![]() |
Öncelikle, tohum paylaşım etkinliğimiz hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun. Kahramanmaraş'tan selamlar, saygılar. Her yıl düzenli olarak tohum paylaşımı yaptığım bu güzel organizasyonumuzda bu sefer tohum paylaşımı yapamayacağımı üzülerek bildirmek isterim. Kahramanmaraş ilinde yaşadığım deprem afeti ve sonrasında yaşadığım maddi manevi sıkıntılar sebebiyle tohumların bir kısmını ekemedim, ektiklerime de bakım yapamadım. Bahçesel faaliyetlerde eksik, noksan ve yetersiz kaldım. Bu seneki organizasyonumuzda sadece tohum talep eden tarafta olabilirim. Allah Ülkemize bölgemize beldemize böyle afetler acılar yaşatmasın. Amin. Sevgi ve saygıyla, sağlıcakla kalın.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
herkese iyi akşamlar şöyle lekeli zinnia ve jazzy zinnia tohumları olan varsa paylaşabilir mi acaba?
jazzy geldi, sayın bahçedenn e teşekkürler şelalee! Sırada lekelisi kaldı :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili heyyamola, sizi tekrar burada gördüğüme nasıl sevindim, anlatamam. Hoş geldiniz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. heyyamola dün sizi talep eden konumda görünce ben de çok sevindim. Hoş geldiniz.
|
Elinde dermason fasulye tohumu bulunan bir forumdaş var mıdır acaba? Bu yıl neredeyse bütün fasulyelerim böceklendi ve malesef çok geç farkettim :(
Bir de, o panikle bütün fasulyeleri -böcekler ölsün diye- derin dondurucuya attım. Tohumlara bir zararı olur mu, bilen yazarsa sevinirim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu arada bende sizden pazı talep ettim, belki bendekilerden farklı renkler vardır diye :) |
Sayın Heyyamolla, aramıza tekrar hoş geldiniz sizi görünce nasıl mutlu oldum bilemezsiniz. Bana zamanında karşılıksız harika tohumlar göndermiştiniz. İyi ki varsınız ve tekrar aramıza döndünüz.
|
Merhaba,
kuzu kulağı, ekşimen veya ekşi ot olarak da bilinen yeşilliğin bir de kırmızı damarlı türünü webde gördüm. Bahsettiğim yeşil türünü senelerdir bahçemizde yetiştiriyoruz. Zaten çok yıllık bir bitki ve baharda ilk uyanan yeşilliklerden olması ayrı bir güzel. İki türün lezzeti farklı mı ve forumda kırmızı damarlı türünü yetiştiren var mıdır merak ettim. |
Alıntı:
Bende bi kök vardı, yeşilini hiç yemedim ama kırmızının tadı da ekşiydi. Çok yıllıksa yazın kurumuştu, şimdi tekrar patlar mı o zaman Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
Sn. Yavuz10, yeşil olanı tekrar canlanıyor baharda, naçizane benim tahminim mor damarlı olanı da baharda tekrar yeşerir, ektiğiniz yeri bozmadan biraz bekleyin bence. Gözlemlerinizi bizimle paylaşırsanız ne güzel olur.
|
Arkadaşlar ekinezya ve tıbbi papatya paylaşabilecek var mı
|
Alıntı:
Sn bahcedenn, Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, fasulyelerim tohumluk oldukları için kuruydu. Dediğniz gibi paketlerin ağzını açıp havalandırmaya koydum biraz evvel. Çok delik deşik olmuş olmaları dışında bir sıkıntı yok gibi görünüyor. |
Alıntı:
Sn. köpük_bahcesi, Çok teşekkür ederim, gönderebilirseniz çok sevinirim gerçekten. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
herkese iyi akşamlar, çok güzel tohumlar paylaşıldı, dostluklar kuruldu. Her şey için çok teşekkür ederim. Daha şimdiden heyecanla ekeceğim günlerin gelmesini bekliyorum. Umarım dağıtılan bütün tohumlar sorunsuz gelişir, herkes afiyetle tüketir.
İki üç gündür ara ara yağan yağmurdan dolayı maalesef bahçeye gidemiyorum, hem yollar hep çamur oldu hemde fasulyeler nemden kurumuyor. Dolayısıyla daha fazla fasulye tohumu paylaşamayacağım :(; Sağlıcakla kalın. |
Alıntı:
İşte konu aynı aslında. Fasülyede de nemli olursa donuyor embriyo, domateste de aynısı oluyor. Bir daha denemeyin. 🙈🙈 |
Çiçek Tohumu
Biraz geç oldu ama farklı (paylaşılanların dışında) çiçek çeşiti olan varsa güzel olurdu. Farklı domates türlerine ilgim olduğu belli oluyordur. Sanırım yok ya da bu senenin azizliğine uğrandı. Umarım önümüzde ki sene bol bol verim ve bol bol tohum alabileceğimiz bir sezon olur :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025