agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni22561Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-08-2013, 16:11   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-01-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 54
Sn ece yıldız,
Sanırım menekşeleriniz yazı kurumadan tamamlayacaklar. Kurusalar bu zamana kadar sıcak nedeniyle kururlardı. Yazı atlatırlar tahminimce ama büyümezler sonbahara kadar. Büyüseler de çok az olur bu.

Yaprakları diktiğiniz şey pet bardak herhalde. O da genelde tek yaprak için çok uygun olur. ama ikinci için bile olmaz. Bu arada o yapraklar için de yukarda yazdıklarım geçerli yavru falan beklemeyin zannetmem. Ancak sonbaharın ortalarında olur. Hatay galiba yaşadığınız yer. eğer hataysa daha da uzayabilir yavru alma zamanınız.

Marketten aldığınız menekşeler için de size tavsiyem hem toprağını hem saksısını değiştirmeniz yönünde olur neden çünkü o topraklar genelde geçirgenliğini kaybetmiş topraklar oluyor.Yani karından çok zararı olyor aslında bitkiye. Saksıların iki ya da üç boy büyütün tavsiyem size.

kazım80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026