agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni22561Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-05-2015, 17:29   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-05-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Öncelikle saksıdan çıkarıp , kökleri kontrol edin, büyük olasılıkla çürümüştür. Göbekteki ilk iki sıra dışındaki tüm yaprakları kesin. Boyun diye tanımlanan gövdeyi 2 cm kalacak şekilde temiz ve keskin bir aletle kesip suda ya da toprakta yeniden köklendirin.

Tesekkür ederim ben çiçekçilere danıştım yapraklar sarardıysa yapacak bir şey yok dediler. Babama danıştım değiştirme daha çok öldürürsün dedi. Korkuyorum yanlış bir şey yapmaktan yanlışlıkla güneşe koydum ondan dolayı sanırım sarardı içerdeki taze yaprakları. O boynu nasıl keseceğim yapraklardan itibaren mi 2 cm kalsın? Hani iri ve yeşil yaprağı da kalmadı alıp çelik yapsam diyorum.

meneksem94 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025