View Single Post
Eski 17-09-2009, 02:22   #1
hassoman
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Bir sonraki hücrede yazdıklarıma kapak olması için buraya kadar, avcılığa karşı olan forum üyelerinden alıntı yapma gereği duydum: Hem derli toplu bir göz atılmış olur. Öyle ya bakalım kim ne demiş:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delidumrul Mesajı Göster
ben avlanmanın tamamen yasaklanması ve para cezalarının ciddi şekilde arttırılması taraftarıyım. Avcılığı heyecan ya da cesaret olarak görenlere de bir tavsiyem eğer gerçekten cesaretleri varsa mızrakla ayı ya da yaban domuzu avlamaya gitsinler.
Yerse...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiwici77 Mesajı Göster
"......" saçmayı yiyen kuşun can çekişini gördükten sonra tüfekle avcılığı bıraktım, o gün bugündür sadece cansız hedeflere ateş ederim. "....."
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Hayvanları öldürmek ne spor ne de hobidir... Avcılığı ve avcıları sevmem.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
".......
Bu spor mu?
"......"

10.000 sene önce insanlık avcılığı bıraktı, tarım toplumuna geçti. Bazısı geçemedi demek ki. Aynı benim sanayi toplumuna geçişi beceremem gibi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omereser Mesajı Göster
"....."Ülkemizdekiler dahil, soyu tehlikede birçok hayvan acımasızca öldürülüyor. Bunları görünce insan umutsuzluğa kapılıyor ve boşa kürek çektiğini düşünüyor.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ide Mesajı Göster
bağışlayın, bir canlıyı öldürmek asla bir hobi/spor olamaz...Çok üzülüyorum...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 Mesajı Göster
"....."
hani derlerya insanlık suçu buda bir nevi ?? .

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Ben okur üflerim namlulara, inşallah kimse vuramaz, herkes ıskalar.

Marslılar da spor diye sizi avlasın inşallah...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozgurbilgin Mesajı Göster
Hobi olarak hayvan öldürmeyi aklım almıyor. Silahın da her türlüsü yasaklanmalı, havalı imiş, av tüfeği imiş, saçma atarmış vs. ne olursa olsun sivil halka kesinlikle yasaklanmalıdır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gece Mesajı Göster
Konu avcılık olunca, yaşanan, tanık olunanlar kana bulanmış gerçekler olunca, haliyla, şiddetli kıtalararası gidiş gelişler, karamsar, kastı aşan eleştiriler de olabiliyor.
"......."
Evet gerçekler bu kadar kana bulanınca arınmak da o kadar kolay olmuyor, temizlenmekse şart. Yani sorunun mu, çözümün mü tarafı olacağımızın netleşmesi ve bu yolda, küçük de olsa, elimizden gelen az şey de olsa, bir şeyler yapılması şart."......"

behlülü dane

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
"......
Ben ki boksun spor olmadığına inananlardanım. Bu nedenle, her ne kadar "öldürmek için avlanılmıyor, avlanmak için öldürülüyor" olsa da avcılığın bir spor olduğu konusunda beni kimse ikna edemez. Ha atıcılık spordur. Bunu kabul ederim ancak...

Ama şunu ititraf etmeliyim: daha önce de yazdığım gibi, bir avcı, 'İyi de bizim vurduklarımızın kaçma şansı vardı, sizin kasaplardan ve marketlerin et reyonlarından satın aldıklarınızın böyle bir şansları yoktu ama..." dediklerinde verecek yanıtım yok doğrusu.
Çünkü, kümesdeki hayvanın boğazlanması normaldir, ama doğadaki hayvanı vurmak vicdansızlığa girer demek saçma oluyor bu durumda.

Alıntı:
Et, balık, tavuk vs. yemeyen biri olarak, üzgünüm ama (gerçek) avcıların yaptıklarını ve gerçek avcılığı, süt kuzularını, oğlakları türdeşlerinin yanında bağırta bağırta kestirip yiyenlerin davranışlarından çok daha insanî buluyorum. Kendi içlerinde çok daha tutarlılar çünkü, besinlerini kendileri hasat edebiliyorlar. "......"
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
"......."
Konuya buradan bakarsanız avcılık ya da kişisel savunma için, -adına ne derseniz deyin- silahın ya da öldürmek için tasarlanmış bir aletin kullanılması savunulacak bir şey değil.
İçgüdülerini milyonlarca yıl önce bırakmış, ya da törpülemiş, çağdaş yaşama geçmiş insanoğlunun elindeki silah artık çok ilkel kalıyor. Kalmalı...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Adıyla müsemma "avcılık zaafları" gibi bir konuya müdavimseniz, avcılığın, silahın, merminin, öldürmelerin, ölmelerin her türlü yanında olacaksınız demektir. Kim ne dese boş. İlla bir polemik kanalı açıp, konuyu oradan akıtırsınız ve varılan yer yine ölümler olur. Anlatacağınız hiç bir şey, açacağınız hiç bir kanal beni yapılanların doğruluğuna inandıramaz. Böyle bir zorunluluk içinde de değilsiniz zaten.
Bu başlık altında bireysel silahsızlanma gibi bir konuya bile tahammülünüz yok. Dallandırıp, budaklandırıp, "etik" değerler katıp, konuyu haklı göstermeniz boşuna...

Rastgelmez inşallaahhh

Alıntı:
Doğru söylüyor arkadaş,
İlkönce avcılar birbirlerine gerçek avcılığın ne olduğunu, nasıl olduğunu bir öğretsinler bakalım. Biz bir kenarda bekleriz...

Kendini avcı sananlar önden buyursun...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
"........."
Aslında buradaki durum beş on doğa dostumuzun avcılığı bilip bilmemesi sorunuda değildir. Onlar bunları üç aşağı beş yukarı biliyorlar zaten ve birçok şeyi de bizlerden çok daha iyi biliyorlar.
".........."

Biz avlanırız bu kimseyi ilgilendirmez devri geldi geçti. Dedelerimizden babalarımızdan gördüğümüz gibi avcılık yapma artık günümüz koşullarına oturmuyor.
Yeni politikalar ve felsefeler üretmek zorundayız ki başka türlü varlığımızı sürdüremeyiz.
"..........."
Burada bazı hatırı sayılır dostlarımızın desteği var da, onların hatırına nefes alabiliyoruz da yoksa her yerde olduğu gibi bizi burada da duman ederler, dağıtırlar.
Derdimizi anlatamadan av ve avcılığı anlatamadan mundar gideceğiz de ona yanarım.
Alıntı:
Sevgili avcı arkadaşım kalambaklı, bak gördüm mü? işte bizi de sn.hassoman gibi yapacaklar, avcılığımızı körletecekler, ehlileştirecekler sadece ve sadece çevreci yapacaklar yani elimizden tüfeğimizi düşürecekler ve bu felsefe dünyada hızla yayılıyor ve hiçbir vergi ödemeden yurdumuza hızla geliyor.

Ben avcının fotoğraf çekmesine karşı değilim ki bunu avcılığın TROFE basamağında belirttim."......"
Alıntı:
"........"

Bana bunu söyletmek istediniz biliyorum ama bu bir iki blok yukarıda sobe' lendiğiniz gerçeğini değiştirmez. "......."

Alıntı:

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Avcılık avcılıktır. Sonucunda bir canlıya ateş ediliyor. Hem de kaçana...

Sevgili hassoman, gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz, yoksa genelleme yapılırken kastı aşan bir durum sözkonusu olabilir mi? "....."

Alıntı:
Haklısınız, avcılıkta sadece kaçana değil, uçana da, durana da ateş edilir... Bakın şimdi sizin yüzünüzden kastı daha da aştım iyi mi
Alıntı:
O vakit kastı aşmamış, kastınızı ifşa etmiş oluyorsunuz. Olsun, soru sorudur, yanıt da yanıt, cevabı öğrendiğimize göre; teşekkürümüzü edelim ve biz de düşüncelerimizi ifşa edelim bakalım.

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön