![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Çok ilginç bir kökte iki renk çiçek açan menekşe. Dün koçtaş tan aldım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
Teşekkür ederim son zamanlarda sayfanın hızı kesilmiş, yaz rehavetine kapılmış herkez ; şimdi havalar serinleyip yağmurlar başladımı, bilgisayar karşısında menekşelerle baş başa olunduğun da hızlanırız gibime geliyor. Bu arada bir konuya dikkat çekmişsiniz bazı arkadaşlar geçmişi okumadıkları için hatalar yapmışlar belki biraz kalabalık sayfalar 365 gibi ama bu sayfalarda gerçekten çok faydalı bilgiler bulacaklar uyarmadı demeyin... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Saintpaulia |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşe |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-12-2012
|
: ) çok teşekkürler bay tömürcek ..evet yedi farklı renk var bende morlarımı çok seviyorum foto yükleyemedim ama ,birde çimlendirdiğim bir çok yaprağım var vede ayrıca üzerine poşet geçmiş beklemede olan menekşelerim ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşem Bir zamanlar maziye bak .ne kadar şendik Olsun seni gene seviyorum Ayrılmak mümkün mü |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Saintpaulia
Yüzlerçe saksıdan bir tane çiçekli olanı yok pek tabii moral bozuyor Yeni saksılar , yeni toprak . yeni karışım .sil baştan yeniden Uzun seneler beraberdik hadi kız . bırak olmaz Umarım kısa zamanda çiçek verip kucaklaşacağız İyı günler Düzenleyen ahmeter : 14-02-2013 saat 13:25 Neden: ekj |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
karısım olarak ne kullanacaksınız? hadi bol bereketli bol cicekli olsunlar kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
![]() ![]() Günaydın arkadaşlar, bunlar da benden. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
2011 senesinden kalma |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Ahmeter bahçeye de beklerim Bir çiçekle yaz geçmez |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Alıntı:
Bana göre en sağda duran tam bir mavi mi , yoksa resimden mi öyle görünüyor ? Bazen lila renkli olanlar mavi gibi çıkıyorlar , ben burada koyu mavi olanı bulamıyorum ( latince isimlerini ezberleyemiyorum da) ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
sevgili olcim, hayır mavi değil... resimde öyle çıkmış... çok tatlı koyu bir mor... |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
|
Alıntı:
gule gule buyutun |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
)) |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
|
Alıntı:
Cicekleri gecinceye kadar bekleyin bence ondan sonra topragını degistirin Afrika menekşelerine uygun toprak bu linkte tarif ediliyor http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/26000.htm eger o karısımlardan bulamassanız torfun içine strafor (beyaz eşya ambalajlarındaki beyaz kopuklerden) biraz karıstırın hem toprak zamanla cokme yaptıgında esneklik saglar hem daha suzegec bir toprak olur Düzenleyen sardunyadervis : 18-03-2013 saat 22:31 Neden: eksik yazı |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
O kabı ilerde şaşırtma yapmada kullana bilirsiniz |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Sevgili kılıch, Çiçekçiden alınıp eve getirilen menekşelerde bir adaptasyon sorunu illaki yaşanıyor. Bu menekşenin de yeterli ışık alamamasından dolayı yaprakları yukarıya doğru uzamış gibi geldi bana. Çiçekleri de yavaş yavaş solmaya başlaması bence normal gibi. Uzman arkadaşlarımız daha iyi bilirler tabi. Ben menekşelerimin yapraklarını arada bir ılık su ile yıkıyorum. Bence bu yapraklardaki tozları temizleyip yaprağı parlatıyor. böylece yapraklar daha rahat nefes alırmış gibime geliyor. bilmiyorum artık altına da kağıt havlu koyuyorum fazla suyunu alsın diye. Çok şükür gayet sağlıklılar... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu güzelleri bugün ofisim için aldım. Ofiste de gözüm gönlüm açılsın biraz ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
Merhaba... Benim güzellerim de açtılar hep. Fakat resmini yüklediğim menekşemin yapraklarında beyaz lekeler oluşmaya başladı. Bunun dışında çok sağlıklı, çiçek açmaya devam ediyor. Böyle değildi aslında çiçek açmaya başladığında bir anda yapraklarını büyüttü çok fazla. Buna güneş mi neden oldu diye düşündüm fakat güneşi tül perde arkasından alıyor. Aydınlık bir yerde. Sulamayı da yapraklarına su değdirmeden yapıyorum. Buna ne sebep olmuş olabilir yardım ederseniz çok sevinirim çünkü bu kızım hastalanırsa çok üzülürüm. Bir de yaprakları çok fazla ve büyük koparmam gerekiyor mu daha fazla çiçek versin diye? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yavruları ayırmam gerekiyor mu? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Yeni seram
Yeni yavrular icin hazirlik |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Rana Hanım, gerçekten menekşeleriniz çok güzel allah nazardan saklasın. bende yavaş yavaş öğreniyorum büyük saksı da geç çiçek açıyor menekşeler. bir yerde okumuştum menekşelerin kökleri saksının kenarlarına değmedikçe çiçek açmazmış ne derece doğru bilmiyorum ama bu sene 4 menekşemin saksını daha büyük saksılarla değiştirdim 3ü bayağı geç açtı ama bir tanesi hala açmadı ona bağlımı bilmiyorum... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
iŞTE ZAVALLICIKLARIMIN SON HALLERİ ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba fatitoo,benimde başıma böyle birşey gelmişti.menekşemin yapraklarını temizlemek için elime aldığımda saksısı kırıldı ve yapraklarının çoğu kırıldı.saksıyı değiştirdiğinde eski haline dönmedi.bana küstüğünü düşündüm.ve aynı sizinkiler gibi olmaya başladı.o boşta kalan yapraksız geniş gövdeyi iyice toprak altına gömdüm.ve tekrar çiçek vermeye başladı ama hiçbir zaman eski neşesine dönmedi ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Yavrularım
İzmir sıcaklarına direnen yavrularım. Çok korkuyorum başlarına birşey gelicek diye ne yapsam cooook sıcak. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|