![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2019
|
Bir de, Sn. Kaktüs'ün geçen yıl paylaştığı Dinozor Kavun'un akıbeti ne oldu acaba? Çok istediğim halde bana denk gelmemişti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Ben koyabilrim paylaşıma |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2019
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
Alıntı:
5 cm uzunluğunda kökleri bu sene deneme amaçlı küçük saksılara dikmiştim. %90 a yakın köklenme oldu. Diğer karakafeslerimden kök çeliği hazırlayabilirim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Çok memnun olurum. Sanırım kök kullanarak daha kolay köklenme sağlanabilir. Muhtemelen bu benim için daha iyi bir yöntem olur. Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Bir diğer artısı steril olması (etrafında çapalama veya belleme işlemi yapılmaması şartıyla). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
"Bocking 14" (Symphytum x upplandicum) tohum vermeyen, steril varyete. Yanlış hatırlamıyorsam siz tohumdan(symphytum officinale) denemeler yapıyordunuz. Forumda ilgili başlıklara göz atın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
EK: Unutmuşum bir de SİYEZ buğdayı arayışındayım. Az da olsa istiyorum bu buğday türünden. http://www.agaclar.net/forum/1598653-post32.htm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Alıntı:
Hesapta Hayalbağ'da kendi bulgurumu bu tohumlardan üretecektim. Ama yoğunluk mu, kişisel problemler mi, tembellik mi, ne derseniz artık, bir türlü bu işe el atamadım. Mesajınızı görünce, dolaptır, tohum kasalarıdır aramadığım yer kalmadı. Genelde olduğu gibi en olmadık yerde tohumluk siyezlerimi buldum. Bodrumda takım taklavatın arasında. Birazdan paylaşıma koyacağım inşallah. Bir yerlerde hayat bulup işe yarayacaklar diye pek sevinçliyim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yıl ekstra iki talepte bulundum. İkisine de çok hızlı cevap/yardım aldım. Son zamanlarda başıma gelen en güzel şey bu forum. Çok teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında ismi ne olursa olsun organik/eski/modern olmayan bir buğday cinsi edinmek istiyorum. Amacım bu. Bizim buralarda Karakılçık denen bir buğday cinsi var. Kozan-Feke-Kadirli-Karaisalı'nın dağlık bölgelerinde ekilirdi eskiden. Önce verimi düşük diye ekilmedi. Sonra üç katı para edince ekmek istedi insanlar ama bu sefer de Karakılçık'ın olgunlaşma döneminin diğer buğdaylardan farklı olması sorun çıkardı. Karakılçık hasada geldiğinde bölgede hiç biçerdöver kalmıyor. Bu durumda insanlar orakla kesip patos ile buğday elde etmek zorunda kalıyor. Bu da hem zahmetli hem de masraflı. Bu nedenlerle artık pek ekilmiyor. Ekilenlerden de ben şüpheleniyorum. Biz eskiden beri sadece karakılçık bulguru yeriz ama son zamanlarda yediklerimden hoşlanmadım. Bu nedenle şüpheye düştüm. Yine bu nedenle de orijinal bir buğdaya arayışım oldu. Üretebilirsem elimden geldiğimce devam ederim. İşin hakkını veremeyeceğimi görürsem dar alanlarda ekip benim gibi tohum arayanlara ulaştırırım. Her durumda bu yoldan devam. Niyetim bu. Bilgilendirme için teşekkürler. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|