![]() |
|
![]() |
#11881 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
117 kodlu menekşecibaba koleksiyonundan. sanırım trailer |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11882 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Bu minyatür... Bununda kimliği yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11884 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Bugün satın aldığım menekşe bir saksıda 2 kök var, ayırsam mı böyle kalsa mı bilemedim? defalarca kez bahsettim ama hatırlatayım, menekşe canavarıyım, elime geçen hayatını kaybeder ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11885 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Sevgili hira, Guzel menekseniz yeni evine alisana kadar bir kac hafta beklemenizi , daha sonra topragini degistirirken kokleri birbirinden ayirmanizi oneririm. Menekse bakimi aslinda zor degil ama ilk zamanlar ben de cok menekse kaybettim. Artik eskisi kadar zaman ayirip ozen gosteremesemde menekselerim rengarenk cicekleriyle beni sevindirmeye devam ediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11886 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Teşekkür ederim Rana+Miraç, ne yaparsam yapayım, bi kaktüslerden birde menekşelerden anlamıyorum ![]() Cevabınız için teşekkür ederim, aynen dediğiniz gibi yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11887 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Küçük bir çaydanlıkta güzel oluyor hem hurdacılardan bakır olursa vintage tarz şık duruyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11888 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Evinizin içi 15- 20 derece olursa hırpalanmazlaren ideali 20 li dereceler Güzel görünüiyorlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11889 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
![]() Merhabalar sicaklar nedeniyle bir suru kayip verip sevkimi yitiriyorum ama yine bir menekse aldim kipadan.ciceksiz ama yavruluydu ayirdim.simdi epey buyuyup serpildiler. Fakat cicek acmak yerine her yapragin altinda bir yavru veriyor anlamadigim bir sekilde.. Bide yapraktan urettigim meneksem var, onun ana yapragi cok ciliz bi yaprakti yavrusuda cok az gelisme gosteriyor.neredeyse bir sene oldu hala yavru olarak duruyor.cicek beklentim yok ![]() Afrika meneksesi icin menekse costuran kullaniyorum mor olan sise.acaba yavrulamayi o mu arttiriyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11890 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Alıntı:
Aynı durum bende de oldu,çiçeksiz olarak almıştım.Ayırdıktan sonra her birini büyük saksılara diktim, hatta sizinkilerden de derin saksılardı.Ben gübre vermedim toprak yeniydi.Yinede sürekli yaprak yapmaya ve çiçeksiz olarak büyümeye devam ettiler. Bu başlık altındaki konuları okuduktan sonra saksı ufalttım.Bitkinin kendisinden 3/1 küçük saksılara alınca bir kaç aya çiçek vermeye başladılar.Toprağı bol, saksıyı büyük bulunca kökleri ile uğraşıyorlar,çiçek vermeyi ihmal ediyorlar ![]() Tecrübeli arkadaşlarımız da umarım yardımcı olurlar.Çok sağlıklı görünüyorlar.İyi günler dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11891 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11892 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2013
|
ben bu güne kadar hep sade torf alıp yaprakları ona ektim başka hiçbi ürün de kullanmadım. yaprakları hergün suyunu değiştirdiğim bir bardakta çatlattıktan sonra toprağa ektim küçük naylon saksılara ve bugüne kadar da elimden kurtulan menekşe yaprağı olmadı çoğaltmak benim tek hobim çoğaltıp eşe dosta dağıtıyorum bu beni çok mutlu ediyo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11893 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2013
|
o küçük yaprakların yapışık olduğu yaprakla beraber ekerseniz tutar ve o küçüklerin de yaprakları dışarda kalması gerek. garantilemek için bir kaç hafta hergün dinlenmiş suyla suyunu değiştireceğiniz bir bardağa koyup çimlendirebilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11894 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
İşte çiçek açan kızlarım...
Çİçeklerin yakından görünüşleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11895 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Sabah Şekerlerim.
Genel görünüşleri ile menekşelerim sağlıklarına kavuşmuş ve mutlu görünüyorlar ve ben onları böyle gördükçe çok mutlu oluyorum. İlk resimdeki bu menekşemi yeni aldım saksı ve toprak değişimi yapmam gerekir mi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11896 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Benim dört kafadarlarda burada... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11897 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet iki saksıda çiçek tomurcuğu göründü. Ayrıca Hediye aldıgım yaprak çeliklerinden 4 tanesinin fidelerini alıp saksıya taşımıştım. İki hafta önce poşetleyerek sera yaptım hızla yeni yapraklar veriyorlar. Poşette çürüme oluyor diye bir arkadaşımız uyarmıştı bende sık sık havalandırdım ama yinede bir yaprak düştü üçüncü resim fakat ana gövde gayet kuvvetli ve gelişiyor. Diğer taşıdıklarımda iyi durumda. Yaklaşık 8 adet yaprak çeliğinin fidelerini taşıyamadım havalar çok kötü minicik yavru fideleri kaybedebilirim. Onlar için biraz daha bekliycem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11898 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
Alıntı:
Ancak o gorunen uclar cicek degil maalesef yan surgun her cicekte 4-5 yan surgun cikti ben cicek beklerken ![]() Yerlerini yonunu degistirmiyordum ancak bugun degistirdim pencere onu cok cok soguktu oda sicakligina aldim.isigida aksamlari hemen yaninda duran ampulden alacak artik.. Temennileriniz icin tesekkurler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11900 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Bu menekşeme bir şey oldu ama ne? Ofiste duruyordu ve sanırım ışık yetersizliğinden yaprakları yeşil ve havaya doğru bakıyordu. Hatta arada gidip gelip, kabarık saçlarını düzleştirmeye çalışanlar gibi hafifçe bastırıyordum yapraklarını aşağı doğru ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11901 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
hahahaha ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11902 |
Ağaç Dostu
|
Dondu mu diyorsunuz yani? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11903 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=fatitoo;1231355]Dondu mu diyorsunuz yani?[/ Fatitoo hanım henüz iyi durumda kenar yapraklar çürürse onları kesin ortadan o yine devam eder. Hem direk güneş almış güneş çarpmış hemde söylediğinize göre soğuk çarpmış olabilir. Kötü görünmüyo yapraktaki degişik görüntü düzelebilirde. Yanındaki menekşede çiçek verebilir çok canlı benimkilerde o canlı görüntüden sonra çiçek vermeye başlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11904 | |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=sami ulus;1231360] Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11905 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2012
|
Dört saksı menekşem var,hiç çiçeksiz kalmıyorlar ama menekşelerimin yaprakları hep yukarı bakıyor çiçek sapları çok uzuyor o kadar ki aşağı doğru sarkıyorlar.Bunun sebebi nedir ?Işık sorun olsa bu kadar çok çiçek açmazlardı diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11906 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklar saplarını yukarıya doğru uzatarak bitkinin fotosentez için ihtiyaç duyduğu ışığı alıyorlar. Böylece çiçeklenme için gereken ışığı sağlamış oluyorlar sevgili slnsln. Diğer bir neden ise tür özelliği. Bazı trail türlerinin sapları oldukca uzun oluyor. Menekşenizin fotoğrafını eklerseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11907 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2012
|
![]() ![]() Kuruyan çiçekleri ayıklamıştım çiçek sapları oldukça uzuyor,yapraklar da dik duruyor.Türü nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11908 |
Ağaç Dostu
|
Tüm servetim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11909 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevindim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11910 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
menekşemin yaprak uçlarından kurumaya başladığını fark ettim. bunun nedeni ne olabilir? bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|