View Single Post
Eski 19-07-2012, 00:37   #69
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozi'nin Bahçesi Mesajı Göster
Merhaba,

Bu yıl başımıza gelenleri daha önceki mesajlarımda yazmıştım.
Kısaca özetlersek;

1-Elektrik işini halledemedik,
2-Sebzelerimizi ekemedik,
3-Konteyner siparişi verdiğimiz ilk firma bizi dolandırdı.
4-Sonra sipariş verdiğimiz konteyneri yerine yerleştiremedik, komşunun
bahçesine koyduk. İkinci bir vinç gelerek konteyneri yerine koydu.
5-Konteynerın üzerine konulacağı 6 tane beton ayak döktürmüştük bir ustaya.
Usta soğolsun süper iş çıkarmış. Ayakların ölçüsü tutmamış konteyner yarı
boşta duruyor. Yeniden ayak yapmak lazım. Nasıl yapacağız bilmiyorum.
6-Sıcaklar başladı. Fidanlarımızın bazıları sulayamadığımız için kurudu.
7-Otlardan fidanlar görünmüyor, zaten susuz kalan fidanlarını suyunu da otlat
tüketiyor.

Otları biçmeye ve damla sulama işini halletmeye karar verdik. Elektrik olmayınca benzinli bir motor aldık. Suyu depoya pompalayıp, depodan da damla sulamaya verecek şekilde plan yaptık.

Kayınpeder de gelmek istedi, yardım etmek için. Bahçeye vardık. Kayınpeder daha bahçe girişinde yere düşmüş caneriğine basıp kaymazmı. Bir ayağı altında kaldı ve kırıldı. Dört gündür hastahanerdeyiz. Bugün amliyat oldu . Umarım bir problem çıkmadan iyileşir.

Bu kadar problemden sonra, bizim bahçe işi hacıya - hocaya kaldı diye düşünmeye başladım. kurşun dökecek, bahçeye nuska yazacak UBYİ üyesi varmı diye öncelikle sizlere sorayım dedim.

Yoksa vazmı geçsek biz bu işten? Ne dersiniz dostlar. Fazlamı zorluyoruz şansımızı acaba?

Hepinize kazasız belasız sağlıklı mütlü günler diliyorum.
Değerli dostum geçmiş olsun;

dileğim kayınperin sağlığına kavuşur...

Sevgili dostum, bazen içimiz daralır bağrımıza bağrımıza vuranlardan, gündelik hayatın fırtınalı okyanusunda boğazımıza kadar suda bir o yana bir bu yana sallanan gemi gibi hissederiz kendimizi..

Yenilmiş gibisin dostum, halbuki yenilgiler çoğu zaman uyuyan enerjimizi harekete geçirir, ve her yenilgi yenilgi değildir...

Bak ne diyor sevdiğim felsefeci Ortega Y. Gasset;

''Bize verilen yaşamın dakikaları sayılıdır ve boş olarak verilmiştir. İsteyin ya da istemeyin onu şu ve ya bu şekilde biçimde doldurmak zorundayız. Bundan ötürü yaşamın özü, onun kullanılışında yatar...''

Keyf aldığımız uğraşlarımız bir istasyon değildir, bir yolculuk biçimidir, bazen hayatın zorluklarına gülerek baktığımızda da mutlu oluruz...

'Doğanın bize satabileceği en pahalı mal mutluluktur' diyor Volter bir sözünde...

Bakma sen kalbimizde kopan kıyametler;

bu gece balkana çık ve gökyüzüne yıldızlara bak, en derin yerlerine; işte gerçek kıyametler orada kopuyor...

Hiç bir şey umutlarımızdan vazgeçecek, sinirlenmemize değecek kadar önemli değildir...

Böyle işler asla zor değildir, yapabileceğine inanıyorsan yapabilirsin, asla asla deme...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön