agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-12-2013, 15:20   #11881
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2013
117 kodlu menekşecibaba koleksiyonundan. sanırım trailer

Eklenen Resimler

kadiryasar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2013, 15:22   #11882
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2013
Bu minyatür... Bununda kimliği yok

Eklenen Resimler

kadiryasar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2013, 09:57   #11883
Ağaç Dostu

menekşecibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2011
Galeri: 24
Soğuk bir günde içimizi ısıtalım..
Sırası ile :

Music Box Dancer
Honey Blue Ane
Lik Mifi Realnost
Arctic Frost
Dolore's Sugar Candy

Eklenen Resimler

Düzenleyen menekşecibaba : 14-12-2013 saat 10:02 Neden: değişiklik
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2013, 16:36   #11884
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Bugün satın aldığım menekşe bir saksıda 2 kök var, ayırsam mı böyle kalsa mı bilemedim?

defalarca kez bahsettim ama hatırlatayım, menekşe canavarıyım, elime geçen hayatını kaybeder ona göre yönlendirirseniz sevinirim.. torfta dikili durumda şuan.

Eklenen Resimler

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2013, 18:51   #11885
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-01-2012
Sevgili hira,
Guzel menekseniz yeni evine alisana kadar bir kac hafta beklemenizi , daha sonra topragini degistirirken kokleri birbirinden ayirmanizi oneririm.
Menekse bakimi aslinda zor degil ama ilk zamanlar ben de cok menekse kaybettim. Artik eskisi kadar zaman ayirip ozen gosteremesemde menekselerim rengarenk cicekleriyle beni sevindirmeye devam ediyorlar.

maki01 ve eceyıldız beğendi.
Rana+miraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2013, 19:13   #11886
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Teşekkür ederim Rana+Miraç, ne yaparsam yapayım, bi kaktüslerden birde menekşelerden anlamıyorum eklediğiniz fotoğrafları görünce imrenerek bakıyorum, bugün 2 tane aldım bakalım yaşatabilecekmiyim.

Cevabınız için teşekkür ederim, aynen dediğiniz gibi yapacağım.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2013, 20:40   #11887
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

sardunyadervis's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asln Mesajı Göster
Sulama yaparken yaprak kırmaktan ,saksı devirmekten epey dertliydim.Hem damlalık gibi azıcık damlatan, hemde aralara bucaklara giren endoskopik bir sulama aparatı yaptım.Artık yaprak kaldırmaya gerek kalmıyor.Aynı derdi olan arkadaşlara yardımı olur belki.

Küçük bir çaydanlıkta güzel oluyor hem hurdacılardan bakır olursa vintage tarz şık duruyor

sardunyadervis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2013, 20:49   #11888
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

sardunyadervis's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asln Mesajı Göster
Soğukların başlamasıyla üşüyen menekşelerim için endişe duyuyorum.Garip bir şey gözlemlesem size hemen danışıyorum.Ekteki menekşem kıştan önce eylülde toprak yenileyip ,saksı değiştirdiğim.
O gün bu gündür bir sorunu yok.Fakat yaprakların rengi değişmeye başladı.Saplar daha kırmızı oldu, dış yapraklar sarımsı ve göbekleri kırmızı kahverengi.
Göbektekiler ise, burda açık çıkmış,daha koyu ve sert.Sanki iki farklı bitki var saksıda.
Yaprakların hepsi sert, yumuşama erime vss. yok.
Ayrıca uyuklama haline girmiş gibi davransa da ,çiçek tomurcuğu vermeye hazırlanıyor gibi.
1- Bu eski yaprakları keseyimmi? Kış ve soğuk küsmesine sebep olurmu?
2- 2 ay önce saksı ufaltıp toprak değişimi yaptığımdan beri, kökle uğraşacaklarına hepsi yeni yaprak ve çiçek verme eğilimine girdi.Bir yandan da soğuktan etkilenip uyuklar gibiler.Bu normal mi?Tam kış ortası perişan olup hırpalanırlar mı?

