![]() |
|
![]() |
#12663 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2015
|
sevgılı meneksecı şirin kalorıfer calısmıyor ewde o yuzden oraya koydum yoksa öluyorlar kalorıferın ustunde dıye bılıoyorum. mardındeyım ben buranın yaz sıcagında kavrulup ölmezler inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12664 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2014
|
Alıntı:
Bol şans... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12665 |
Ağaçsever
|
Sevgili @Yasmins bana yapraklar çok yoğun geldi en dış sıraları budasan mı diyorum ortadakilere yer açılsın biraz hem çiçeklenme zamanları böylece çiçeklenmeye teşvik etmiş olursun. Bol şans... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12666 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12667 |
Ağaç Dostu
|
Benim Menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12668 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
kolay gelsin menekşe severler.menekşelerim hiç çiçek açmıyor.bi de beyaz yapışık beyaz böcek var.yapraklarındada kahverengileşme var.bim e gelen paket çiçek toprağından verdim ama hiç gelişme yok.devamlı olarak su püskürtmelimiyim.biraz ilgi gösteremiyorum.acaba bana küsmüşler mi?cam fanusa ekilen menekşelerin toprağını nasıl hazırladınız.şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12669 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2012
|
Arkadaslar geçen sene aldığım üç menekşem de çiçek açmıyor aldığımda çok çiçekleri vardı ve bir daha açmadı. Yaprakları gayet sağlıklı görünüyor ama çiçek almıyorlar. Saksılarını da değiştirmediM. Ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12670 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12671 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekle ilgili mesajları http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/23641.htm başlığında bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12672 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
Bu menekşeyi çok gariban yıpranmış bir haldeyken aldım. kendini yeni yeni toparlıyor ama durumu gayet iyi. Minik bir sürü yaprak çıkarıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12673 |
Ağaçsever
|
Üzüm üzüme baka baka kararır, menekşe menekşeye baka baka açar. ![]() İnsan bakınca mutlu oluyor bir çelikten nerelere...Maşallah. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12674 |
Ağaç Dostu
|
Benim morlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12675 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2015
|
Cins yazarsaniz çok seveneriz! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12676 |
Ağaç Dostu
|
Curlies ballerina |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12677 |
Ağaç Dostu
|
Bir menekşe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12678 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2015
|
Merhaba arkadaşlar benim de uzun yıllardır menekşem var ama şuan çok kötü durumda. Saksı toprak değiştirmek istiyorum ama toprağını nerden alabilirim bilmiyorum?? Ayrıca kaz ayağı şeklinde boyun kısmı uzadı onu nasıl kesip tekrar dikebilirim bilemiyorum lütfen ölmeden yardımcı olun :KK43: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12679 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle saksıdan çıkarıp , kökleri kontrol edin, büyük olasılıkla çürümüştür. Göbekteki ilk iki sıra dışındaki tüm yaprakları kesin. Boyun diye tanımlanan gövdeyi 2 cm kalacak şekilde temiz ve keskin bir aletle kesip suda ya da toprakta yeniden köklendirin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12680 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Tesekkür ederim ben çiçekçilere danıştım yapraklar sarardıysa yapacak bir şey yok dediler. Babama danıştım değiştirme daha çok öldürürsün dedi. Korkuyorum yanlış bir şey yapmaktan yanlışlıkla güneşe koydum ondan dolayı sanırım sarardı içerdeki taze yaprakları. O boynu nasıl keseceğim yapraklardan itibaren mi 2 cm kalsın? Hani iri ve yeşil yaprağı da kalmadı alıp çelik yapsam diyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12681 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12682 |
Yeni Üye
|
Daha iki gün önce böyleydi güneşe koyunca kötüleşti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12683 |
Ağaç Dostu
|
Dünya güzeli menekşelerimiz biraz nazlıdır , aşırı güneşten ve aşırı soğuktan koruyalım lütfen. Menekşeciler Sarı Alarm ''' Sıcakların ani artığı bu günlerde Menekşe lerimizde bazı şeylere dikkat etmemiz gerekli bilhassa picasso dediğimiz alacalı türlerde . Daha akılda kalıcı olması bakımından bunları madde madde yazıyorum. 1-Aşırı sıcaklarda bitkiye ekstra verdiğiniz gübreyi kesin. Sade dinlenmiş su verin. 2-Direk güneşten koruyun, güneşle arasına ince bir tül perde koyun. 3-Kesinlikle öğlen güneşinde , sıcakta sulamayın , en ideal sulama vakti sabah erken saat ler olmalı. 4-Menekşelerinize fazla su vermeyin , azar azar verin ve altında 15. dakikadan fazla su bırakmayın. 5- Menekşelerinize verdiğiniz su bir gün önceden dinlendirilmiş klor suz ve ılık olmalı. 6-Menekşelerimizde hastalık ve zararlıların aktifleştiği dönemdir sıcak aylar , o yüzden bitki temizliğine azami dikkat edelim , bitkileri havalandıralım , kuruyan yaprak ve çiçekleri üzerinden uzaklaştıralım. Optimara Little Diamond Cute Aza Bug |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12684 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12685 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12686 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2015
|
Merhaba Menekşeseverler, Ben de geldim aranıza. Bir süredir sizi üye olmadan takip edip paylaşımlarınızdan faydalanıyordum ve nihayet dayanamadım üye oldum ![]() ![]() ![]() Bu arada annemin menekşesinden aldığım çeliklerle köklendirmeyi deniyorum. minik bir saksıda gücünü kök üretmeye versin diye yaprağın baş kısmını kestiğim iki çelik var. 17 Nisan tarihini düşmüşüm. Tam bir ay olmuş tık yok. Aynı tarihte çeliğin damarlarına çentik atıp kürdanlarla tutturup toprağa temas ettirerek üretmeyi denediğim başka bir saksı var. Onda da tık yok, ve yaprak epey kararmış sanırım kök vermeden çürüyecek. Diğerinden ümitliyim halen. Sizce ne zamana bebek üretmeye başlar? Sabırsızlanıyorum biraz.. mutfakta duruyor bu saksılar ve ışığı uzaktan alıyor. Eğer üretebilirsem birde pembe menekşem olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12687 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
![]() Yeni minikim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12688 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
![]() Bu da pamuk şekerim. Evdeki en cömert menekşem. Her dalında 7-9 çiçeği olur hanımefendinin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12689 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Tomurcuklar ortaya çıktı..
Uzun zamandır çiçek açmıyordu.. Nihayet çiçek görebileceğim.. İnşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12690 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2015
|
Betül, çok ciciymiş menekşeleriniz, miniği de güle güle büyütün ![]() Ben de miniğimin resmini eve girtiğimde yükleyeceğim.. Jakin, eflatun mu rengi? Benim açmayanıma benziyor, benimkide iki tomurcuk çıkardı bakalım belki bir supriz yapar gittiğimde açmış bulurum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|