agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-09-2010, 19:57   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-07-2010
Kublinka bunlardan hic biri degil kucuk sinek gibiler ama pire gibi zipliyorlar suyu sevmiyorlar belli ben dun bol su verdim bir cogu tabaga geldi.

Sevinay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2010, 20:44   #2
/

Giriş Tarihi: 11-06-2010
Galeri: 2
Zararlı böcekler ve ilaçlar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevinay Mesajı Göster
Kublinka bunlardan hic biri degil kucuk sinek gibiler ama pire gibi zipliyorlar suyu sevmiyorlar belli ben dun bol su verdim bir cogu tabaga geldi.
Aaaa, çok güzel!!! Size için cevap buldum, hem de türkçe. http://www.tarim.gen.tr/bitkihastane...ararlilari.htm
Sizin zararlının adı Collembola, inette daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Zararlının tanımı:
Bu böcekler yaklaşık 1-4 mm uzunluğunda, gümüş-siyah-beyaz renk olabilirler. Çoğu arkasında bir çatal kuyruğu mevcut, 3 cm kadar atlayabilirler. Fazla nemli ve organik maddeler zengin olan toprağı severler. Toprağı suladığınız zaman onları nasıl farklı yönlere zıplıyorlar çıplak gözüyle rahatlıkla görebilirsiniz. Sıçrayarak diğer çiçeklere rahatlıkla geçebilirler.

Tedavi: - Carbofuran
İNSEKTİSİTLER / KARBAMATLAR / 5- CARBOFURAN
Genel Adı : Carbofuran
Kimyasal Adı (IUPAC) : 2,3-dihydro-2,2-dimethylbenzofuran-7-yl methyl carbamate
Teknik Maddenin Fiziksel Hali : Renksiz kristaller
Formülasyon Tipleri : SC,GR,WP,FS
Etki Şekli : Genelde kontak ve mide etkili; sistemik insektisit, nematisit
Üreticileri :Bayer, Chunhu, FMC, Jin Hung,Kuo Ching,Makhteshim-Agan,Mitsubishi Chemical,Pilarquim,Sanachem,Shenzhen Jiangshan,Sinon,Sundat,Taiwan Tainan Giant
Akut Oral LD 50 : 8 mg/kg
ADI : 0.002 mg/kg
Zehirlilik Sınıfı : Ib (WHO)
Arılara/Balıklara Zehirliliği : Arılara ve balıklara zehirlidir.
Türk Gıda Kodeksinde Yer Alan Maksimum Rezidü Limitleri (MRL)

En uygun bu ilaç, rahatlıkta çok nazik olan orkide bitkilere bile kullanabilirsiniz

Düzenleyen klubnika : 07-09-2010 saat 21:49
klubnika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2010, 15:01   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi klubnika Mesajı Göster

Aaaa, çok güzel!!! Size için cevap buldum, hem de türkçe. http://www.tarim.gen.tr/bitkihastane...ararlilari.htm
Sizin zararlının adı Collembola, inette daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Zararlının tanımı:
Bu böcekler yaklaşık 1-4 mm uzunluğunda, gümüş-siyah-beyaz renk olabilirler. Çoğu arkasında bir çatal kuyruğu mevcut, 3 cm kadar atlayabilirler. Fazla nemli ve organik maddeler zengin olan toprağı severler. Toprağı suladığınız zaman onları nasıl farklı yönlere zıplıyorlar çıplak gözüyle rahatlıkla görebilirsiniz. Sıçrayarak diğer çiçeklere rahatlıkla geçebilirler.

Tedavi: - Carbofuran
İNSEKTİSİTLER / KARBAMATLAR / 5- CARBOFURAN
Genel Adı : Carbofuran
Kimyasal Adı (IUPAC) : 2,3-dihydro-2,2-dimethylbenzofuran-7-yl methyl carbamate
Teknik Maddenin Fiziksel Hali : Renksiz kristaller
Formülasyon Tipleri : SC,GR,WP,FS
Etki Şekli : Genelde kontak ve mide etkili; sistemik insektisit, nematisit
Üreticileri :Bayer, Chunhu, FMC, Jin Hung,Kuo Ching,Makhteshim-Agan,Mitsubishi Chemical,Pilarquim,Sanachem,Shenzhen Jiangshan,Sinon,Sundat,Taiwan Tainan Giant
Akut Oral LD 50 : 8 mg/kg
ADI : 0.002 mg/kg
Zehirlilik Sınıfı : Ib (WHO)
Arılara/Balıklara Zehirliliği : Arılara ve balıklara zehirlidir.
Türk Gıda Kodeksinde Yer Alan Maksimum Rezidü Limitleri (MRL)

