View Single Post
Eski 20-02-2014, 22:25   #12099
asln
Ağaç Dostu

asln's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blaze ash Mesajı Göster
[Sevgili asln, maki01 ve menekşecibaba;

Menekşemin sanırım gövesi biraz aşağıda asln'ın dediği gibi yükseltmem gerekecek. En dıştaki yapraklar zamanla aşağı kıvrılırken saksının kenarına değen yerlerde zedelenme oluyor ve yaşlanınca çürüyorlar. Ancak resimdeki yapraklar yeni büyüyenler. Sanırım daha çok gençken saksıyla temas etmekle başedemeyip çürüyorlar.

Yaprakların saplarında yumuşama ve çürüme yok. Diğerleri sapasağlamlar. Ben en iyisi menekşenin altına toprak ekleyerek yükselteyim.

Bir sorum daha olacak. Serada olan menekşe yavrularım var. Yanmayan kalorifer üzerinde cam kenarında duruyorlar. Sizce seradan çıkarma zamanı ne zaman olmalı? Sera içinde mutlular ama tamamen çıkarsam daha mı cabuk büyürler?

Sent from my iPad using Tapatalk
Sevgili blaze,
Toprak yeni değilse mesela 2 ayı geçkinse, gübrede kullanmışsanız isterseniz tamamını değiştirin.Üstte yeni altta eski toprak uygun olurmu hiç bununla ilgili not okumadım forumda.Zaten köküyle büyük miktar toprak gelecek, dağıtmadan etrafına ve altada yeniyi doldurur örtersiniz.
Seralı yavrular için fotoğraf yollarsanız daha iyi karar verilir.
Benimkileri 2 aylıkken seradan çıkarttım ama minyatürler, sürgün yavruları gibi farklı durumda olanlardı.
Sanki seradan sonra daha hızlı geliştiler, her evin her memleketin iklim durumuna bağlı oluyor galiba bu kararı vermek.Seradan almak için bakalım bilenler ne diyecek.

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön