agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2023-2024 Tohum Paylaşım (https://www.agaclar.net/forum/2023-2024-tohum-paylasim/)
-   -   2023-2024 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar (https://www.agaclar.net/forum/2023-2024-tohum-paylasim/45519.htm)

feyzi_48 06-11-2023 14:55

Öncelikle, tohum paylaşım etkinliğimiz hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun. Kahramanmaraş'tan selamlar, saygılar. Her yıl düzenli olarak tohum paylaşımı yaptığım bu güzel organizasyonumuzda bu sefer tohum paylaşımı yapamayacağımı üzülerek bildirmek isterim. Kahramanmaraş ilinde yaşadığım deprem afeti ve sonrasında yaşadığım maddi manevi sıkıntılar sebebiyle tohumların bir kısmını ekemedim, ektiklerime de bakım yapamadım. Bahçesel faaliyetlerde eksik, noksan ve yetersiz kaldım. Bu seneki organizasyonumuzda sadece tohum talep eden tarafta olabilirim. Allah Ülkemize bölgemize beldemize böyle afetler acılar yaşatmasın. Amin. Sevgi ve saygıyla, sağlıcakla kalın.

AlimHakan 06-11-2023 17:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1622473)
12 Kasım Pazar günü saat 24:00 Tohum tanıtım ve talep etme süreci sona eriyor.

En son tohum talep edip, bundan sonra tohum paylaşmamış olanlar (kaç sene önce olursa olsun) bu yıl paylaşmadan tohum talep edemiyorlar. Bu durumdaki talepler kurallar gereği geçersizdir. Bu durumdaki talepler paylaşım yapan katılımcıları yanıltmaktadır. Lütfen dikkat.

Etkinliğe ilk kez katılıp mesaj sayısı 10'un altında olan ve sadece tohum talep edenler, lütfen dikkat. 12 Kasım itibarıyla mesaj sayınız hala 10'un altında olur ise talepleriniz geçersiz olacaktır.

Lütfen tohum talep eden herkes kargo adreslerini burada tarif edildiği gibi hemen göndersinler. 13 Kasım günü adresi bulunmayanların da talepleri geçersiz sayılacaktır

Sayın Meyvelitepe etkinlik bitiş tarihini ileri taşıdığınız için teşekkür ederim.

yavuz10 07-11-2023 19:36

2 Eklenti(ler)
herkese iyi akşamlar şöyle lekeli zinnia ve jazzy zinnia tohumları olan varsa paylaşabilir mi acaba?

jazzy geldi, sayın bahçedenn e teşekkürler şelalee!

Sırada lekelisi kaldı :D

köpük_bahçesi 07-11-2023 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yavuz10 (Mesaj 1622349)
Baktım biber seneye arananlardan olacak hemen izolasyona aldım, biraz süslü oldular :D ama umarım seneye tohumluk yetişir

Allahın emri Meyvelitepenin izniyle seneye bahçeme istiyorum o zaman yavuz hocam. :D

yavuz10 07-11-2023 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi köpük_bahçesi (Mesaj 1622546)
Allahın emri Meyvelitepenin izniyle seneye bahçeme istiyorum o zaman yavuz hocam. :D

Bin kişi ister bi kişi alır, listeye ekledim adınızı :cool:

bahcedenn 08-11-2023 19:31

Sevgili heyyamola, sizi tekrar burada gördüğüme nasıl sevindim, anlatamam. Hoş geldiniz.

sernur 08-11-2023 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AlimHakan (Mesaj 1622491)
Sayın Meyvelitepe etkinlik bitiş tarihini ileri taşıdığınız için teşekkür ederim.

12 Aralık'ta yurt dışına gidecektiim beni biraz zorlayacak ama umarım görevimi o güne kadar gerçekleştireceğim

heyyamola 10-11-2023 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1622560)
Sevgili heyyamola, sizi tekrar burada gördüğüme nasıl sevindim, anlatamam. Hoş geldiniz.

Hoşbuldum. Bu sene sadece talep eden konumdayım. İnşallah seneye paylaşım da yaparım.

bahcedenn 10-11-2023 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1622610)
Hoşbuldum. Bu sene sadece talep eden konumdayım. İnşallah seneye paylaşım da yaparım.

Bence burada olmanız bile yeterli. 🙏🙏

Muda 10-11-2023 20:56

Sn. heyyamola dün sizi talep eden konumda görünce ben de çok sevindim. Hoş geldiniz.

