agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2020-2021 Tohum Paylaşım
(https)

Beğeni Düzeni1314Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-10-2020, 20:29   #1
Ağaç Dostu

halcur's Avatar

Giriş Tarihi: 10-12-2018
Galeri: 1
Ben de Karakafes otu tohumu ya da kökü paylaşacak olanları bekliyorum.

obabilgesi beğendi.

Düzenleyen halcur : 07-11-2020 saat 14:38
halcur Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-10-2020, 22:15   #2
Ağaç Dostu

Şeftali çiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2019
Bir de, Sn. Kaktüs'ün geçen yıl paylaştığı Dinozor Kavun'un akıbeti ne oldu acaba? Çok istediğim halde bana denk gelmemişti Belki bu sene paylaşan olur diye umuyordum..

nazlı06 beğendi.
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-10-2020, 09:31   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Şeftali çiçeği Mesajı Göster
Bir de, Sn. Kaktüs'ün geçen yıl paylaştığı Dinozor Kavun'un akıbeti ne oldu acaba? Çok istediğim halde bana denk gelmemişti Belki bu sene paylaşan olur diye umuyordum..
Ben koyabilrim paylaşıma

istcallst Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-10-2020, 19:23   #4
Ağaç Dostu

Şeftali çiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi istcallst Mesajı Göster
Ben koyabilrim paylaşıma

Sn İstcallist, çok teşekkür ederim

nazlı06 ve istcallst beğendi.
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-11-2020, 17:33   #5
Ağaç Dostu

saleri's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur Mesajı Göster
İsterseniz ben karakafes kökü (Russian Comfrey - Bocking 14) paylaşıma koyabilir. Kurşunkalem kalınlığında
5 cm uzunluğunda kökleri bu sene deneme amaçlı küçük saksılara dikmiştim. %90 a yakın köklenme oldu.

Diğer karakafeslerimden kök çeliği hazırlayabilirim.

obabilgesi ve halcur beğendi.
saleri Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-11-2020, 17:58   #6
Ağaç Dostu

halcur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saleri Mesajı Göster
İsterseniz ben karakafes kökü (Russian Comfrey - Bocking 14) paylaşıma koyabilir. Kurşunkalem kalınlığında
5 cm uzunluğunda kökleri bu sene deneme amaçlı küçük saksılara dikmiştim. %90 a yakın köklenme oldu.

Diğer karakafeslerimden kök çeliği hazırlayabilirim.
Çok memnun olurum. Sanırım kök kullanarak daha kolay köklenme sağlanabilir. Muhtemelen bu benim için daha iyi bir yöntem olur. Teşekkürler.

Eski 06-11-2020, 19:45   #7
Ağaç Dostu

its_just_a_ride's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2017
Alıntı:
Çok memnun olurum. Sanırım kök kullanarak daha kolay köklenme sağlanabilir. Muhtemelen bu benim için daha iyi bir yöntem olur. Teşekkürler.
Bir diğer artısı steril olması (etrafında çapalama veya belleme işlemi yapılmaması şartıyla).

sernur beğendi.
its_just_a_ride Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-11-2020, 12:54   #8
Ağaç Dostu

halcur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Bir diğer artısı steril olması (etrafında çapalama veya belleme işlemi yapılmaması şartıyla).
Doğrusu bunu anlamadım. Açıklayabilirseniz sevinirim.

Eski 08-11-2020, 13:16   #9
Ağaç Dostu

its_just_a_ride's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2017
Alıntı:
Doğrusu bunu anlamadım. Açıklayabilirseniz sevinirim.
"Bocking 14" (Symphytum x upplandicum) tohum vermeyen, steril varyete. Yanlış hatırlamıyorsam siz tohumdan(symphytum officinale) denemeler yapıyordunuz. Forumda ilgili başlıklara göz atın.

halcur beğendi.
its_just_a_ride Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-11-2020, 14:37   #10
Ağaç Dostu

halcur's Avatar

Alıntı:

EK:
Unutmuşum bir de SİYEZ buğdayı arayışındayım. Az da olsa istiyorum bu buğday türünden.

http://www.agaclar.net/forum/1598653-post32.htm

Asoo beğendi.
Eski 07-11-2020, 20:31   #11
/

Giriş Tarihi: 08-09-2013
Alıntı:
EK:
Unutmuşum bir de SİYEZ buğdayı arayışındayım. Az da olsa istiyorum bu buğday türünden.

Dört sene önce siyez buğdayı temin edip, şantiye bahçesinde 10 m2 kadar alana dikmiştim. Bir miktar hasat etmiş, hatta bir porsiyon kadar bulgur da yapmıştım.

Hesapta Hayalbağ'da kendi bulgurumu bu tohumlardan üretecektim. Ama yoğunluk mu, kişisel problemler mi, tembellik mi, ne derseniz artık, bir türlü bu işe el atamadım.

Mesajınızı görünce, dolaptır, tohum kasalarıdır aramadığım yer kalmadı. Genelde olduğu gibi en olmadık yerde tohumluk siyezlerimi buldum. Bodrumda takım taklavatın arasında.

Birazdan paylaşıma koyacağım inşallah.