En uygun bu ilaç, rahatlıkta çok nazik olan orkide bitkilere bile kullanabilirsiniz
Ilgine cok tesekkur ederim.Ben Londradayim su anda ve bu dedigini bulamadim evde genel susbikileri haserelerine karsi bir ilac var onu kullanacagim baska bir saksiya kullandim 2 gun once bitkide bir degisiklik yok menekselerim kok vermis yaprak halinde deneyip gorecegim oleceklermi kalacaklarmi.Cok sevinmistim butun yapraklar kokverdi diye hatta sapi olmayan yaprak bile kokvermisti.Insallah olmezler zehri verdikten sonra

Eski 07-09-2010, 21:33   #4
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Tahmin etmiştim maki01 ablacım.Bundan sonra dikkat edelim yeni içerikten alalım.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2010, 21:53   #5
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Arkadaşlar şimdiye kadar göbeği olmayan bir menekşe ile karşılaşmamıştım.Yanlardan yavru veriyor galiba onlar büyüyecek ve yavru verecek.

Eklenen Resimler

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2010, 21:59   #6
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee Mesajı Göster
Arkadaşlar şimdiye kadar göbeği olmayan bir menekşe ile karşılaşmamıştım.Yanlardan yavru veriyor galiba onlar büyüyecek ve yavru verecek.
Fahriyeecim, nasıl büyüme noktası yok?! Ya bu güzel yapraklar nerden çıktılar Yandaki yavrulara dokunma, bakalım ne olacak...

Eski 08-09-2010, 14:09   #7
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Giriş Tarihi: 07-09-2007
Sevgili klubnika,
Yeni koklenmis yaprakta yanyana fazla sayida yavru cikinca onlari ne zaman ayiriyorsun? Yapragin sapini boluyor musun?

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2010, 16:55   #8
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zappie Mesajı Göster
Sevgili klubnika,
Yeni koklenmis yaprakta yanyana fazla sayida yavru cikinca onlari ne zaman ayiriyorsun? Yapragin sapini boluyor musun?
Ersan bey, çoğunlukla yavrular resimdeki boyda olduğu zaman ayırıyorum. Mutlaka bütün yavrular aynı boy olamaz, en küçükleri da mutlaka şansı tanıyorum. Yalnız toprağa ekerken büyüme noktası toprağın hemen üstünde olsun bu çok önemli, yoksa çürümeye yol açabilir, üstünde olduğu zaman da iyi değil Sağdaki daha küçükler, soldaki artık tam oldular. Sapı da, yavaşça, yavrulara zarar vermeden, ayırıp atıyorum.

Eklenen Resimler

Düzenleyen klubnika : 08-09-2010 saat 17:38
Eski 08-09-2010, 18:09   #9
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2008
Galeri: 167
Sevgili fahriyee, aynı durum benim bir menekşemde de oldu. Merak etme yanlardan yavrulamaya devam ediyor. Bunun genetikleriyle oynandığı için meydana geldiğini düşünüyorum.

Sevgili Doğa Perisi'nin yazdığı vitaminden aldım. Bizim daha önce kullandığımız vitaminin yenilenmiş hali. Botanika bütün ürünlerini yenilemiş.

Düzenleyen katmer : 08-09-2010 saat 22:21 Neden: harf hatası
katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2010, 21:30   #10
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Rengi de güzeldi arkadaşım.Olmazsa 1-2 yaprağı suda köklendirip ekeyim,inşallah tutar.Birazdan koçtaşa gidip bakayım bari,çiçekli birkaç menekşe bulursam alayım.Herkes bayramlık alır ben hala menekşe sevdasında...

Eski 09-09-2010, 01:34   #11
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Ölmek üzere olan menekşeleimin tümünün toprağını değiştirdim. Ama aldığım toprak o kadar kötü çıktı ki, hata mı ettim değiştirmekle diye düşünmeye başladım.

Üzerinde "perlit ve humus ile zenginleştirilmiştir" yazıyor, markası da Toros. Toprak ıslanmıyor (evet yanlış duymadınız ıslanmıyor), suyu döküyorum, su alta geçmekte önce zorlanıyor, geçince de üst tabaka hiç ıslanmamış olarak toz halinde kalıyor. Ayrıca içinden dal parçaları, süngerimsi dokular çıktı

Ayrıca suladıktan sonra küf kokmaya başladı

Kurtarayım derken daha beter etmem umarım.

İşte bu fotoğraftakiler bir seferde topladığım çürümüş yapraklar.

Eklenen Resimler

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2010, 08:34   #12
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Torf kurumussa tekrar su almasi cok zor olur. Sizin yerinizde olsam aldiginiz topragi saksilarda koymadan once bir kovada suya basar, bir kac gun bekler, sonra fazla suyunu suzerek oyle kullanirdim.

Eski 10-09-2010, 20:43   #13
Yeni Üye

Menekseler kisin buyumeye devamedermi yoksa buyumesi durumu.Mesela benim yapraklar yavru vermemise olurmu.Kusura bakmayin boyle sorular soruyorum ilk deneyimim

Eski 10-09-2010, 22:00   #14
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevinay Mesajı Göster
Menekseler kisin buyumeye devamedermi yoksa buyumesi durumu.Mesela benim yapraklar yavru vermemise olurmu.Kusura bakmayin boyle sorular soruyorum ilk deneyimim
En azindan 23-25 C sicaklikta tutuldugu, 10 saat civari gunisigi aldigi surece surekli buyurler. Hatta yaza gore daha da cabuk yavru verirler. En azindan gecen kistan benim deneyimime gore.

Eski 10-09-2010, 21:19   #15
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-08-2009
arkadaşlar selam 1 senedir sizi takipediyor ilgiyle paylaşımlarınızı izliyorum kesinlikle süpersiniz.Daha önce bende güzel menekşelerimin resimlerini sizlerle paylaşmıştım.Şimdi çok üzgünüm yaz tatilinde 50 tane menekşe saksım ölmüş .bakması için teslim ettigim arkadaşım çok sıcak diye muhtemelen çok sulamış Saksılarımı bütün kış gözüm gibi baktıgım menekşelerimin saksılarını boş görünce kahroldum.sizler burada yeni çiçekler bulmuş ve getittirmişsiniz biz tatilciler olayı yakalayamadım bunada şimdi okuyunca çok üzüldüm.Şimdi benimde size bir bombam var arkadaşlar benimde italyadan menekşe tohumu getittirme şansım var
arkadaşım italyada ziraat mühendisi orada staj yapıyor.çok araştıran arkadaşlar italyadaki türleri resimleyebilirseniz bana hepimiz yararlanabiliriz. **** bende tür adı istiyorlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum ingilizcesi iyi olan arkadaşlar. hoşçakalın teşekkürler.

menekşelerim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2010, 14:50   #16
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekşelerim Mesajı Göster
arkadaşlar selam 1 senedir sizi takipediyor ilgiyle paylaşımlarınızı izliyorum kesinlikle süpersiniz.Daha önce bende güzel menekşelerimin resimlerini sizlerle paylaşmıştım.Şimdi çok üzgünüm yaz tatilinde 50 tane menekşe saksım ölmüş .bakması için teslim ettigim arkadaşım çok sıcak diye muhtemelen çok sulamış Saksılarımı bütün kış gözüm gibi baktıgım menekşelerimin saksılarını boş görünce kahroldum.sizler burada yeni çiçekler bulmuş ve getittirmişsiniz biz tatilciler olayı yakalayamadım bunada şimdi okuyunca çok üzüldüm.Şimdi benimde size bir bombam var arkadaşlar benimde italyadan menekşe tohumu getittirme şansım var
arkadaşım italyada ziraat mühendisi orada staj yapıyor.çok araştıran arkadaşlar italyadaki türleri resimleyebilirseniz bana hepimiz yararlanabiliriz. **** bende tür adı istiyorlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum ingilizcesi iyi olan arkadaşlar. hoşçakalın teşekkürler.
sevgili arkadaşlar konu pek ilginizi çekmedi galiba saglık olsun teşekkürler

menekşelerim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2010, 16:49   #17
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2007
Sevgili nariel, isterseniz size yaprak göndereyim bayramdan sonra, eğer yapraktan yetiştirmek isterseniz. Bende de çok tür yok gerçi ama yeni bir başlangıç ve moral olur belki

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2010, 19:40   #18
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-09-2010
herkese merhaba

merhaba, ben de bir afrika menekşesi tutkunuyum. çiçeklerimin fotoğraflarını paylaşmak istedim. yaprakları, yavrulaması için yeni ektim, sizce bir sorun var mı, hemen düzeltmem gereken bir şey görüyor musunuz.. şimdiden teşekkürler, bol çiçekli, sağlıklı yapraklarla dolu menekşeli günler..

Eklenen Resimler

elelergg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2010, 20:14   #19
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Gule gule buyutun. Hepsi gayet saglikli gorunuyor. Bazi yapraklar fazla gomulmus gibi, herhalde saplari kisaydi. Ben direkt ( sera icinde ozel karisim ) toprakta koklendiriyorum, ama sizin gibi once suda koklendiren arkadaslar cogunlukta.

Eski 12-09-2010, 20:40   #20
Ağaçsever

menekse sever's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Galeri: 1
sayın elelergg hoşgeldiniz menekşelerin çok güzeller. Gülegüle büyütün.

menekse sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2010, 16:55   #21
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekse sever Mesajı Göster
sayın elelergg hoşgeldiniz menekşelerin çok güzeller. Gülegüle büyütün.
çok teşekkürler..

Eski 12-09-2010, 20:58   #22
Ağaçsever

eskiden sadece suda yavrulatma tekniğini kullanıyordum ama bu sefer hem su hem de toprağı aynı anda denedim... bakalım hangisi önce olumlu netice verecek..gelişmeleri yine fotoğraflarla sizinle paylaşacağım.. ilginize çok teşekkür ederim.. en kısa zamanda güzel gelişmelerle görüşmek üzere..

Eski 12-09-2010, 21:06   #23
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Hmmm ... Direkt toprakta acik havada biraz zor. Nemli hava ortami saglamalisiniz. Bu is icin icine pasta konulan seffaf kaplar cok uygun. Bu bolumde arastirma yaparsaniz degisik uygulamalar goreceksiniz. Kolay gelsin.

Eski 12-09-2010, 21:34   #24
Ağaçsever

bilgilendirme için çok teşekkür ederim...

Eski 13-09-2010, 00:22   #25
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2008
Galeri: 167
Ben de Rusya'dan gelen yapraklarımı bugün toprakla buluşturdum ve seraya yerleştirdim. Bakalım gelişimleri ne şekilde olacak?

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2010, 01:24   #26
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Hadi hayırlısı sevgili katmer, umarım en kısa sürede yavru verirler.

3 numaralı menekşenin yaprağını sap kısa olduğu için direkt torfa dikmiştim, köklenmiş. Suda bekleyen 7 tanesinden ikisinde kökler belirdi, diğerleri de 1-2 güne kök verir herhalde.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2010, 02:13   #27
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2010
Galeri: 14
ben de birini kaybettim çürüdü,birinde sadece bir tane kök belirdi diğerleri beklemede bakalım inşallah kurtulurlar gidip gelip bakıyorum

yağ-mur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2010, 16:30   #28
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Sevgili elelerg;ellerine sağlık çok güzeller.Suya koyduklarınızın sapını biraz daha kısaltsanız iyi olur.Köklenip toprağa geçirdiğinizde ya derin ekmeniz gerekecek(bu durumda geç yavru verir) ya da derin ekilmezse sağdaki kısa boylu iki saksınızdaki yapraklar gibi yana doğru yatacaklar.Sorduğunuz için fikir vermek açısından açıkladım.Ama çiçek açanları da yapraktan kendiniz yetiştirmişseniz zaten bu işi iyi biliyorsunuz demektir.

Eski 13-09-2010, 16:48   #29
Ağaçsever

sevgili fahriyee, çok teşekkür ederim. sizin ve zappie nin yönlendirmelerini dikkate alacağım. daha başarılı sonuçlar için mevcut bilgilerle yetinmemek gerek, sizin gibi insanların deneyimlerine ihtiyacım olacak.. güzel menekşeli günler..)

Eski 13-09-2010, 17:39   #30
Ağaçsever

cansuyu_yagmur's Avatar

Giriş Tarihi: 03-07-2010
peki arkadaslar toprakta olusan küfü nasil önleyebiliriz
toprak degistim yine küf tutacak gibi bi hal var

cansuyu_yagmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025