agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2020-2021 Tohum Paylaşım
(https)

Beğeni Düzeni1314Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-12-2020, 09:14   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-10-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Sevgili TCM geçen sene de imdadıma siz yetişmiştiniz (painted mountain mısır ile), ben de yüzünüzü kara çıkarmadım, aldığım tohumu çoğaltıp bu yıl paylaşıma sundum. Teşekkür ediyorum , bu yıl da umarım yetiştirip paylaşma şansım olur. Dikkatimi çeken birşey var sanırım bazı tohumlar bir ara moda olup sonra unutuluyor çok beğenilmeyen tohumlar mı acaba diyeceğim ama buena mulata özelinde pek mantıklı gelmiyor çünkü rengi tadı (acısı) çok güzel bir biber, sadece biraz nazlı sanki . Selamlar tekrar teşekkürler.

Meraklıdr Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-12-2020, 09:28   #2
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Zaten biz yapamayacakmışız, Güler gelemezdi; erken karar aldık, "erkeklik bizde kaldı!

Yayınlanan genelgeye göre; belirli mazereti olmayan kimselerin özel araçlarıyla şehirler arası seyahat etmesi yasaklandı.
Mazeret bildirmeyen vatandaşlar, şehirler arası ulaşımını uçak, otobüs veya vapur ile yapabilecek.

Alıntı:
İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı mazeret listesi:

– Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

– Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi),

– Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

– ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri,

– Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

– Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

– Ceza infaz kurumlarından salıverilen

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-12-2020, 21:21   #3
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Zaten biz yapamayacakmışız, Güler gelemezdi; erken karar aldık, "erkeklik bizde kaldı!

Yayınlanan genelgeye göre; belirli mazereti olmayan kimselerin özel araçlarıyla şehirler arası seyahat etmesi yasaklandı.
Mazeret bildirmeyen vatandaşlar, şehirler arası ulaşımını uçak, otobüs veya vapur ile yapabilecek.
Gerçekten böyle bir durum var mı, genelgede göremedim, nereden okudunuz?

Eski 02-12-2020, 23:01   #4
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Meraklıdr Mesajı Göster
Gerçekten böyle bir durum var mı, genelgede göremedim, nereden okudunuz?
Biz de yarın hanımla Manisa'ya oğlanın yanına gidecektik, burayı okurken fark ettim ben de, varmış maalesef.

TCM Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-12-2020, 11:05   #5
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Meraklıdr Mesajı Göster
Sevgili TCM geçen sene de imdadıma siz yetişmiştiniz (painted mountain mısır ile), ben de yüzünüzü kara çıkarmadım, aldığım tohumu çoğaltıp bu yıl paylaşıma sundum. Teşekkür ediyorum , bu yıl da umarım yetiştirip paylaşma şansım olur. Dikkatimi çeken birşey var sanırım bazı tohumlar bir ara moda olup sonra unutuluyor çok beğenilmeyen tohumlar mı acaba diyeceğim ama buena mulata özelinde pek mantıklı gelmiyor çünkü rengi tadı (acısı) çok güzel bir biber, sadece biraz nazlı sanki . Selamlar tekrar teşekkürler.
Deontolojik olmalı.

Daha önce de yazdım, bahçede ne kadar çok çeşit her açıdan o kadar sıkıntı. Mümkün olduğunca beğenilen çeşitler tespit edilip sayı azaltılmalı. Tabi herkesin damak tadı, beklentisi farklı.

Üzerimize düşeni yapabilsek bu etkinlik sanırım yere göğe sığmaz hacim olarak. Kendi adıma yapmaya çalışıyorum ama patlıcanlardan nedense tohum alamıyorum, nasıl bir kabiliyetsizliktir bilemedim. Biberler zaten çaprazlaştı tamamen iptal. Bir kaç çeşit domates vardı etkinlikten aldığımız biri düzgün olmadı (çeri fahrenheit ve bir İtalyan türü) diğerlerini de pek sevmedik, big chef pek BİG değildi mesela.

Eski 04-12-2020, 14:02   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-12-2017
Galeri: 5
Alıntı:
Deontolojik olmalı.

Daha önce de yazdım, bahçede ne kadar çok çeşit her açıdan o kadar sıkıntı. Mümkün olduğunca beğenilen çeşitler tespit edilip sayı azaltılmalı. Tabi herkesin damak tadı, beklentisi farklı.

Üzerimize düşeni yapabilsek bu etkinlik sanırım yere göğe sığmaz hacim olarak. Kendi adıma yapmaya çalışıyorum ama patlıcanlardan nedense tohum alamıyorum, nasıl bir kabiliyetsizliktir bilemedim. Biberler zaten çaprazlaştı tamamen iptal. Bir kaç çeşit domates vardı etkinlikten aldığımız biri düzgün olmadı (çeri fahrenheit ve bir İtalyan türü) diğerlerini de pek sevmedik, big chef pek BİG değildi mesela.
Siz patlıcanlardan tohum alma aşamasına gelmişsiniz en azından ben bir türlü çimlendirip de büyütüp ürün almayı başaramadım.

