, gelişir, ama ön yargılı olmak bilime de zarar verir.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2007, 18:29   #527
Ağaç Dostu

Şimdi 1 lt ye 1,5 çaykaşığı npk kötümü? 2 haftada bir veriyorum. Endişelendim şimdi. Bir zararı olmadı ama...

Eski 08-11-2007, 19:36   #528
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Verdiğiniz npk oranı nedir bilmiyorum, ancak endişeleneceğiniz bişey yok. Verdiğiniz oran genelde süs bitkilerine verdiğimiz oran. Silme 1,5 çay kaşığı vey tepeleme 1 çay kaşığı.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2007, 21:01   #529
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Limon tuzunun kimyasal anlamda tuz olduğunu kim söyedi ki... ey bilimsel bakan arkadaşım.
Bu kimyasal maddenin türkçe karşılığı limon tuzu olsa da bilimsel adı citrik asit bir şakilde kostikle protonları sodyum ile değişmemişse bu limon tuzu hala bir asittir...

Canı sıkılan bilen bilmeyen burda böye sizin gibi, hemde bilimsel bir yaklaşımım var deyip de yazarsa. Yanlış olur. Biz sodyum-citrat dan bahsetmiyoruz sadece sitrik asittden bahsediyoruz.

Köklerinizin asıl tuzlanma sorunu bugünlerde deniz suyu katılımı sonucu yüksek tuzluluk içeren şebeke suyudru. Asıl bundan korkmak gerek...

saygılar

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2007, 21:46   #530
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Limon tuzu da denilen sitrik asit gıda sektörün de üretim aşamalarında da kullanılır, örneğin kostikle işleme tabi tutulan bazı meyve ve sebzeler,daha sonra sitrik asit bulunan havuzlarden geçirilir, baz esaslı olan kostiğin zararlı etkisi nötrleştirilir insan sağlığına hiç bir zararlı etkisi kalmaz. Uzman arkadaşımıza duyrulur.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2007, 22:25   #531
Ağaç Dostu

İçime su serpildi. Teşekkür ederim.

Eski 08-11-2007, 22:31   #532
-

Giriş Tarihi: 29-10-2007
iyi madem bukadar çok bilen var...Tamam ben haddimi bilirim.Limon tuzunu sanki ilk defa duyuyorum.Ben söylediklerimin her zaman arkasındayım.İkincisi ben osmotik basınçtan söz ettim.Limon tuzuda diğer tuzlar gibi kristal yapıda olduğundan su molekülleri arasına homojen bir şekilde yayılacaktır.Asidik özellik göstermesi de cabası.Buda toprağın osmotik basıncını artıracaktır dedim.Bunun UZMANLIKLA **** CAN SIKINTISI İLE BİLİP BİLMEMEKLE ne alakası var.,Ben olanları söyledim.Sonuçları ise zaman gösterecek.

kambium034 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2007, 22:35   #533
Kaybettik...

praecox's Avatar

Eyvah...!

Eski 08-11-2007, 22:41   #534
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kambium034 Mesajı Göster
iyi madem bukadar çok bilen var...Tamam ben haddimi bilirim.Limon tuzunu sanki ilk defa duyuyorum.Ben söylediklerimin her zaman arkasındayım.İkincisi ben osmotik basınçtan söz ettim.Limon tuzuda diğer tuzlar gibi kristal yapıda olduğundan su molekülleri arasına homojen bir şekilde yayılacaktır.Asidik özellik göstermesi de cabası.Buda toprağın osmotik basıncını artıracaktır dedim.Bunun UZMANLIKLA **** CAN SIKINTISI İLE BİLİP BİLMEMEKLE ne alakası var.,Ben olanları söyledim.Sonuçları ise zaman gösterecek.
Siz kime neyi anlatıyorsunuz.
Sallamayın kalede bilenler var...!

Siz bana mı sitrik asidi, Osmotik basınıc anlatıyorsunuz?

Hadinizi bilin. sınırlarınızı aşmayın.

Oturun yerinize....

Eski 08-11-2007, 23:29   #535
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Kambium 34 forumda baltayı vurmadığın taş kalmadı galiba, ÇİĞDEM(crocus) başlığında da ortalığı karıştırmışsın, lütfen bilmediğin konularda uzmanlık yapma, yaptığın hatada ısrar etme, haddimi bilirim diyor ama devam ediyorsun kabul ederek doğruyu öğrenmek gibi bir fırsatın olduğu sitede olduğunu unutma, daha önünde çok uzun bir ömür var 18 yaşındasın, lütfen özür dilemenin büyük bir erdem olduğunu da öğren. Hoşçakal.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2007, 23:35   #536
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Name:  red-robe-2.jpg
Views: 6347
Size:  33.5 KB

Hiç kırmızı menekşe gömüş müydünüz? Bulabilir miyiz acaba?

http://www.steverd.com/violets/red-robe-2.jpg

ilkazra ve neşecan beğendi.
zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2007, 10:36   #537
Ağaç Dostu

İremsıla's Avatar

Giriş Tarihi: 26-08-2007
Arkadaşlar,bu tür mesajlaşmalar sitemize hiç yakışmıyor?umarım bir daha tekrarlanmaz.

Üstelik bazı kişilerin,eli bereketlimidir anlıyamıyorum hiç ilaç kulanmadığı halde menekşe ve diğer bütün çiçekleri harika bir şekilde gelişiyorlar.benim yengem de bu kişiler arasında,o kadar güzel menekşeleri var ki seyretmeye doyum olmuyor.

İremsıla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2007, 10:01   #538
Ağaç Dostu

Cahide Kartal's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2006
Menekşe sever arkadaşlar bu aralar yer sıkıntısından dolayı bazı saksılarımı kalorifer radyatörleri üzerine koymuştum bir zararı olur mu? Şimdilik sadece güneş alamadıkları için yapraklarda zayıflama ve uzama var.

Cahide Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2007, 10:41   #539
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
Galeri: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cahide kartal Mesajı Göster
Menekşe sever arkadaşlar bu aralar yer sıkıntısından dolayı bazı saksılarımı kalorifer radyatörleri üzerine koymuştum bir zararı olur mu? Şimdilik sadece güneş alamadıkları için yapraklarda zayıflama ve uzama var.
Altlarına strafor (köpük) koyun bari.

celalsungur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2007, 12:19   #540
Ağaç Dostu

Adres;

ÇAVUŞÇİFTLİK KÖYÜ ALTI
ALTINOVA / YALOVA

TEL: 0 226 4612972
0 226 4612244
FAX: 0 226 4612950

E-MAIL:
izzet@izelsb.com

Sonuçları yazarsınız. Ben görüştüm telefonda. Gitme imkanım olmadığı için kargo ile istedim. Ama göderemeyeceklerini söylediler. Dağıtım yaptıkları konya şubelerini istedim onu da vermediler. Fiyatınında 1,5 ila 2,5 ytl olduğunu öğrendim. İnşaallah gidip gezme görme şansınız olur. Belki ilginizi çeken başka bitkilerede rastlarsınız ( üretim çiftliği olduğu için) . Bol şanslar...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025