Şeftali çiçeği 10-11-2023 21:28

Elinde dermason fasulye tohumu bulunan bir forumdaş var mıdır acaba? Bu yıl neredeyse bütün fasulyelerim böceklendi ve malesef çok geç farkettim :(

Bir de, o panikle bütün fasulyeleri -böcekler ölsün diye- derin dondurucuya attım. Tohumlara bir zararı olur mu, bilen yazarsa sevinirim.

bahcedenn 10-11-2023 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şeftali çiçeği (Mesaj 1622620)
Elinde dermason fasulye tohumu bulunan bir forumdaş var mıdır acaba? Bu yıl neredeyse bütün fasulyelerim böceklendi ve malesef çok geç farkettim :(

Bir de, o panikle bütün fasulyeleri -böcekler ölsün diye- derin dondurucuya attım. Tohumlara bir zararı olur mu, bilen yazarsa sevinirim.

Eğer fasulyeler kuru ise bir şey olmaz, çimlenirler. Ama kuru değilse embriyoları zarar görüyor ve çimlenmiyorlar. Bi miktarını hemen çıkarıp deneyebilirsiniz. Kısa zamanda belli olur zaten. Baktınız çimleniyorlar, istediğiniz zaman kalanını da çıkarırsınız. Yalnız onları kuruturken açık havada kurutun. Derin dondurucudan çıkardığınız poşet içerisinde kurusun diye kalmasınlar. O nem de zarar veriyor.

köpük_bahçesi 10-11-2023 21:42

Alıntı:

Etkinlikte paylaşım yapacak kadar yok ama size gönderebilirim.

yavuz10 10-11-2023 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1622621)
Eğer fasulyeler kuru ise bir şey olmaz, çimlenirler. Ama kuru değilse embriyoları zarar görüyor ve çimlenmiyorlar. Bi miktarını hemen çıkarıp deneyebilirsiniz. Kısa zamanda belli olur zaten. Baktınız çimleniyorlar, istediğiniz zaman kalanını da çıkarırsınız. Yalnız onları kuruturken açık havada kurutun. Derin dondurucudan çıkardığınız poşet içerisinde kurusun diye kalmasınlar. O nem de zarar veriyor.

Bu yöntemi geçen sene sizden öğrendiğimden beri uyguluyorum, tek bir sıkıntı yaşamadım. Böcek möcek kalmadı. Çok sağolun gerçekten.

Bu arada bende sizden pazı talep ettim, belki bendekilerden farklı renkler vardır diye :)

dongyul 10-11-2023 23:48

Sayın Heyyamolla, aramıza tekrar hoş geldiniz sizi görünce nasıl mutlu oldum bilemezsiniz. Bana zamanında karşılıksız harika tohumlar göndermiştiniz. İyi ki varsınız ve tekrar aramıza döndünüz.

tabiata dair 11-11-2023 07:52

Merhaba,
kuzu kulağı, ekşimen veya ekşi ot olarak da bilinen yeşilliğin bir de kırmızı damarlı türünü webde gördüm. Bahsettiğim yeşil türünü senelerdir bahçemizde yetiştiriyoruz. Zaten çok yıllık bir bitki ve baharda ilk uyanan yeşilliklerden olması ayrı bir güzel. İki türün lezzeti farklı mı ve forumda kırmızı damarlı türünü yetiştiren var mıdır merak ettim.

yavuz10 11-11-2023 08:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tabiata dair (Mesaj 1622632)
Merhaba,
kuzu kulağı, ekşimen veya ekşi ot olarak da bilinen yeşilliğin bir de kırmızı damarlı türünü webde gördüm. Bahsettiğim yeşil türünü senelerdir bahçemizde yetiştiriyoruz. Zaten çok yıllık bir bitki ve baharda ilk uyanan yeşilliklerden olması ayrı bir güzel. İki türün lezzeti farklı mı ve forumda kırmızı damarlı türünü yetiştiren var mıdır merak ettim.

Bende bi kök vardı, yeşilini hiç yemedim ama kırmızının tadı da ekşiydi.

Çok yıllıksa yazın kurumuştu, şimdi tekrar patlar mı o zaman

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tabiata dair 11-11-2023 08:13

Sn. Yavuz10, yeşil olanı tekrar canlanıyor baharda, naçizane benim tahminim mor damarlı olanı da baharda tekrar yeşerir, ektiğiniz yeri bozmadan biraz bekleyin bence. Gözlemlerinizi bizimle paylaşırsanız ne güzel olur.

köpük_bahçesi 11-11-2023 09:12

Arkadaşlar ekinezya ve tıbbi papatya paylaşabilecek var mı

Şeftali çiçeği 11-11-2023 09:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1622621)

Sn bahcedenn,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, fasulyelerim tohumluk oldukları için kuruydu. Dediğniz gibi paketlerin ağzını açıp havalandırmaya koydum biraz evvel. Çok delik deşik olmuş olmaları dışında bir sıkıntı yok gibi görünüyor.