Bir yerlerde hayat bulup işe yarayacaklar diye pek sevinçliyim.

Asoo Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-11-2020, 21:59   #12
Ağaç Dostu

halcur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo Mesajı Göster
Dört sene önce siyez buğdayı temin edip, şantiye bahçesinde 10 m2 kadar alana dikmiştim. Bir miktar hasat etmiş, hatta bir porsiyon kadar bulgur da yapmıştım.

Hesapta Hayalbağ'da kendi bulgurumu bu tohumlardan üretecektim. Ama yoğunluk mu, kişisel problemler mi, tembellik mi, ne derseniz artık, bir türlü bu işe el atamadım.

Mesajınızı görünce, dolaptır, tohum kasalarıdır aramadığım yer kalmadı. Genelde olduğu gibi en olmadık yerde tohumluk siyezlerimi buldum. Bodrumda takım taklavatın arasında.

Birazdan paylaşıma koyacağım inşallah.

Bir yerlerde hayat bulup işe yarayacaklar diye pek sevinçliyim.
Doğrusu bu kadar hızlı cevap beklemiyordum. Hemen taleplerime ekliyorum.
Bu yıl ekstra iki talepte bulundum. İkisine de çok hızlı cevap/yardım aldım. Son zamanlarda başıma gelen en güzel şey bu forum.
Çok teşekkür ederim.

Eski 08-11-2020, 15:10   #13
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
EK:

Bu buğday türü siyez değil sayın Halcur.Bir sitede denk geldim tanesini 5 liradan almıştım 5 tane.Elimde 2 tane tohum kaldı ama çoğaltamadım malesef.Nedir ne değildir araştırdım yabancılar mucize buğday diyor bizdekilerse höyük buğdayı diyor,cam şişede kazıda bulunmuş bir sürü hurafe hikaye var farklı farklı.Araştırdığıma göre olgunlaşma süresi çok uzunmuş diğer buğdaylar hasat edildiğinde bu buğday daha yeşilmiş o yüzden çok tutmamış sanırım ama oldukça verimli ben geçen sezon tohum elde edemesemde bir tek kök 11-12'ye kardeşlendi ve her kardeşlenen bu şekilde buğday başağı verdiğini düşünürseniz.Başaklar ağırlıktan eğiliyormuş.Ben elde edemedim saksıda hastalandı buğday pası oldu.Ancak buğdayın geç olgunlaşma süresi her yer için uygun olmayabilir daha çok güney taraflarda belki hasat edilebilir.

İhsanÇelik beğendi.
devrann Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-11-2020, 15:30   #14
Ağaç Dostu

halcur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Bu buğday türü siyez değil sayın Halcur.Bir sitede denk geldim tanesini 5 liradan almıştım 5 tane.Elimde 2 tane tohum kaldı ama çoğaltamadım malesef.Nedir ne değildir araştırdım yabancılar mucize buğday diyor bizdekilerse höyük buğdayı diyor,cam şişede kazıda bulunmuş bir sürü hurafe hikaye var farklı farklı.Araştırdığıma göre olgunlaşma süresi çok uzunmuş diğer buğdaylar hasat edildiğinde bu buğday daha yeşilmiş o yüzden çok tutmamış sanırım ama oldukça verimli ben geçen sezon tohum elde edemesemde bir tek kök 11-12'ye kardeşlendi ve her kardeşlenen bu şekilde buğday başağı verdiğini düşünürseniz.Başaklar ağırlıktan eğiliyormuş.Ben elde edemedim saksıda hastalandı buğday pası oldu.Ancak buğdayın geç olgunlaşma süresi her yer için uygun olmayabilir daha çok güney taraflarda belki hasat edilebilir.
Anladım. Kullandığım link/referans yanlış.

Aslında ismi ne olursa olsun organik/eski/modern olmayan bir buğday cinsi edinmek istiyorum. Amacım bu.
Bizim buralarda Karakılçık denen bir buğday cinsi var. Kozan-Feke-Kadirli-Karaisalı'nın dağlık bölgelerinde ekilirdi eskiden. Önce verimi düşük diye ekilmedi. Sonra üç katı para edince ekmek istedi insanlar ama bu sefer de Karakılçık'ın olgunlaşma döneminin diğer buğdaylardan farklı olması sorun çıkardı. Karakılçık hasada geldiğinde bölgede hiç biçerdöver kalmıyor. Bu durumda insanlar orakla kesip patos ile buğday elde etmek zorunda kalıyor. Bu da hem zahmetli hem de masraflı. Bu nedenlerle artık pek ekilmiyor. Ekilenlerden de ben şüpheleniyorum. Biz eskiden beri sadece karakılçık bulguru yeriz ama son zamanlarda yediklerimden hoşlanmadım. Bu nedenle şüpheye düştüm. Yine bu nedenle de orijinal bir buğdaya arayışım oldu.
Üretebilirsem elimden geldiğimce devam ederim. İşin hakkını veremeyeceğimi görürsem dar alanlarda ekip benim gibi tohum arayanlara ulaştırırım.
Her durumda bu yoldan devam. Niyetim bu.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025