Big chefd de başarısız olduğum türlerden biri. Aynı şekilde birkaç çeşit belirleyip standart onlarla gitmenin daha iyi olduğu kanaatindeyim.

elifaydin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-12-2020, 09:14   #7
Ağaçsever

Alıntı:
Deontolojik olmalı.

Öncelikle saygılar TCM hocam, tekrar teşekkür ediyorum
Ben ve benim gibi mevzuya yeni yeni ısınanlar muhtemelen çok çeşite saldırma isteğinde oluyor, bunun sebebi de çoğunlukla hangi tohumu yetiştirebileceğimizi hangisinin balkon ya da bahçemizde yetişebileceğini tam olarak kestiremiyor oluşumuz, yavaş yavaş öğreneceğiz inşallah. Ben kendi çapımda aldığım tohumların özellikle çaprazlaşma riski yüksek olanları ve paylaşmayı düşündüklerimi , balkonumda ve farklı farklı bahçelerde ( annemin, kayınvalidemin gibi ) çok karıştırmadan yetiştirmeye ve yetiştirtmeye çalışıyorum. bahçelerin hepsi küçük küçük olduğundan zaten çok çeşit olamıyor. Misal, painted mountain mısırı trabzona götürüp karadeniz mısırımızın cinsini bozmuyorum. Gelecekte tam zamanlı bahçeciliğe geçeceğim zamana kadar, bitkileri ve neleri sevdiklerini anlamaya çalışıyorum. Bu konuda sizlerden aldığımız destek bize güç veriyor. Ayrıca buradaki varlığınızın ortama neşe kattığını söylemeden geçemiyeceğim, sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.

Eski 07-12-2020, 23:56   #8
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Patlıcandan niye tohum alamıyorsunuz, sorun nedir?

Alıntı:
Deontolojik olmalı.

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-12-2020, 08:23   #9
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Patlıcandan niye tohum alamıyorsunuz, sorun nedir?
Kabiliyetsizlik diye düşünüyorum...Tamamen yerinde solduruyorum, hatta iyice yumuşuyor, sonra alıp tek tek tohumlarını çıkarıyorum, buna rağmen yeterli miktarda (kimisinde sıfır) çimlenme oranına ulaşamazsanız ne düşünürsünüz

Biberde de sıkıntım var; ilk yıllarda kenara koyduğum biberler bakıyorum küflenmiş, biri dedi biberleri bıçakla yar da hava alsın, denedim bir kısmı yine küfleniyor. Benim ilgimi bilenler sanki mahsus yapıyorlar gibi ipe dizip getiriyorlar inci gibi biberleri. Bu yıl yaylada balkona koydum buena mulataları, kenarlarını yardım, her gittiğimde evirdim çevirdim, sanırım sorun yok.

Eski 09-12-2020, 09:29   #10
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Kabiliyetsizlik diye düşünüyorum...Tamamen yerinde solduruyorum, hatta iyice yumuşuyor, sonra alıp tek tek tohumlarını çıkarıyorum, buna rağmen yeterli miktarda (kimisinde sıfır) çimlenme oranına ulaşamazsanız ne düşünürsünüz

Biberde de sıkıntım var; ilk yıllarda kenara koyduğum biberler bakıyorum küflenmiş, biri dedi biberleri bıçakla yar da hava alsın, denedim bir kısmı yine küfleniyor. Benim ilgimi bilenler sanki mahsus yapıyorlar gibi ipe dizip getiriyorlar inci gibi biberleri. Bu yıl yaylada balkona koydum buena mulataları, kenarlarını yardım, her gittiğimde evirdim çevirdim, sanırım sorun yok.
Aynı sorun bende de oluyor. Patlıcan yarılıncaya kadar beklememe karşın aldığım tohumlar çimlenmiyor. Nemli kağıt arasında çimlendirmek istediğimde küfleniyor. Bazı biber tohumları da öyle.
Yukarıdaki yanıtlarda tohumun nasıl alındığı var. Ancak, çimlenmeme ile küflenmeye karşı ne yapılabilir ?

Düzenleyen Portakal Rengi : 09-12-2020 saat 09:30 Neden: imla
Portakal Rengi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-12-2020, 14:00   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2017
patlıcanda ben de çok zorlanıyorum .Bu yıl Ocakta patlıcan tohumlarını ekicemEn geç onlar çıkıyor.

i.sunaz Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025