Şeftali çiçeği 11-11-2023 09:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi köpük_bahçesi (Mesaj 1622622)
Etkinlikte paylaşım yapacak kadar yok ama size gönderebilirim.

Sn. köpük_bahcesi,

Çok teşekkür ederim, gönderebilirseniz çok sevinirim gerçekten.

köpük_bahçesi 11-11-2023 10:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şeftali çiçeği (Mesaj 1622644)
Sn. köpük_bahcesi,

Çok teşekkür ederim, gönderebilirseniz çok sevinirim gerçekten.

Rica ederim paketinize eklerim.

nazlı06 11-11-2023 13:13

Alıntı:

Derin dondurucuda çıkan domatesler cimlenmedi ama fasulye denemedim

bahcedenn 11-11-2023 13:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şeftali çiçeği (Mesaj 1622642)
Sn bahcedenn,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, fasulyelerim tohumluk oldukları için kuruydu. Dediğniz gibi paketlerin ağzını açıp havalandırmaya koydum biraz evvel. Çok delik deşik olmuş olmaları dışında bir sıkıntı yok gibi görünüyor.

Hiç sıkıntı değil delik deşik olmaları. Ben de bu sene öyle tohumları ekmek zorunda kalmıştım.

bahcedenn 11-11-2023 13:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 1622648)
Derin dondurucuda çıkan domatesler cimlenmedi ama fasulye denemedim

Derin dondurucuda neden sakladınız domates tohumlarını?

nazlı06 11-11-2023 14:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1622650)
Derin dondurucuda neden sakladınız domates tohumlarını?

Tohum olarak saklamadim olgun domatesi bütün olarak derin dondurucuya atmistim yemek yaparken aklıma düştü çekirdekleri toprağa attım onlarda cimlenmedi bu işi birkaç kez yaptım ama olnadi

halcur 11-11-2023 14:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1622473)
12 Kasım Pazar günü saat 24:00 Tohum tanıtım ve talep etme süreci sona eriyor.

En son tohum talep edip, bundan sonra tohum paylaşmamış olanlar (kaç sene önce olursa olsun) bu yıl paylaşmadan tohum talep edemiyorlar. Bu durumdaki talepler kurallar gereği geçersizdir. Bu durumdaki talepler paylaşım yapan katılımcıları yanıltmaktadır. Lütfen dikkat.

Etkinliğe ilk kez katılıp mesaj sayısı 10'un altında olan ve sadece tohum talep edenler, lütfen dikkat. 12 Kasım itibarıyla mesaj sayınız hala 10'un altında olur ise talepleriniz geçersiz olacaktır.

Lütfen tohum talep eden herkes kargo adreslerini burada tarif edildiği gibi hemen göndersinler. 13 Kasım günü adresi bulunmayanların da talepleri geçersiz sayılacaktır

Yeni fark ettim, bu yıl etkinlik oldukça erkene alınmış. İyi de olmuş.

yavuz10 11-11-2023 18:07

herkese iyi akşamlar, çok güzel tohumlar paylaşıldı, dostluklar kuruldu. Her şey için çok teşekkür ederim. Daha şimdiden heyecanla ekeceğim günlerin gelmesini bekliyorum. Umarım dağıtılan bütün tohumlar sorunsuz gelişir, herkes afiyetle tüketir.

İki üç gündür ara ara yağan yağmurdan dolayı maalesef bahçeye gidemiyorum, hem yollar hep çamur oldu hemde fasulyeler nemden kurumuyor. Dolayısıyla daha fazla fasulye tohumu paylaşamayacağım :(;

Sağlıcakla kalın.

bahcedenn 11-11-2023 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 1622652)
Tohum olarak saklamadim olgun domatesi bütün olarak derin dondurucuya atmistim yemek yaparken aklıma düştü çekirdekleri toprağa attım onlarda cimlenmedi bu işi birkaç kez yaptım ama olnadi

Aha, şimdi anladım. Nasreddin Hoca misali ya çimlenirse diye düşündünüz.

İşte konu aynı aslında. Fasülyede de nemli olursa donuyor embriyo, domateste de aynısı oluyor. Bir daha denemeyin. 🙈🙈

Renkli bahçem 11-11-2023 19:40

Çiçek Tohumu

Biraz geç oldu ama farklı (paylaşılanların dışında) çiçek çeşiti olan varsa güzel olurdu. Farklı domates türlerine ilgim olduğu belli oluyordur. Sanırım yok ya da bu senenin azizliğine uğrandı. Umarım önümüzde ki sene bol bol verim ve bol bol tohum alabileceğimiz bir sezon olur :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025