Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koyu yeşil
Ben bugün topraklarına limon tuzlu su verdim. Bir kaç gün sonra esmer pirinç de ekleyeceğim.
Bu arada daha bol çiçek için ek bilgi varsa sevinirim.
|
Limon tuzu
Herkese merhabalar.Bendeniz öğrenci olup ilgi alanı fen bilimleri olan Allah'ın bir kuluyum.Taktir edeceksiniz ki tropik ekosistemler ve o ekosistemin bitkileride buna dahil.Ne ise tanışma fazlımız şimdilik bukadar olsun.
Bu güne kadar tropik olsun endemik olsun ital **** yerli birçok bitki yetiştirdim,tanıdım.

Birçok yöntem öğrendim,keşfettim, uyguladım.
Ama, limon tuzu

...Hadi esmer pirinci yıllardır duyuyorum.Ama bir kez bile uygulamadım

Çünkü pekte
bilimseldeğil.Ben öğrenciyim benim işim, bilim

Normalde bitkilere NPK(azot,fosfor,
POTASYUM) önerilir.Hani, düşünüyorum da esmer pirinç
POTASYUM deposu.Topraktada çürüdüğünde de dolaylı yollardan azot oluşturacak... Bir yere kadar mantıklı.Bitkiye bir miktar faydası olabilir.Fakat kerameti esmer pirince bağlamamak gerekir.En basit mantıkla o zaman granürül gübre icat edilmezdi.

Eğer ki bitkilerinize özellikle menekşelerinize NPK uyguluyor iseniz, o zaman benim diyeceğim şudur ki kendinize iş çıkarmayın.Sonradan çok üzüle bilirsiniz.Morelinizi bozmak istemem ama işin aslı bu.

(Bazende gerçekleri tarafsız bir şekilde söylemek gerekir sanırsam

)
Gel gelelim limon tuzuna
Dürüst olmamı isterseniz benim en çok korktuğum şeydir tuz ve tuzun her çeşidi.Çünkü toprağın osmatik basıncını artırır ve bitkinin köklerini işlevsiz hale getirir.Sonuç mu

Genelde bir çok bitki tuza karşı dirençlidir.Yanlız tuzdan uzak tutmak gerekir.Menekşeler için tam ve kesin kanıya varamam, ama yinede çoook tedbirli olun derim.
HEPİNİZE KOLAY GELE