Evinizin içi 15- 20 derece olursa hırpalanmazlaren ideali 20 li dereceler
Güzel görünüiyorlar

sardunyadervis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2013, 18:58   #11889
Ağaçsever

hasarigirl's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2012
Red face

Merhabalar sicaklar nedeniyle bir suru kayip verip sevkimi yitiriyorum ama yine bir menekse aldim kipadan.ciceksiz ama yavruluydu ayirdim.simdi epey buyuyup serpildiler.
Fakat cicek acmak yerine her yapragin altinda bir yavru veriyor anlamadigim bir sekilde..
Bide yapraktan urettigim meneksem var, onun ana yapragi cok ciliz bi yaprakti yavrusuda cok az gelisme gosteriyor.neredeyse bir sene oldu hala yavru olarak duruyor.cicek beklentim yok)
Afrika meneksesi icin menekse costuran kullaniyorum mor olan sise.acaba yavrulamayi o mu arttiriyor?

Eklenen Resimler

asln beğendi.
hasarigirl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2013, 12:39   #11890
Ağaç Dostu

asln's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasarigirl Mesajı Göster
Merhabalar sicaklar nedeniyle bir suru kayip verip sevkimi yitiriyorum ama yine bir menekse aldim kipadan.ciceksiz ama yavruluydu ayirdim.simdi epey buyuyup serpildiler.
Fakat cicek acmak yerine her yapragin altinda bir yavru veriyor anlamadigim bir sekilde..
Bide yapraktan urettigim meneksem var, onun ana yapragi cok ciliz bi yaprakti yavrusuda cok az gelisme gosteriyor.neredeyse bir sene oldu hala yavru olarak duruyor.cicek beklentim yok)
Afrika meneksesi icin menekse costuran kullaniyorum mor olan sise.acaba yavrulamayi o mu arttiriyor?
Merhaba,
Aynı durum bende de oldu,çiçeksiz olarak almıştım.Ayırdıktan sonra her birini büyük saksılara diktim, hatta sizinkilerden de derin saksılardı.Ben gübre vermedim toprak yeniydi.Yinede sürekli yaprak yapmaya ve çiçeksiz olarak büyümeye devam ettiler.
Bu başlık altındaki konuları okuduktan sonra saksı ufalttım.Bitkinin kendisinden 3/1 küçük saksılara alınca bir kaç aya çiçek vermeye başladılar.Toprağı bol, saksıyı büyük bulunca kökleri ile uğraşıyorlar,çiçek vermeyi ihmal ediyorlar
Tecrübeli arkadaşlarımız da umarım yardımcı olurlar.Çok sağlıklı görünüyorlar.İyi günler dilerim.

maki01 ve hasarigirl beğendi.
asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2013, 12:52   #11891
Ağaç Dostu

sami ulus's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasarigirl Mesajı Göster
Sayın Hasarigirl en alttaki çiçeğin yapraklarının dibinde iki tane uç görünüyor. Eger toprak kalıntısı degilse çiçek veriyor olmalı, ayrıca saksı küçültmeyi denediğiniz gibi çiçeklerin yerini ve yönünü dahi fazla değiştirip oynatmayın. Ben uzun zaman aynı yerde tutuyorum o zaman çiçek veriyor. çiçek vermeyi durdurmuşşa diğer pencereme alıyor ama oradada yerinden fazla oynatma yapmıyorum çiçek vermeye başlıyor. İnşallah bol çiçekleriniz olur.

maki01, hasarigirl ve asln beğendi.
sami ulus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2013, 14:55   #11892
Yeni Üye

ayşegül21's Avatar

Giriş Tarihi: 18-12-2013
ben bu güne kadar hep sade torf alıp yaprakları ona ektim başka hiçbi ürün de kullanmadım. yaprakları hergün suyunu değiştirdiğim bir bardakta çatlattıktan sonra toprağa ektim küçük naylon saksılara ve bugüne kadar da elimden kurtulan menekşe yaprağı olmadı çoğaltmak benim tek hobim çoğaltıp eşe dosta dağıtıyorum bu beni çok mutlu ediyo

ayşegül21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2013, 15:03   #11893
Yeni Üye

ayşegül21's Avatar

Giriş Tarihi: 18-12-2013
o küçük yaprakların yapışık olduğu yaprakla beraber ekerseniz tutar ve o küçüklerin de yaprakları dışarda kalması gerek. garantilemek için bir kaç hafta hergün dinlenmiş suyla suyunu değiştireceğiniz bir bardağa koyup çimlendirebilirsiniz

ayşegül21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2013, 09:12   #11894
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
İşte çiçek açan kızlarım...

