![]() |
Rosa Bianca patlıcan
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar
Patlıcan tohumlarımı iki gün önce ayıklamıştım akşam saatlerinde farketmemiştim ancak tohumların bir kısmı patlıcanın içinde çimlenmiş malum bizde hala havalar çok sıcak.Bu tohumları hepsi çimlenmediği için talep edenlere fazlaca eklemem mi uygun olur? Yoksa artık paylaşıma açtığım için elimde 2019 tohumlar da var onlarımı dağıtmam daha iyi olur . Yoksa listeden sileyim mi? Ne dersiniz |
Merhaba, eğer 2019 tohumlarını kullanmayacaksanız veya ihtiyacınızdan fazlaysa paylaşabilirsiniz bence. Çimlenmeseler de sorun olacağını sanmıyorum. Sonuçta paylaşılan tek patlıcan çeşidi değil. Diğer patlıcanlarda ihtiyacı karşılayacaktır diye düşünüyorum ama 2019 tohumu çok sene geçmiş paylaşmak istemiyorum, siliyorum derseniz de sorun olmayacaktır sanırım.
|
Alıntı:
Ben bu yıl 2017 tohumlarımı ektim. Tohumlarımı buzdolabında saklıyorum.Evde iki tane buzdolabı var birisinin yarısı tohum deposu. |
1 Eklenti(ler)
Baktım biber seneye arananlardan olacak hemen izolasyona aldım, biraz süslü oldular :D ama umarım seneye tohumluk yetişir
|
bende mesai attım o tohum merkezi diye oluşan yere. inşallah gelir tohum umudum yok ama hadı hayırlısı
|
@sernur
Merhaba Paylaştığınız rosa bianca çeşitini ben daha önce yetiştirdim,bu çeşit bostan patlıcan tipindedir içinde çok azda olsa yarı bostan tipinde olan meyveler çıkıyor meyve rengi ise hafif beyazımsı pembe bir renktedir.Paylaştığınız çeşiti araştırdım ancak bulamadım. https://i.hizliresim.com/9ktq8su.jpg Bu |
Sn yavuz10 bu sene yok mu ölme eşeğim ölme :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
https://www.google.com/url?sa=i&url=...AAAAHQAAAAAQJA
Bu şekil ve renk değişikliği kanımca aşırı sıcaklıklarla ilgili.2019 yılında ilk yetiştirdiğim rosa bianca da tohuma dönerken bu şekli alıyordu. Ama bu yıl daha büyümeden tohuma döndü. Fotoğraflar ile anladığım bu hatta geçmiş yıllarda da bu dikkatimi çekmişti ama tohumunu aldıklarımın fotosunu çekmemişim onlar böyle topan şeklindeydi foto olmayınca tohumluk olmayanları ekledim. Belki bekleseydi bunlarda aynı olacaktı. Üretim tarihleri ve sıcaklıklarla değişken bir durum.Ben İzmirde 45-50 derecelerde yakıcı güneşte yetiştiriyorum.Tohumu yetiştirince bu tartışmayı yapmak daha doğru gibi. |
Alıntı:
Tabi susuzluk ve sıcaklıktan şeklini alamamışta olabilir.Şimdi aklıma geldi bende yeşil topan patlıcan vardı bu yaz yani öncesinde biliyorum yeşil topan olduğunu bütün yaz yeşil olmayan morumsu meyveler verdi ve daha uzundu.Havalar serinleyince meyveler yeşile dönmeye başladı ve meyvelerde daha yuvarlaklaşmaya başladı.Yarın köye geçince fotoğrafını çekip eklerim umarım.Beğeniyorum |
Alıntı:
|
https://i.hizliresim.com/dxpcy7p.jpg
https://i.hizliresim.com/7vx6p6l.jpg https://i.hizliresim.com/rufy4pi.jpg Üstteki yetiştiricinin orjinal paylaşımı Alttaki iki resim benim yetiştirdiğim yeşil patlıcan,yazın bu kadar yeşil çizgilerde yoktu.Bu yüzden bahsettiğiniz şey olabiliyor.Hava sıcaklığı ve susuzluğa göre renk ve şekil değişimi olabiliyor.Yarın seraya alacağım patlıcanları kışın yukarıdaki gibi yeşil ve yuvarlak patlıcanlar elde etmeyi düşünüyorum.Tohum satın aldığım yere güveniyorum çünkü diğer çeşitler hep aynı çıktı. |
Bu yıl ilk defa tohum paylaşımını kaçırmadan takip edebildim. Paylaşılanlar arasında çok çeşitli ve güzel tohumlar var, seçmek gerçekten zor, bana da kısmet olursa çok mutlu olacağım. Biftek otu ve dev yapraklı hardal otu tohumu paylaşan olmadı henüz sanırım. Paylaşım etkinliğine emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
|
Ben bu yıl talep listesi olusturamiyorum. Evdekilerin rahatsızlıkları nedeniyle hastane ve ev arasında mekik dokuyorum. Benim paylaşıma açtığım tohumlarida fırsat olup gonderebilirmiyim bilmiyorum. Kısmet olursa gelecek seneye hazirlanayim.
|
Alıntı:
|
Biftek otu yeni tohumunu aldım.Taleplerde oluşturuyorum.Dev yapraklı hardal paylaşımı olursa talep edebilirim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kücuk bir ilçedeyim ve Bauhaus için merkeze 2 saatlik bir yol gitmem gerekir malesef;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bir kaç çeşit fasulye ve bakla tohumunu kuruyunca paylaşmayı planlıyorum. Şuan bakla tohumları hazır, ihtiyacı olan varsa paylaşıma açacağım
|
12 Kasım Pazar günü saat 24:00 Tohum tanıtım ve talep etme süreci sona eriyor.
En son tohum talep edip, bundan sonra tohum paylaşmamış olanlar (kaç sene önce olursa olsun) bu yıl paylaşmadan tohum talep edemiyorlar. Bu durumdaki talepler kurallar gereği geçersizdir. Bu durumdaki talepler paylaşım yapan katılımcıları yanıltmaktadır. Lütfen dikkat. Etkinliğe ilk kez katılıp mesaj sayısı 10'un altında olan ve sadece tohum talep edenler, lütfen dikkat. 12 Kasım itibarıyla mesaj sayınız hala 10'un altında olur ise talepleriniz geçersiz olacaktır. Lütfen tohum talep eden herkes kargo adreslerini burada tarif edildiği gibi hemen göndersinler. 13 Kasım günü adresi bulunmayanların da talepleri geçersiz sayılacaktır |
Alıntı:
|
Dikkat !
LojistikMerkezi'ne mesaj ile tohum listesi gönderip bu şekilde tohum talebinde bulunduğunu düşünen üyelerimize rastlıyoruz. Tohum talebi böyle yapılmıyor. Bu şekilde gönderilen tohum listelerinin herhangi bir şekilde dikkate alınma olasılığı yoktur. LojistikMerkezi'ne sadece ve formatına uyarak adres gönderiniz ve onu da bir defa göndermeniz yeterlidir, peşpeşe 3-5 defa göndermeniz LojistikMerkezi'nin mesaj kutusunu doldurur. Tohum talebi, Kataloglarda paylaşımcının açmış olduğu başlıklarda, ikinci mesajdan itibaren yapılan tohum tanıtımlarında "taleplerime ekle" tuşuna basılarak yapılır, bunun başka bir yolu yoktur. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025