Merhaba Menekşeseverler,
Ben de geldim aranıza. Bir süredir sizi üye olmadan takip edip paylaşımlarınızdan faydalanıyordum ve nihayet dayanamadım üye oldum

İki tane afrika menekşem var. İlkine yanından geçerken vurulmuştum, güneş altında rengi bana mavi gözüktü fakat eve geldiğimde eflatun olduğunu farkettim, yine de muhteşem güzeldi. Çiçeklerini çabuk döktü ve bir daha da açmadı. Ne zaman aldığımı tam kestiremiyorum, herhalde 3 ay oldu gibi.. bu açmayan menekşemi evde bırakıp 3 hafta gelemedim ne yazık ki.. evde menekşem ve aloe vera bitkisi vardı. 3 hafta sonrasında umarım yaşıyorlardır diyerek eve girdiğimde aloe vera toprak kuru ama normal gözüküyordu, menekşem ise toprak öylesine çatlamıştı ki saksının kenarında boşluk olmuştu, fakat ortadan yeni diri yapraklar çıkarmış, alt yaprakları ise boynunu bükmüştü. Bir anda çok suyla şok etmemek için alttan azar azar suladım sabırla bekledim ve çok şükür ki birkaç günde kendine geldi, yapraklar yavaş yavaş dikleşmeye başladı. Sonra lekeli ve kötü gördüğüm alttaki yapraklardan budadım ve bir boy büyük saksıya aldım. Ve nem sevdiğini öğrendiğim için mutfağa koydum. Saksı hafif büyük gibi geldi ama bilemiyorum umarım iyi olmuştur çünkü kendisi iyi gözüküyor. Keyfi yerine gelmiş gibi.. ve ortada yaprakların altında iki tomurcuk da çıkarmış çok sevindim, bir hafta oldu halen tomurcuklar açmadı ne zaman açar acaba? Bu arada mutfaktan vazgeçtim ve tekrar salona aldım, acaba yerini sık değiştirmem rahatsız eder mi? umarım o tomurcukları açmadan yok etmez korkuyorum :/ gelelim ikinci menekşeme, iki gün oldu getireli, görünce dayanamadım hemen benimsin dedim

bu sene bende menekşe aşkı ve zaafı başladı, dayanamıyorum hepsi benim olsun istiyorum

) yeni aldığım menekşem minicik ve koyu mor. Onun resmini müsait bir ara yükleyebilirim. Diğerinin ne yazık ki çiçekliyken resmini çekmemişim. Galiba hızlı büyüyor menekşeler. ilk aldığım menekşem yenisinin yanında kocaman kaldı.
Bu arada annemin menekşesinden aldığım çeliklerle köklendirmeyi deniyorum. minik bir saksıda gücünü kök üretmeye versin diye yaprağın baş kısmını kestiğim iki çelik var. 17 Nisan tarihini düşmüşüm. Tam bir ay olmuş tık yok. Aynı tarihte çeliğin damarlarına çentik atıp kürdanlarla tutturup toprağa temas ettirerek üretmeyi denediğim başka bir saksı var. Onda da tık yok, ve yaprak epey kararmış sanırım kök vermeden çürüyecek. Diğerinden ümitliyim halen. Sizce ne zamana bebek üretmeye başlar? Sabırsızlanıyorum biraz.. mutfakta duruyor bu saksılar ve ışığı uzaktan alıyor. Eğer üretebilirsem birde pembe menekşem olacak

Teşekkürler şimdiden...