Çİçeklerin yakından görünüşleri...

Eklenen Resimler

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2013, 09:15   #11895
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Sabah Şekerlerim.

Genel görünüşleri ile menekşelerim sağlıklarına kavuşmuş ve mutlu görünüyorlar ve ben onları böyle gördükçe çok mutlu oluyorum.

İlk resimdeki bu menekşemi yeni aldım saksı ve toprak değişimi yapmam gerekir mi.

Eklenen Resimler

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2013, 10:24   #11896
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Benim dört kafadarlarda burada...

Eklenen Resimler

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2013, 15:55   #11897
Ağaç Dostu

sami ulus's Avatar

Nihayet iki saksıda çiçek tomurcuğu göründü. Ayrıca Hediye aldıgım yaprak çeliklerinden 4 tanesinin fidelerini alıp saksıya taşımıştım. İki hafta önce poşetleyerek sera yaptım hızla yeni yapraklar veriyorlar. Poşette çürüme oluyor diye bir arkadaşımız uyarmıştı bende sık sık havalandırdım ama yinede bir yaprak düştü üçüncü resim fakat ana gövde gayet kuvvetli ve gelişiyor. Diğer taşıdıklarımda iyi durumda. Yaklaşık 8 adet yaprak çeliğinin fidelerini taşıyamadım havalar çok kötü minicik yavru fideleri kaybedebilirim. Onlar için biraz daha bekliycem.

Eklenen Resimler

Eski 19-12-2013, 17:49   #11898
Ağaçsever

hasarigirl's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sami ulus Mesajı Göster
Sayın Hasarigirl en alttaki çiçeğin yapraklarının dibinde iki tane uç görünüyor. Eger toprak kalıntısı degilse çiçek veriyor olmalı, ayrıca saksı küçültmeyi denediğiniz gibi çiçeklerin yerini ve yönünü dahi fazla değiştirip oynatmayın. Ben uzun zaman aynı yerde tutuyorum o zaman çiçek veriyor. çiçek vermeyi durdurmuşşa diğer pencereme alıyor ama oradada yerinden fazla oynatma yapmıyorum çiçek vermeye başlıyor. İnşallah bol çiçekleriniz olur.
Sayin sami ulus cevabiniz icin etesekkur ederim ayni sekildesayin asln sizede.
Ancak o gorunen uclar cicek degil maalesef yan surgun her cicekte 4-5 yan surgun cikti ben cicek beklerken
Yerlerini yonunu degistirmiyordum ancak bugun degistirdim pencere onu cok cok soguktu oda sicakligina aldim.isigida aksamlari hemen yaninda duran ampulden alacak artik..
Temennileriniz icin tesekkurler.

sami ulus ve asln beğendi.
hasarigirl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2013, 18:29   #11899
Ağaç Dostu

menekşecibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2011
Galeri: 24
Yetersiz az ışık alırsa çiçeklenme olmaz .
Soğuktan da korumak lazım 10 derecenin altına düşürmeyin. Pencere kenarları aşırı soğuklarda zararlı oluyor , araya şeffaf malzemeler koyarak koruyabiliriz.

Eklenen Resimler

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2013, 07:40   #11900
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
Bu menekşeme bir şey oldu ama ne? Ofiste duruyordu ve sanırım ışık yetersizliğinden yaprakları yeşil ve havaya doğru bakıyordu. Hatta arada gidip gelip, kabarık saçlarını düzleştirmeye çalışanlar gibi hafifçe bastırıyordum yapraklarını aşağı doğru Sonra böyle olunca eve götürmeye karar verdim, şu kar yağdığı ilk soğuk günde. Arabadan eve geçene kadar müthiş bir ayaz ve rüzgar vardı, o 4 dk. süre içerisinde acaba yaprakları dondu mu, yoksa mutfağım bol sabah güneşi alıyor yaprakları o yüzden mi böyle kahverengileşti anlayamadım. O tazecik yemyeşil yaprakları kahverengi ve mat oldular. Üst üste binen yapraklardan ışık görmeyen kısımlar hafif yeşil. İçteki teze yapraklar yeşil...Sanırım fazla ışıktan oldu. Ne yapayım, gölgeye mi alayım, yoksa alışsın mı? Siz ne dersiniz?

