![]() |
|
|
![]() |
#2 |
/
|
hiçbişey vermiyorum ne besin nede cicek costuran falan..aldığımdada vardı zaten bunlar ama yeni çıkan yapraklardada var direk güneş alan bir yerde değil menekşe su lekesinede benzemiyor çözemedim bu arada menekşelerimi her perşembe günü suluyorum annem haftada bir az 3-4 günde bir azar azar sula diyor..ne yapayım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Haftasonu Koçtaş'tan iki tane menekşe aldım, o kadar güzel renkler vardı ki aklım başımdan gitti. Kıvırcıklar, ebruliler.. Benim gözüme bu renkler tatlı göründü ve aldım, birçok tomurcukları var: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Fotoğraf ekleyemiyorum şimdi ağlayacağım. Telefonu yere düşürdüm hafıza kartını görmüyor. Bİr de bu çıktı başımıza yaaa ![]() Neyseki düzeldi telefon şimdi fotoğrafları ekleyeyim ![]() Düzenleyen bernacyhn : 07-11-2008 saat 09:21 Neden: fotoğraf ekleme... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu.
|
Ekerken keserim ipi.Zaten oldukça gevşek,yaprakların fazla hareket etmelerini engelleyecek kadar...Burada okuduğum kadarıyla kopartmıyorlar ama şimd tam dikim zamanı .Çiçeğin bitmesini beklerken zamanını geçirebilirsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu.
|
Dilerim tutar..Elif59 linki tıkla ve gruba katıl,orada daha rahat sohbet ediyoruz.http://www.agaclar.net/forum/group.p...6#gmessage1306 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
/
|
gittiğimiz yerde menekşe gördüm yaprak istedim o 1 saksı verdi ama güzel olmayan verdi yaprakları biraz sarı.. ve sıkışık ayırabilirmiyim? yaprakların sararmaması için ne yapabilirim 1. resimdeki bahsettigim son resim 3.sü yaprakları lekesiz cıkmaya basladı artık (birde menekşelere 1 kaşık bira veriyormuşsun cogalıyormuş coşuyormuş öyle dedi acaba verilmesi dogrumu ?) Düzenleyen elif59 : 09-11-2008 saat 18:47 Neden: düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
/
|
ewet pembe dedi kadın...Nerden anladın ya(biraz önce topragından kıskaç cıktı hani kuyrugunda makas gibi bişeyi olan tırtıla benziyor bende onu kendi menekşelerimin yanından aldım yarın toprağını degistirmeyi düşünüyorum birkaç kök var ya ayırayım mı ? birşey olurmu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu.
|
http://www.lyndonlyon.com/AV%20List%...ards%20NF.html Şuraya bir bakın,süper.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar bende sizler gibi menekşe hastalığına yakalandım. Sizleri yeni tanıdım.109 sayfayı 2 kere inceledim. Menekşe fotoğraflarınızı çooook beğendim,çoğunu indirdim ve isteyince seyrediyorum.Küçük yerde olduğum içim menekşe çeşidi bulamıyorum.15 saatlik yoldan menekşe getirmelerini istedim.Çok sevindim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Ben de zamanla öğrendiğim şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Menekşeler saksıdan ziyade teneke kutuları seviyorlar.Bezelye,salça kutuları gibi.Yaprak ekerken ince bir toprakla kapatılırsa çokçabuk yavruluyorlar.En önemliside sevginizi verirseniz hiç korkmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
/
|
neden teneke seviyorlar acaba ya sulanınca kutu pas yapıyorda pası mı sewiyor..**** plastikten hoşlanmıyo.. bende bugün cicekcide menekşe gördüm yeni gelmiş 2 yapragı beyaz 3 ü pembe cok degisik renkler tonlar vardı hepsi benim olsun istedim ya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bana acil yardım gerekiyor. Bordo menekşemin yaprakları köklere bağlı olduğu yerler yumsamış. Yapraklarda bir şey yok, sadece kökle birleştiği yerler kopacak gibi. Çiçeği bile eğilmiş yere doğru, yapraklar saksının üzerine düşmüş. Ne oluyor menekşeme bir gece önce hiç bir şeyi yoktu. Acil yardımlarınızı bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
İnanmıyorum. Bu kök çürüğü. Fazla sulamışsın. Hemen toprağını hafifçe alt üst et. Havlansın köke yaklaşma. Uzunca bir süre sulama. Su isteyince anlarsın zaten. Az su ver ozamanda. Ben 5 saksı menekşemi bu yüzden kaybettim. Belli bir süreden sonra menekşe kök boğumundan kopup elinde kalıyor. Eğer tek menekşense hemen iyisinden yaprak al. Ek. İnşallah ölmez. Arkadaşlar çok fazla menekşesi olan kişilerde benim gözlemlediğim sorun hep fazla sulama. Kimi fazla güneş görüp kuruyor. Kimi büyük olduğu için suya fazla ihtiyaç duyuyor. Menekşelerinizi sularken toprağına bakarak sulayın. Eğer nemliyse 2 -3 gün sonra su verin. Yani toptan sulama yapmayın. menekşe susuzluğa tahammül edebiliyor ama fazla sulamaya karşı hemen tepki gösteriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Değiştirsem daha garanti olmazmı **** çiçeği saksıdan çıkartıp olduğu gibi büyük saksıya alsam kenarlarını ve altını kuru toprakla doldursam olmaz mı fazla suyu kuru toprak çeker. Başka bir şey düşünemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
/
|
inşallah düzelir ardaçiğdem ciceginize üzüldüm.. banada saksı değiştirip kuru toprakla doldursan altını kenarlarını suyu çeker gibi geliyor.. ben haftada 1 suluyorum cokmu acaba benimkindede aynısı olmasın topragı nemli oluyor yinede suladıgım zamanlar kuru olmuyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2008
|
Geçmiş olsun bir an önce düzelir umarım. Ben bu paslı teneke kutularına açıklık getirmek istiyorum bir fenci olarak.Yapraklara yeşil rengini veren klorofildir ve klorifilin merkez atomu demirdir.Demir olmazsa yaprak hücresi sentezlenemez.Yani yaprak olarak daha da büyüme veya yeni yaprak olarak size döner.Birde demir iz gübresini hatırlıyorum forum da yaprakların güneşten yanmaması falan sağlıyormuş.Ben plastik saksılar kullanıyorum ama dibine bir çivi sapladım demirini alsın diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|