![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Benim morlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2015
|
Cins yazarsaniz çok seveneriz! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Curlies ballerina |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bir menekşe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2015
|
Merhaba arkadaşlar benim de uzun yıllardır menekşem var ama şuan çok kötü durumda. Saksı toprak değiştirmek istiyorum ama toprağını nerden alabilirim bilmiyorum?? Ayrıca kaz ayağı şeklinde boyun kısmı uzadı onu nasıl kesip tekrar dikebilirim bilemiyorum lütfen ölmeden yardımcı olun :KK43: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle saksıdan çıkarıp , kökleri kontrol edin, büyük olasılıkla çürümüştür. Göbekteki ilk iki sıra dışındaki tüm yaprakları kesin. Boyun diye tanımlanan gövdeyi 2 cm kalacak şekilde temiz ve keskin bir aletle kesip suda ya da toprakta yeniden köklendirin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Tesekkür ederim ben çiçekçilere danıştım yapraklar sarardıysa yapacak bir şey yok dediler. Babama danıştım değiştirme daha çok öldürürsün dedi. Korkuyorum yanlış bir şey yapmaktan yanlışlıkla güneşe koydum ondan dolayı sanırım sarardı içerdeki taze yaprakları. O boynu nasıl keseceğim yapraklardan itibaren mi 2 cm kalsın? Hani iri ve yeşil yaprağı da kalmadı alıp çelik yapsam diyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Dünya güzeli menekşelerimiz biraz nazlıdır , aşırı güneşten ve aşırı soğuktan koruyalım lütfen. Menekşeciler Sarı Alarm ''' Sıcakların ani artığı bu günlerde Menekşe lerimizde bazı şeylere dikkat etmemiz gerekli bilhassa picasso dediğimiz alacalı türlerde . Daha akılda kalıcı olması bakımından bunları madde madde yazıyorum. 1-Aşırı sıcaklarda bitkiye ekstra verdiğiniz gübreyi kesin. Sade dinlenmiş su verin. 2-Direk güneşten koruyun, güneşle arasına ince bir tül perde koyun. 3-Kesinlikle öğlen güneşinde , sıcakta sulamayın , en ideal sulama vakti sabah erken saat ler olmalı. 4-Menekşelerinize fazla su vermeyin , azar azar verin ve altında 15. dakikadan fazla su bırakmayın. 5- Menekşelerinize verdiğiniz su bir gün önceden dinlendirilmiş klor suz ve ılık olmalı. 6-Menekşelerimizde hastalık ve zararlıların aktifleştiği dönemdir sıcak aylar , o yüzden bitki temizliğine azami dikkat edelim , bitkileri havalandıralım , kuruyan yaprak ve çiçekleri üzerinden uzaklaştıralım. Optimara Little Diamond Cute Aza Bug |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2015
|
Merhaba Menekşeseverler, Ben de geldim aranıza. Bir süredir sizi üye olmadan takip edip paylaşımlarınızdan faydalanıyordum ve nihayet dayanamadım üye oldum ![]() ![]() ![]() Bu arada annemin menekşesinden aldığım çeliklerle köklendirmeyi deniyorum. minik bir saksıda gücünü kök üretmeye versin diye yaprağın baş kısmını kestiğim iki çelik var. 17 Nisan tarihini düşmüşüm. Tam bir ay olmuş tık yok. Aynı tarihte çeliğin damarlarına çentik atıp kürdanlarla tutturup toprağa temas ettirerek üretmeyi denediğim başka bir saksı var. Onda da tık yok, ve yaprak epey kararmış sanırım kök vermeden çürüyecek. Diğerinden ümitliyim halen. Sizce ne zamana bebek üretmeye başlar? Sabırsızlanıyorum biraz.. mutfakta duruyor bu saksılar ve ışığı uzaktan alıyor. Eğer üretebilirsem birde pembe menekşem olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
![]() Yeni minikim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu da pamuk şekerim. Evdeki en cömert menekşem. Her dalında 7-9 çiçeği olur hanımefendinin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Tomurcuklar ortaya çıktı..
Uzun zamandır çiçek açmıyordu.. Nihayet çiçek görebileceğim.. İnşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Betül, çok ciciymiş menekşeleriniz, miniği de güle güle büyütün ![]() Ben de miniğimin resmini eve girtiğimde yükleyeceğim.. Jakin, eflatun mu rengi? Benim açmayanıma benziyor, benimkide iki tomurcuk çıkardı bakalım belki bir supriz yapar gittiğimde açmış bulurum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Rengi mor.
Sevgili Artemisya mor renkli benimki. Kız kardeşim vermişti. Bana geldikten sonra ilk kez açacak. Umarım sizinki de açar en kısa zamanda. Mor renkliniz çok güzel açmış maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
|
Mavi menekşe nerden bulabilirim? Çok seviyorum fakat bulamıyorum.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
Minik olanın rengi mor aslında ekranda koyu mavi gibi çıkmış. Diğeri de tomurcuklanmış heyecanla bekliyorum açmasını ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
Bu arada menekşeleriniz çok güzeller maşallah.. cinsleri farklı olanların isimleri nedir biliyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
Sayın artemisya menekşe türlerinin hiç birisinin adını bilmiyorum malesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler Jakin, mor renkli olan geldiğinde açmıştı umarım uzun süre çiçekli olmasını sağlayabilirim. eflatun olanın tomurcuğu daha bir büyüdü her an açabilir bakalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
Bir süredir menekşe üretmeye çalışıyorum. Kürdanla yaprak çeliğini toprağa tutturarak yaptığım çalışma olmadı yaprak çürüdü. İki yaprak çeliğini toprağa saplayarak yaptığım çalışma ise yavru vermedi fakat çürümedi de.. bakalım hayırlısı.. Bugün ise bütün menekşelerimden çelik alıp yeni çalışmalar yaptım. Bakalım sonuç nasıl olacak.. Bu sefer kapalı bir kabın içine koydum nemli kalması için. Bu şekil süreci hızlandırıyormuş. Birkaç haftada yavru veriyormuş, bakalım... Gelişmeleri paylaşacağım merak edenler olursa diye... Çelikten üretim yapanlar tecrübelerini paylaşırlarsa da memnun olurum sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
Bu arada resimde farkettim bir yaprağı kesmeyi unutmuşum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2014
|
![]() ![]() Çizelgelenmiş zamanında yani bu sabah 06.00 da menekşelerimi suluyordum...Evet bunu da gördüm ve sizlerle hemen paylaşmak istedim belki sizlerin başına gelmiştir daha önce ama ben böyle bir şeyle ilk kez karşılaşıyorum.Etrafındaki ablalarının açtığını görüp pek bir heves etmiş sanırım yoksa daha annesinden ayrılmamış bu yavru nasıl tomurcuk verebilir ki. ![]() Anne çelik kırmızı halka içerisinde tomurcuğumuz sarı halka içerisinde. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Artemisya Menekşe üretiminde kolaylıklar dilerim. Bence her bir bardağa 1 Çelik koyarsan yavrular çıktığında sıkışmaz ve daha iyi gelişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
Sevgili Betül aklımda olsun, sağolun.. ben bu konuda hazırlanmış bir videodan izleyerek uyguladım, orada yapan kız bu şekilde tarif etmiş ben de öyle yaptım. ama dediğiniz mantıklı bir dahakine öyle yapayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|