Eklenen Resimler

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2013, 08:07   #11901
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-01-2009
hahahaha sayın fatito sizin menekşe "ayazlı picasso"ya dönüşmüş)

kazım80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2013, 08:22   #11902
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kazım80 Mesajı Göster
hahahaha sayın fatito sizin menekşe "ayazlı picasso"ya dönüşmüş)
Dondu mu diyorsunuz yani?

eceyıldız beğendi.
Eski 20-12-2013, 09:16   #11903
Ağaç Dostu

sami ulus's Avatar

[QUOTE=fatitoo;1231355]Dondu mu diyorsunuz yani?[/ Fatitoo hanım henüz iyi durumda kenar yapraklar çürürse onları kesin ortadan o yine devam eder. Hem direk güneş almış güneş çarpmış hemde söylediğinize göre soğuk çarpmış olabilir. Kötü görünmüyo yapraktaki degişik görüntü düzelebilirde. Yanındaki menekşede çiçek verebilir çok canlı benimkilerde o canlı görüntüden sonra çiçek vermeye başlıyor.

Eski 20-12-2013, 10:01   #11904
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

[QUOTE=sami ulus;1231360]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo Mesajı Göster
Dondu mu diyorsunuz yani?[/ Fatitoo hanım henüz iyi durumda kenar yapraklar çürürse onları kesin ortadan o yine devam eder. Hem direk güneş almış güneş çarpmış hemde söylediğinize göre soğuk çarpmış olabilir. Kötü görünmüyo yapraktaki degişik görüntü düzelebilirde. Yanındaki menekşede çiçek verebilir çok canlı benimkilerde o canlı görüntüden sonra çiçek vermeye başlıyor.
Çok teşekkür ederim. Yanındaki menekşeyi renk farkı belli olsun diye koydum. Çok şükür o iyi Her ihtimale karşı bir çelik aldım...Ama yeni sürgünler sağlıklılar...

Eski 22-12-2013, 13:37   #11905
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-02-2012
Dört saksı menekşem var,hiç çiçeksiz kalmıyorlar ama menekşelerimin yaprakları hep yukarı bakıyor çiçek sapları çok uzuyor o kadar ki aşağı doğru sarkıyorlar.Bunun sebebi nedir ?Işık sorun olsa bu kadar çok çiçek açmazlardı diye düşünüyorum

slnsln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2013, 14:15   #11906
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Yapraklar saplarını yukarıya doğru uzatarak bitkinin fotosentez için ihtiyaç duyduğu ışığı alıyorlar. Böylece çiçeklenme için gereken ışığı sağlamış oluyorlar sevgili slnsln.

Diğer bir neden ise tür özelliği. Bazı trail türlerinin sapları oldukca uzun oluyor. Menekşenizin fotoğrafını eklerseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

slnsln ve menekşezar beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2013, 19:50   #11907
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-02-2012

Kuruyan çiçekleri ayıklamıştım çiçek sapları oldukça uzuyor,yapraklar da dik duruyor.Türü nedir acaba?

slnsln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2013, 14:49   #11908
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Tüm servetim

Eklenen Resimler

Eski 24-12-2013, 18:47   #11909
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Çok sevindim Çiçek açmış menekşem bunula 3 olacak...

Eklenen Resimler

Eski 24-12-2013, 19:12   #11910
Yeni Üye

gümüş78's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2013
menekşemin yaprak uçlarından kurumaya başladığını fark ettim. bunun nedeni ne olabilir? bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Eklenen Resimler

eceyıldız beğendi.
gümüş78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025